A bitcoint már régóta csak a társadalom egy szűk osztálya használja. Azonban ez gyorsan megváltozhat, ugyanis az intézmények is kezdenek belépni a kriptopiacokra. Kezdik észrevenni, hogy a bitcoinnak és az egyéb digitális eszközöknek valós értékük lehet.

Andrew Kang, a defire kihegyezett Mechanism Capital vagyonalap alapítója nemrég elmondta, hogy szerinte miért „jobb a bitcoin háttere, mint valaha az intézményi befektetők számára.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A bitcoinnak még soha nem voltak ilyen erős alapjai

Kang hét fő okot lát arra, hogy az intézmények miért kezdhetnek bitcoinbefektetésbe:

  • A bitcoin árfolyama stabilabb, mint valaha. A hagyományos befektetőket általában a bitcoin árfolyamának hatalmas ingadozásai tartotta vissza a piacoktól.
  • Hatalmas infláció várható, amely jelentősen meggyengítheti az amerikai dollárt.
  • A kamatok alacsonyak, így a bitcoinbirtoklás sem költséges.
  • Az egyéb piacok, mint a tőzsde és ingatlanok értéke az egekben vannak.
  • A bitcoin értéke a pozitív makro tényezők ellenére 50%-kal alacsonyabb, mint korábbi csúcsa.
  • A Wall Street-i befektetők és bankok is egyre jobban felkarolják
  • Egyre több cég indít letétkezelési szolgáltatást, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy alacsony költségekkel, hackertámadások kockázata nélkül tároljanak bitcoint.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Elkezdődött

Nem meglepő, hogy ilyen erős alapok mellett egyre több intézmény és cég választja a bitcoint.

Csütörtökön a 80 milliárd dollárt összértékű Square bejelentette, hogy 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolt készpénzállományából befektetési szándékkal.

Ez a cég vagyonának 1%-át jelenti. Jack Dorsey, a Square és Twitter vezérigazgatója már régóta rajong a bitcoinért, egyenesen az internet alapvalutájának nevezi.

A MicroStrategy szolgáltatócég hasonlóképpen cselekedett, összesen 425 millió dollárnyi bitcoint vásároltak az elmúlt két hónap során.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Emellett több Wall Street-i cég és befektetők is kezd beszállni.

Paul Tudor Jones, milliárdos befektető is bejelentette, hogy vagyona 1-2%-át bitcoinalapú határidős szerződésekbe fekteti. Jones elmondta, hogy azért vásárol bitcoint, mivel hatalmas értéket lát benne a jelenlegi makrogazdasági helyzetben, melyet eluralhat az infláció.

Az elmúlt hónapok során a Fidelity, a Goldman Sachs és a JPMorgan is egyre jobban érdeklődik a kriptoszféra iránt.

Olvastad már? Minden egyes norvég lakos több mint egy dollárnyi bitcoinnal rendelkezik

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂