A BitMEX alapítója 5 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet

-

Október drámai hónap volt a BitMEX derivátumtőzsde alapítói számára, akik ellen több eljárás is indult az amerikai hatóságok részéről.
Samuel Reed, a BitMEX társalapítója és korábbi technikai igazgatója 5 millió dolláros óvadékot írt alá, hogy szabadlábon védekezhessen bíróság tárgyalásáig.

Az USA Igazságügyi Minisztériuma (DoJ) október elsején tartóztatta le Reedet, pénzmosási és a banktitkokat érintő törvények megszegéséért, valamint illegális derivátumkereskedésért.
Arthur Hayes, Ben Delo, és Gregory Dwyer, Reed és kollégái ellen azonos vádakkal indult eljárás, de a DoJ szerint továbbra is szabadlábon vannak.
A bírósági dokumentumok alapján, ha Reed nem jelenik meg a bíróságon vagy nem fogadja el az ítéletet, akkor elveszíti 5 millió dolláros óvadékát. A vádlott beleegyezése alapján Reed  500.000 dollárnyi készpénzt adott át a bíróságnak.
Reed, Hayes, Delo, és Dwyer ellen egy „szándékosan offshore” kriptotőzsde üzemeltetése miatt indult eljárás, valamint az alapvető pénzmosásellenes törvények be nem tartása miatt. A BitMEX így olyan platform volt, amely „a pénzügyi piacok árnyékában működött.”

A DoJ vádjai mellett az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) New York Déli Kerületében polgári peres eljárást indított Reed, Hayes, Delo és több, a BitMEX-hez köthető céges entitás ellen.
Tegnap az egyik ilyen entitás, a BitMEX üzemeltetéséért felelős 100x Group bejelentette, hogy a három társalapító többé nem tölt be igazgatói szerepkört, és azonnali hatállyal leváltották őket. Dwyer, aki ellen csak a DoJ indított eljárást otthagyja vezető szerepét, mint vállalkozásfejlesztési igazgató.
A hírek megjelenése után több kommentátor is kritizálta a BitMEX tőzsdét, amiért ártottak a teljes iparág megítélésnek és elérték, hogy a törvényhozók keményebben lépjenek fel a kriptoszektorral szemben.

Olvastad már? Az USA főügyésze kiadta a kriptopénzek szabályozásának irányelveit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!