Az emberi történelem legnagyobb vagyoni átrendeződésének lehetünk szemtanúi és a defi jelentheti a megoldást a pénzügyi hozzáféréshez.

Programozók sikeresen megoldották, hogy a Wall Street legfőbb szolgáltatását és egy sereg ügyvédet leváltsanak 800 sornyi okosszerződés-kóddal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A „de” a defiben a decentralizált jelzőt takarja, vagyis a központi közvetítők hiányát. A nyers és kiforratlan kezelőfelület ellenére naponta több milliárd dollár vándorol át a különböző decentralizált alkalmazásokon.

Még csak a defibuborék kezdetében járunk és vannak már tokenek, melyek többet érhetnek, mint a bitcoin. Ezek között vannak olyanok, melyek nem többek, mint egy név, kód és okos marketing.

Ezek a shrimp, burger, spagetti és sushi tokenek, melyek értéke az egekbe lőtt, a legtöbb ilyen mémtoken már „folytatást is kapott”. Ez még a 2017-es ICO-őrületet is meghaladja.

Mindez rossz, vagy valami jó is kisülhet belőle?

Mindent át lehet vinni egy defialkalmazásra, amit tokenizálni lehet. Hihetetlen mértékű a fejlődés. Mindennap új, briliáns projektek jelennek meg, a defi egy nap akár az internetet is lehagyhatja. Bármi lehetséges.

A peer-to-peer pénzügyek mögött nem áll semmi a háttérben. Olyan pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, mint fizetések, átutalások, vagyonkezelés és kereskedés. Az olyan feltörekvő piacok járhatnak a legjobban, mint India és Afrika. Minden defiügylet peer-to-peer alapú, mivel a blokkláncon zajlik.

Képzeljünk el egy világot, ahol a defi hidat alkot a világ összes valutája között. Miért szükséges ez?

Ez hatalmas dolog lenne, mivel a feltörekvő piacok több mint 40%-a nem fér hozzá a megfelelő ügyfél-azonosítási szolgáltatásokhoz, hiszen a helyi megoldások nem eléggé kifinomultak vagy kiépítettek. Továbbá vannak, akiknek nincsenek is okmányaik, jelen esetben viszont ők is hozzáférést kapnának a piacokhoz.

A világon több mint 1,7 milliárd olyan ember van, aki nem fér hozzá a hagyományos pénzügyekhez. Ha a bitcoin az első réteg, akkor a defi a második és az emberek által kiépített peer-to-peer hálózatok a harmadik.

Ehhez a decentralizált, polgárok által uralt piactérhez egyedül a sima hozzáférés szükséges, amelyre a decentralizáció a megoldás.

Egy másik hatalmas előny a decentralizált árfolyam-felfedezés lehet. A jelenlegi decentralizált tőzsdék ezt nem tudják megoldani, ehhez egy „oracle” szolgáltatást használnak a centralizált tőzsdéktől.

Ez megadhatná a bitcoin valódi utcai árfolyamát, amely hatalmas értéket jelentene az olyan hiperinfláció sújtotta területeken, mint Zimbabwe és Venezuela.

Emellett további árfolyamkeresési modelleket lehetne építeni a jelenlegi aukciós modell fölé. Lehetséges, hogy itt megbújik egy világmegváltó termék; az ilyen jellegű árfolyam-felfedezés akár a jelenlegi geopolitikai mérleget is felrúghatná.

Fontos észben tartani, hogy egy lufiban vagyunk, de ha ez kipukkad, akkor elindulhat a bitcoin újabb bikafutama, úgyhogy érdemes lesz felkészülni.

A világ egyre inkább káoszba süllyed, úgyhogy fontos észben tartani, hogy „jó dolog a kriptóban lenni”, mivel ez egyfajta biztosíték a pénzügyi világ felborulása ellen. A bitcoin és ethereum betonbiztos alapokkal rendelkezik, mivel valódi értékük van.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

A defitokenek szó szerint olyanok mintha a tűzzel játszanánk, így megéghetünk. Azok lesznek a győztesek, akik vásárolnak, tartogatnak és folyamatosan ellenőrzik az árfolyamot.

Mindig is a bitcoin lesz a kriptopiacok gerince és csak növekedni fog. A defi pedig befejezi, amit a bitcoin elkezdett.

Olvastad már? Újabb filmet ihletett meg a OneCoin kriptocsalás esete

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.