Az Ethereum 3,5 százaléka bitcoin

-

Mostanra már 131.455 bitcoin található meg az Ethereum-blokkláncon– pontosabban ennyi bitcoinhoz rögzített stabilcoint bocsátottak már ki a második legnagyobb kriptopénz hálózatán.
A csaknem 1,5 milliárd dollárnyi összértéket kitevő csomagolt bitcoin az Ethereum piaci kapitalizációjához viszonyítva nagyjából 3,6%-ot jelent. A pillanatnyi állapotok a Dune Analyticsen keresztül követhetők nyomon.

A legnépszerűbb ethereumos bitcoin a Wrapped Bitcoin, vagy wBTC, amely a maga piacán 73%-os dominanciával rendelkezik. Őt követi a renBTC, amely 20%-os részesedést tudhat magáéának.
Az emberek nagyon sok bitcoint küldenek az Ethereumra, hogy a legtöbbet hozhassák ki az idei nyár decentralizált pénzügyi robbanásából.
Az olyan termékek, mint a decentralizált kölcsönprotokollok, nem letétkelezői tőzsdék és a csomagolt bitcoinok igazi slágernek számítottak a nyáron. Ezek használatához azonban általában Ethereumra van szükség.
A decentralizált pénzügyek bikafutamának lecsengése ellenére ezek továbbra is nagyon népszerűnek számítanak: a DeFi Pulse adatai szerint jelenleg 10,82 milliárd dollár állomásozik defi-okosszerződésekben. Ez tízszeres növekedésnek számít június óta.

Még a saját megoldásai is alulteljesítenek

Hogy tovább színesítsük a dolgot, az Ethereum-alapú bitcoin 1,5 milliárd dolláros értéke 130-szor nagyobb, mint amennyi Lightning Networkben, a Bitcoin blokkláncára épített protokollban van zárolva.

A Lightning Network az egyetlen olyan Bitcoin-alapú defi, amely szerepel a DeFi Pulse-on, ahol a legnagyobb protokollok kapnak helyet. Minden más protokoll Ethereum-alapú.
Ez is azt mutatja, hogy a Bitcoin-birtokosok nagyon szívesen továbbítják vagyonukat az Ethereum protokolljaiba, hogy azok ott termeljenek még nagyobb profitot.
Míg egyes defitokenek értéke akár az aktuális széljárás függvényében is változhat, addig a bitcoin árfolyamának igencsak jól megy. Az elmúlt hét nap során csaknem 7%-kal növelte meg sikeresen az értékét.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Minden egyes norvég lakos több mint egy dollárnyi bitcoinnal rendelkezik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!