Még soha nem volt ilyen jó a háttér a bitcoin intézményi elterjedéséhez

-

A bitcoint már régóta csak a társadalom egy szűk osztálya használja. Azonban ez gyorsan megváltozhat, ugyanis az intézmények is kezdenek belépni a kriptopiacokra. Kezdik észrevenni, hogy a bitcoinnak és az egyéb digitális eszközöknek valós értékük lehet.
Andrew Kang, a defire kihegyezett Mechanism Capital vagyonalap alapítója nemrég elmondta, hogy szerinte miért „jobb a bitcoin háttere, mint valaha az intézményi befektetők számára.

A bitcoinnak még soha nem voltak ilyen erős alapjai

Kang hét fő okot lát arra, hogy az intézmények miért kezdhetnek bitcoinbefektetésbe:

  • A bitcoin árfolyama stabilabb, mint valaha. A hagyományos befektetőket általában a bitcoin árfolyamának hatalmas ingadozásai tartotta vissza a piacoktól.
  • Hatalmas infláció várható, amely jelentősen meggyengítheti az amerikai dollárt.
  • A kamatok alacsonyak, így a bitcoinbirtoklás sem költséges.
  • Az egyéb piacok, mint a tőzsde és ingatlanok értéke az egekben vannak.
  • A bitcoin értéke a pozitív makro tényezők ellenére 50%-kal alacsonyabb, mint korábbi csúcsa.
  • A Wall Street-i befektetők és bankok is egyre jobban felkarolják
  • Egyre több cég indít letétkezelési szolgáltatást, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy alacsony költségekkel, hackertámadások kockázata nélkül tároljanak bitcoint.
Elkezdődött

Nem meglepő, hogy ilyen erős alapok mellett egyre több intézmény és cég választja a bitcoint.
Csütörtökön a 80 milliárd dollárt összértékű Square bejelentette, hogy 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolt készpénzállományából befektetési szándékkal.
Ez a cég vagyonának 1%-át jelenti. Jack Dorsey, a Square és Twitter vezérigazgatója már régóta rajong a bitcoinért, egyenesen az internet alapvalutájának nevezi.
A MicroStrategy szolgáltatócég hasonlóképpen cselekedett, összesen 425 millió dollárnyi bitcoint vásároltak az elmúlt két hónap során.

Emellett több Wall Street-i cég és befektetők is kezd beszállni.

Paul Tudor Jones, milliárdos befektető is bejelentette, hogy vagyona 1-2%-át bitcoinalapú határidős szerződésekbe fekteti. Jones elmondta, hogy azért vásárol bitcoint, mivel hatalmas értéket lát benne a jelenlegi makrogazdasági helyzetben, melyet eluralhat az infláció.
Az elmúlt hónapok során a Fidelity, a Goldman Sachs és a JPMorgan is egyre jobban érdeklődik a kriptoszféra iránt.

Olvastad már? Minden egyes norvég lakos több mint egy dollárnyi bitcoinnal rendelkezik

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!