A Bank of Japan 2021 során megindíthatja digitális valutájának próbakörét

-

A Bank of Japan (BoJ) nemrég kiadott egy dokumentumot, melyben kiemelték az offline elérhetőség fontosságát.
A Bank for International Settlements (BIS) és egy hét központi bankból álló csoport október 9-én kiadta az első közös cikkét a jegybankok által kiadott digitális valutákról (CBDC), amely a CBDC-k alapjaira összpontosít.

A cikk mellett a csoport egyik tagja, a Bank of Japan kiadott egy dokumentumot, amely Japán-központú szempontból közelíti meg a CBDC-k kérdését.
A BoJ cikke alapján az ország 2021-ben kezdi meg a CBDC-k első próbakörét. Ehhez felépítenek egy tesztkörnyezetet, melyben megvizsgálhatják, hogy a CBDC hogyan teljesít, mint fizetési eszköz.
A BoJ szerint alapvetőnek kell lennie, hogy a digitális valuta ellenálljon a különböző természeti csapásoknak:

„Fontos, hogy a természeti csapások gyakorisága miatt a hálózat villany- és hálózati kimaradások esetén is használható maradjon.”

Japán földrajzi adottságai miatt számos természeti csapásnak van kitéve. Nem ritkák a földrengések, cunamik, áradások, tájfunok, ciklonok és vulkánkitörések.
A cikk nem részletezi, hogy miképpen készülnének fel az ilyen katasztrófákra, de a bitcoinnak és az egyéb blokkláncalapú kriptopénzeknek vannak megoldásaik ilyen esetekre.
Ilyen megoldást jelenthetnek a hosszúhullámú rádióadások, valamint a Blockstream műholdas rendszere, amely a világűrön keresztül is közvetít tranzakciókat.
A BIS digitálisvaluta-kutatási csoportját 2020 januárjában jelentették be, olyan központi bankokkal, mint Japán, Kanada, az Egyesült Királyság, Svédország, Svájc központi bankja, valamint az Európai Központi Bank. A csoport létrejötte óta az USA központi bankja, a Fed is csatlakozott.

Olvastad már? Újabb 30 millió dollárt mozgattak a 2016-os Bitfinex-támadásból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!