A norvég kormánynak részesedése van a MicroStrategy szoftveróriásban. A MicroStrategy egy csomó bitcoint birtokol. Ez azt jelenti, hogy minden egyes norvég lakos közvetett módon ugyan, de birtokol némi kriptopénzt.

Aki Norvégiában él, annak bizony bitcoinja is van – igaz, a meggazdagodáshoz ez még nem elég.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Ez amiatt van, mert a norvég kormány nyugdíjalapja 2%-os részesedéssel rendelkezik az amerikai Microstrategy szoftveróriásban, ez pedig nemrég vásárolt meg nagyjából 425 millió dollárnyi bitcoint.

Így tehát minden egyes norvég állampolgár közvetett módon ugyan, de nagyjából 1,72 dollárnyit birtokol a kriptopénzből. Anélkül, hogy tudna róla.

A norvég kormány tulajdonában van az ún. „Olajalap” is, amely 1 billió dollár összértékű eszközeivel a világ legnagyobb szuverén vagyonalapjának számít.

Az államilag birtokolt Olajalap a világszerte rendelkezik eszközökkel, a Microstrategy pedig mindössze egy kis részét teszi ki a nagy egésznek.

Mivel azonban úgy döntött, technológiai vállalatba fektet, a kormány közvetett módon a világ legnagyobb kriptopénzébe is invesztált (vagyis lakosait is kiteszi a kriptopénzpiac szeszélyeinek).

Torkel Rogstad, az Arcane kriptokutatási cég egy norvég szoftverfejlesztője létrehozott egy kalkulátort ennek nyomon követésére.

A Decrypt kriptohírportálnak elárulta, miszerint a bitcoin közvetett birtoklása érdekes precedenst teremt.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

„A kormány célja a profit maximalizálása, ennek keretén belül tette ki magát a bitcoinnak is” – mondta.

Hozzátette: „Ahogy továbbhaladunk az úton, a kormányok talán közvetlen módon is vásárolnak majd bitcoint? Nem lenne meglepő, ha ez úgy történne, mint ahogy a kormányok manapság az aranyat tárolják.”

Az ügyben az az ironikus, hogy a norvég kormány egyáltalán nem mondható Bitcoin-barátnak. 2018-ban például minden Bitcoin-bányászt lekapcsoltattak a villanyáram-hálózatról.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Elképesztő heti teljesítményen van túl a Cardano

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂