Új Ethereum-alapú kamatfarm indult, a Binance és több vezető kockázati tőke is beállt mögé

-

Az elmúlt hetek során jelentősen csökkent a kamatfarmolás népszerűsége, a befektetők félrerakták tőkéjüket, így a vezető defiprotokollok értéke is nagyot esett.
A Curve DAO Token (CRV) 90%-ot csökkent két hónappal ezelőtt létrejött csúcsához képest.

A kamatfarmolás vagy hozamvadászat egyébként távol áll a haláltól: megjelent egy új kamatfarmolási protokoll, melyet több vezető befektető és még a Binance kriptotőzsde is támogat. Az új protokoll magas kamatokat ígér, valamint hozzáférést a defihez.

Új kamatfarmolási protokoll indult

Pár órája életbe lépett az Alpha Finance „Alpha Homora” terméke, amely likviditásbányászattal indult.
A platform a Yearn.finance (YFI) protokolljához hasonlóan működik, lehetővé teszi, hogy a felhasználók a szükséges technikai tudás nélkül, alacsony költségekkel keressenek pénzt. Az Alpha Homara azonban abban eltér a YFI-től, hogy a felhasználók akár tőkeáttétellel is kamatoztathatnak.
Ha valaki 10 ETH-t utal a Uniswap ETH/WBTC oldalára, az Alpha Homorán keresztül, akkor kölcsönvehet 20 ETH-t egy publikus farmról, így a háromszorosára nőhet a kamatozás. A hitelezők és hitelfelvevők a megszokott jutalmakat kapják a projekt saját ALPHA tokenjében.
Az Alpha Homora „likvidátorokkal” kezeli a likvidációs kockázatot, akik könnyedén folyósíthatják a túl magas tőkeáttéttel farmoló pozíciókat.
A projekt mögött az Alpha Finance Lab áll, amely több defitermékre fókuszál az Ethereum és Binance Smart Chain hálózatán.

„Az Alpha Finance Lab célja, hogy egy olyan ökoszisztémát teremtsen, amely automatikusan a lehető legnagyobb kamatozású Alpha termékeket nyújtsa, akár különböző blokkláncok között.”

Az ALPHA token a Binance-en indul, emellett három vezető kockázati tőke is támogatta az indulást: a Spartan Group, Multicoin Capital, és a DeFiance Capital.

Ezzel a tőkével az Alpha Finance Lab négy problémát szeretne orvosolni:

  • Fenntartható kamatteremtés
  • Átmeneti veszteségek
  • Adatvédelmet megőrző tokencsere
  • Fix kamatozású hitelek
  • Folyamatos defiinnováció

Elemzők szerint a folyamatos innováció egyre magasabb és magasabb értéket adhat a defitokeneknek, még akkor is, ha a piac csak oldalazik.
Andrew Kang, a Mechanism Capital alapítója szeptember végén elmondta, hogy továbbra is bízik a defiben, mivel a folyamatos innovációk gyors növekedést eredményeznek:

„Hihetetlen mértékben zajlik az innováció mind a nyilvános és magán defiprojektek esetén, még gyorsabban, mint két hónappal ezelőtt. A korai piaci szereplők letették az alapköveket az új fejlesztők számára, akik ezekre az erős alapokra építhetnek.”

Olvastad már? A BitMEX alapítója 5 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!