Az Ethereum 3,5 százaléka bitcoin

-

Mostanra már 131.455 bitcoin található meg az Ethereum-blokkláncon– pontosabban ennyi bitcoinhoz rögzített stabilcoint bocsátottak már ki a második legnagyobb kriptopénz hálózatán.
A csaknem 1,5 milliárd dollárnyi összértéket kitevő csomagolt bitcoin az Ethereum piaci kapitalizációjához viszonyítva nagyjából 3,6%-ot jelent. A pillanatnyi állapotok a Dune Analyticsen keresztül követhetők nyomon.

A legnépszerűbb ethereumos bitcoin a Wrapped Bitcoin, vagy wBTC, amely a maga piacán 73%-os dominanciával rendelkezik. Őt követi a renBTC, amely 20%-os részesedést tudhat magáéának.
Az emberek nagyon sok bitcoint küldenek az Ethereumra, hogy a legtöbbet hozhassák ki az idei nyár decentralizált pénzügyi robbanásából.
Az olyan termékek, mint a decentralizált kölcsönprotokollok, nem letétkelezői tőzsdék és a csomagolt bitcoinok igazi slágernek számítottak a nyáron. Ezek használatához azonban általában Ethereumra van szükség.
A decentralizált pénzügyek bikafutamának lecsengése ellenére ezek továbbra is nagyon népszerűnek számítanak: a DeFi Pulse adatai szerint jelenleg 10,82 milliárd dollár állomásozik defi-okosszerződésekben. Ez tízszeres növekedésnek számít június óta.

Még a saját megoldásai is alulteljesítenek

Hogy tovább színesítsük a dolgot, az Ethereum-alapú bitcoin 1,5 milliárd dolláros értéke 130-szor nagyobb, mint amennyi Lightning Networkben, a Bitcoin blokkláncára épített protokollban van zárolva.

A Lightning Network az egyetlen olyan Bitcoin-alapú defi, amely szerepel a DeFi Pulse-on, ahol a legnagyobb protokollok kapnak helyet. Minden más protokoll Ethereum-alapú.
Ez is azt mutatja, hogy a Bitcoin-birtokosok nagyon szívesen továbbítják vagyonukat az Ethereum protokolljaiba, hogy azok ott termeljenek még nagyobb profitot.
Míg egyes defitokenek értéke akár az aktuális széljárás függvényében is változhat, addig a bitcoin árfolyamának igencsak jól megy. Az elmúlt hét nap során csaknem 7%-kal növelte meg sikeresen az értékét.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Minden egyes norvég lakos több mint egy dollárnyi bitcoinnal rendelkezik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!