Az elmúlt hetek során jelentősen csökkent a kamatfarmolás népszerűsége, a befektetők félrerakták tőkéjüket, így a vezető defiprotokollok értéke is nagyot esett.

A Curve DAO Token (CRV) 90%-ot csökkent két hónappal ezelőtt létrejött csúcsához képest.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A kamatfarmolás vagy hozamvadászat egyébként távol áll a haláltól: megjelent egy új kamatfarmolási protokoll, melyet több vezető befektető és még a Binance kriptotőzsde is támogat. Az új protokoll magas kamatokat ígér, valamint hozzáférést a defihez.

Új kamatfarmolási protokoll indult

Pár órája életbe lépett az Alpha Finance „Alpha Homora” terméke, amely likviditásbányászattal indult.

A platform a Yearn.finance (YFI) protokolljához hasonlóan működik, lehetővé teszi, hogy a felhasználók a szükséges technikai tudás nélkül, alacsony költségekkel keressenek pénzt. Az Alpha Homara azonban abban eltér a YFI-től, hogy a felhasználók akár tőkeáttétellel is kamatoztathatnak.

Ha valaki 10 ETH-t utal a Uniswap ETH/WBTC oldalára, az Alpha Homorán keresztül, akkor kölcsönvehet 20 ETH-t egy publikus farmról, így a háromszorosára nőhet a kamatozás. A hitelezők és hitelfelvevők a megszokott jutalmakat kapják a projekt saját ALPHA tokenjében.

Az Alpha Homora „likvidátorokkal” kezeli a likvidációs kockázatot, akik könnyedén folyósíthatják a túl magas tőkeáttéttel farmoló pozíciókat.

A projekt mögött az Alpha Finance Lab áll, amely több defitermékre fókuszál az Ethereum és Binance Smart Chain hálózatán.

„Az Alpha Finance Lab célja, hogy egy olyan ökoszisztémát teremtsen, amely automatikusan a lehető legnagyobb kamatozású Alpha termékeket nyújtsa, akár különböző blokkláncok között.”

Az ALPHA token a Binance-en indul, emellett három vezető kockázati tőke is támogatta az indulást: a Spartan Group, Multicoin Capital, és a DeFiance Capital.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Ezzel a tőkével az Alpha Finance Lab négy problémát szeretne orvosolni:

  • Fenntartható kamatteremtés
  • Átmeneti veszteségek
  • Adatvédelmet megőrző tokencsere
  • Fix kamatozású hitelek
  • Folyamatos defiinnováció

Elemzők szerint a folyamatos innováció egyre magasabb és magasabb értéket adhat a defitokeneknek, még akkor is, ha a piac csak oldalazik.

Andrew Kang, a Mechanism Capital alapítója szeptember végén elmondta, hogy továbbra is bízik a defiben, mivel a folyamatos innovációk gyors növekedést eredményeznek:

„Hihetetlen mértékben zajlik az innováció mind a nyilvános és magán defiprojektek esetén, még gyorsabban, mint két hónappal ezelőtt. A korai piaci szereplők letették az alapköveket az új fejlesztők számára, akik ezekre az erős alapokra építhetnek.”

Olvastad már? A BitMEX alapítója 5 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.