Lehet, hogy a defi egy buborék, de erősebbek leszünk tőle

-

Az emberi történelem legnagyobb vagyoni átrendeződésének lehetünk szemtanúi és a defi jelentheti a megoldást a pénzügyi hozzáféréshez.
Programozók sikeresen megoldották, hogy a Wall Street legfőbb szolgáltatását és egy sereg ügyvédet leváltsanak 800 sornyi okosszerződés-kóddal.

A „de” a defiben a decentralizált jelzőt takarja, vagyis a központi közvetítők hiányát. A nyers és kiforratlan kezelőfelület ellenére naponta több milliárd dollár vándorol át a különböző decentralizált alkalmazásokon.
Még csak a defibuborék kezdetében járunk és vannak már tokenek, melyek többet érhetnek, mint a bitcoin. Ezek között vannak olyanok, melyek nem többek, mint egy név, kód és okos marketing.
Ezek a shrimp, burger, spagetti és sushi tokenek, melyek értéke az egekbe lőtt, a legtöbb ilyen mémtoken már „folytatást is kapott”. Ez még a 2017-es ICO-őrületet is meghaladja.

Mindez rossz, vagy valami jó is kisülhet belőle?

Mindent át lehet vinni egy defialkalmazásra, amit tokenizálni lehet. Hihetetlen mértékű a fejlődés. Mindennap új, briliáns projektek jelennek meg, a defi egy nap akár az internetet is lehagyhatja. Bármi lehetséges.
A peer-to-peer pénzügyek mögött nem áll semmi a háttérben. Olyan pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, mint fizetések, átutalások, vagyonkezelés és kereskedés. Az olyan feltörekvő piacok járhatnak a legjobban, mint India és Afrika. Minden defiügylet peer-to-peer alapú, mivel a blokkláncon zajlik.
Képzeljünk el egy világot, ahol a defi hidat alkot a világ összes valutája között. Miért szükséges ez?
Ez hatalmas dolog lenne, mivel a feltörekvő piacok több mint 40%-a nem fér hozzá a megfelelő ügyfél-azonosítási szolgáltatásokhoz, hiszen a helyi megoldások nem eléggé kifinomultak vagy kiépítettek. Továbbá vannak, akiknek nincsenek is okmányaik, jelen esetben viszont ők is hozzáférést kapnának a piacokhoz.
A világon több mint 1,7 milliárd olyan ember van, aki nem fér hozzá a hagyományos pénzügyekhez. Ha a bitcoin az első réteg, akkor a defi a második és az emberek által kiépített peer-to-peer hálózatok a harmadik.
Ehhez a decentralizált, polgárok által uralt piactérhez egyedül a sima hozzáférés szükséges, amelyre a decentralizáció a megoldás.

Egy másik hatalmas előny a decentralizált árfolyam-felfedezés lehet. A jelenlegi decentralizált tőzsdék ezt nem tudják megoldani, ehhez egy „oracle” szolgáltatást használnak a centralizált tőzsdéktől.
Ez megadhatná a bitcoin valódi utcai árfolyamát, amely hatalmas értéket jelentene az olyan hiperinfláció sújtotta területeken, mint Zimbabwe és Venezuela.
Emellett további árfolyamkeresési modelleket lehetne építeni a jelenlegi aukciós modell fölé. Lehetséges, hogy itt megbújik egy világmegváltó termék; az ilyen jellegű árfolyam-felfedezés akár a jelenlegi geopolitikai mérleget is felrúghatná.
Fontos észben tartani, hogy egy lufiban vagyunk, de ha ez kipukkad, akkor elindulhat a bitcoin újabb bikafutama, úgyhogy érdemes lesz felkészülni.
A világ egyre inkább káoszba süllyed, úgyhogy fontos észben tartani, hogy „jó dolog a kriptóban lenni”, mivel ez egyfajta biztosíték a pénzügyi világ felborulása ellen. A bitcoin és ethereum betonbiztos alapokkal rendelkezik, mivel valódi értékük van.

A defitokenek szó szerint olyanok mintha a tűzzel játszanánk, így megéghetünk. Azok lesznek a győztesek, akik vásárolnak, tartogatnak és folyamatosan ellenőrzik az árfolyamot.
Mindig is a bitcoin lesz a kriptopiacok gerince és csak növekedni fog. A defi pedig befejezi, amit a bitcoin elkezdett.

Olvastad már? Újabb filmet ihletett meg a OneCoin kriptocsalás esete

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!