Lehet, hogy a defi egy buborék, de erősebbek leszünk tőle

-

Az emberi történelem legnagyobb vagyoni átrendeződésének lehetünk szemtanúi és a defi jelentheti a megoldást a pénzügyi hozzáféréshez.
Programozók sikeresen megoldották, hogy a Wall Street legfőbb szolgáltatását és egy sereg ügyvédet leváltsanak 800 sornyi okosszerződés-kóddal.

A „de” a defiben a decentralizált jelzőt takarja, vagyis a központi közvetítők hiányát. A nyers és kiforratlan kezelőfelület ellenére naponta több milliárd dollár vándorol át a különböző decentralizált alkalmazásokon.
Még csak a defibuborék kezdetében járunk és vannak már tokenek, melyek többet érhetnek, mint a bitcoin. Ezek között vannak olyanok, melyek nem többek, mint egy név, kód és okos marketing.
Ezek a shrimp, burger, spagetti és sushi tokenek, melyek értéke az egekbe lőtt, a legtöbb ilyen mémtoken már „folytatást is kapott”. Ez még a 2017-es ICO-őrületet is meghaladja.

Mindez rossz, vagy valami jó is kisülhet belőle?

Mindent át lehet vinni egy defialkalmazásra, amit tokenizálni lehet. Hihetetlen mértékű a fejlődés. Mindennap új, briliáns projektek jelennek meg, a defi egy nap akár az internetet is lehagyhatja. Bármi lehetséges.
A peer-to-peer pénzügyek mögött nem áll semmi a háttérben. Olyan pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, mint fizetések, átutalások, vagyonkezelés és kereskedés. Az olyan feltörekvő piacok járhatnak a legjobban, mint India és Afrika. Minden defiügylet peer-to-peer alapú, mivel a blokkláncon zajlik.
Képzeljünk el egy világot, ahol a defi hidat alkot a világ összes valutája között. Miért szükséges ez?
Ez hatalmas dolog lenne, mivel a feltörekvő piacok több mint 40%-a nem fér hozzá a megfelelő ügyfél-azonosítási szolgáltatásokhoz, hiszen a helyi megoldások nem eléggé kifinomultak vagy kiépítettek. Továbbá vannak, akiknek nincsenek is okmányaik, jelen esetben viszont ők is hozzáférést kapnának a piacokhoz.
A világon több mint 1,7 milliárd olyan ember van, aki nem fér hozzá a hagyományos pénzügyekhez. Ha a bitcoin az első réteg, akkor a defi a második és az emberek által kiépített peer-to-peer hálózatok a harmadik.
Ehhez a decentralizált, polgárok által uralt piactérhez egyedül a sima hozzáférés szükséges, amelyre a decentralizáció a megoldás.

Egy másik hatalmas előny a decentralizált árfolyam-felfedezés lehet. A jelenlegi decentralizált tőzsdék ezt nem tudják megoldani, ehhez egy „oracle” szolgáltatást használnak a centralizált tőzsdéktől.
Ez megadhatná a bitcoin valódi utcai árfolyamát, amely hatalmas értéket jelentene az olyan hiperinfláció sújtotta területeken, mint Zimbabwe és Venezuela.
Emellett további árfolyamkeresési modelleket lehetne építeni a jelenlegi aukciós modell fölé. Lehetséges, hogy itt megbújik egy világmegváltó termék; az ilyen jellegű árfolyam-felfedezés akár a jelenlegi geopolitikai mérleget is felrúghatná.
Fontos észben tartani, hogy egy lufiban vagyunk, de ha ez kipukkad, akkor elindulhat a bitcoin újabb bikafutama, úgyhogy érdemes lesz felkészülni.
A világ egyre inkább káoszba süllyed, úgyhogy fontos észben tartani, hogy „jó dolog a kriptóban lenni”, mivel ez egyfajta biztosíték a pénzügyi világ felborulása ellen. A bitcoin és ethereum betonbiztos alapokkal rendelkezik, mivel valódi értékük van.

A defitokenek szó szerint olyanok mintha a tűzzel játszanánk, így megéghetünk. Azok lesznek a győztesek, akik vásárolnak, tartogatnak és folyamatosan ellenőrzik az árfolyamot.
Mindig is a bitcoin lesz a kriptopiacok gerince és csak növekedni fog. A defi pedig befejezi, amit a bitcoin elkezdett.

Olvastad már? Újabb filmet ihletett meg a OneCoin kriptocsalás esete

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!