Újabb filmet ihletett meg a OneCoin kriptocsalás esete

-

Ha a OneCoin bírósági drámája még nem lenne elég, az egész ügyet hamarosan a széles vásznon is megtekinthetjük.

Miközben a OneCoin Ponzi-séma bírósági tárgyalása tovább folytatódik, egy film is készül a sztoriról a Titanic sztárjával a főszerepben.

Ahogy arról a Deadline korábban beszámolt, Kate Winslet leszerződött a Fake! c. film főszerepére, amely Jen McAdam és Douglas Thompson eddig nem megjelent könyve alapján készül. McAdam, aki a OneCoin egyik áldozata volt, a film producere is egyben.

A Fake!-et az Scott Z. Burns írja és rendezi, aki a The Report c., a CIA 9/11 utáni kínzási módszereiről szóló politikai drámát is jegyzi. Szintén ő írta a 2011-es, pandémiáról szóló Contagiont, amelyben már Winslet is szerepet kapott.

A OneCoint 2014-ben alapította Ruja Ignatova Bulgáriában. Amint az később kiderült, a „cég” struktúrája egy tipikus multilevel-marketing volt, kriptopénzalapokon.

Úgy hirdette magát, mint a következő Bitcoin, ennek ellenére semmilyen blokklánc vagy hálózat nem állt mögötte. A kriptoágazat és különféle kormányügynökségek számos figyelmeztetése ellenére a OneCoin továbbra is népszerű maradt, a „mi vs. ők” mentalitásnak köszönhetően.

McAdam, aki támogatói csoportot hozott létre a OneCoin áldozatai számára, a Cointelegraph-nak elmondta, miszerint ő, a barátai és a családja összesen több mint 250.000 eurót fektetett be és veszített el, mielőtt megtudta volna, hogy a „vállalat” szerverein semmiféle blokklánc nem fut.

Ignatovát pénzutalási csalással, értékpapírcsalással, valamint pénzmosással vádolták meg május 7-én, 2017 óta azonban senki nem tudja, hogy hol lehet.

Testvérét, Konsztantyin Ignatovot, aki a OneCoin egyik vezetője volt, márciusban vádolták meg ugyanezen pontok mentén. Azóta abba is belement, hogy tanúskodjon lánytestvére ellen.

A befektetők csalásért perelték be a vállalatot, amiért az állítólag összesen 5 milliárd dollárnyi kárt okozott.

Nem a Fake! az első olyan alkotás, amelyet a OneCoin sémája ihletett. Szintén készülőben van egy podcasten alapuló TV-show, amelyet a BBC készít.

Olvastad már? Elképesztő heti teljesítményen van túl a Cardano

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!