Mostanra már 131.455 bitcoin található meg az Ethereum-blokkláncon– pontosabban ennyi bitcoinhoz rögzített stabilcoint bocsátottak már ki a második legnagyobb kriptopénz hálózatán.

A csaknem 1,5 milliárd dollárnyi összértéket kitevő csomagolt bitcoin az Ethereum piaci kapitalizációjához viszonyítva nagyjából 3,6%-ot jelent. A pillanatnyi állapotok a Dune Analyticsen keresztül követhetők nyomon.

A legnépszerűbb ethereumos bitcoin a Wrapped Bitcoin, vagy wBTC, amely a maga piacán 73%-os dominanciával rendelkezik. Őt követi a renBTC, amely 20%-os részesedést tudhat magáéának.

Az emberek nagyon sok bitcoint küldenek az Ethereumra, hogy a legtöbbet hozhassák ki az idei nyár decentralizált pénzügyi robbanásából.

Az olyan termékek, mint a decentralizált kölcsönprotokollok, nem letétkelezői tőzsdék és a csomagolt bitcoinok igazi slágernek számítottak a nyáron. Ezek használatához azonban általában Ethereumra van szükség.

A decentralizált pénzügyek bikafutamának lecsengése ellenére ezek továbbra is nagyon népszerűnek számítanak: a DeFi Pulse adatai szerint jelenleg 10,82 milliárd dollár állomásozik defi-okosszerződésekben. Ez tízszeres növekedésnek számít június óta.

Még a saját megoldásai is alulteljesítenek

Hogy tovább színesítsük a dolgot, az Ethereum-alapú bitcoin 1,5 milliárd dolláros értéke 130-szor nagyobb, mint amennyi Lightning Networkben, a Bitcoin blokkláncára épített protokollban van zárolva.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

A Lightning Network az egyetlen olyan Bitcoin-alapú defi, amely szerepel a DeFi Pulse-on, ahol a legnagyobb protokollok kapnak helyet. Minden más protokoll Ethereum-alapú.

Ez is azt mutatja, hogy a Bitcoin-birtokosok nagyon szívesen továbbítják vagyonukat az Ethereum protokolljaiba, hogy azok ott termeljenek még nagyobb profitot.

Míg egyes defitokenek értéke akár az aktuális széljárás függvényében is változhat, addig a bitcoin árfolyamának igencsak jól megy. Az elmúlt hét nap során csaknem 7%-kal növelte meg sikeresen az értékét.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Minden egyes norvég lakos több mint egy dollárnyi bitcoinnal rendelkezik

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂