3 indikátor is a BTC erősödését jelzi

-

Az elemzők várakozásai alapján az árfolyam letesztelheti a 11 ezer dolláros szintet, ezt több makroindikátor is valószínűsíti.
Az október eddig bizonytalan, esés és erősödés is történt a piacon. Rövid távon viszont van most három faktor is, amely a pozitív hangulatot erősíti, és 11000 fölé tornázhatja az árat.

Ezek a Square 50 milliós bevásárlásának a híre, az elnyújtott felhalmozási szakasz, és a hirtelen felugrás a lánc aktivitásában.

Forrás: TradingView.com

A Square lépése szimbolikus jelentőségű

A Square egy 81 milliárdos fizetési szolgáltató, a cég tartalékainak 1%-át, 50 millió dollárt fektette bitcoinba.
A pénzügyi vezető, Amrita Ahuja elmondta, alapvetően pénzügyi fejlődésnek ítélik ezt a lépést:

„Hisszük, hogy a bitcoin sokkal nagyobb jelentőségű pénzeszköz lesz a jövőben. Ahogy növekszik az elfogadottsága, úgy haladunk mi is előre a tanulás, és az alkalmazás útján. A cég számára egyértelműen előnyös, ha ilyen alapokon építünk új termékeket, ez a befektetés pedig ennek az első lépése.”

50 millió dollár egy ekkora cég esetében nem számít nagy allokációnak, viszont egyértelműen szimbolizálja a növekvő intézményi érdeklődést, mint befektetési lehetőség és értéktárolási módszer iránt.
Alig egy hónappal ezelőtt egy másik, Nasdaq tőzsdén listázott vállalat, a MicroStrategy vásárolt 425 millió dollár értékben bitcoint.
A Bitazu Capitaltól Mohit Sorout is úgy véli, a negatív hírek ellenére a piac összességében pozitív hangulatban van:

„Egyre csak a negatív híreket halljuk mindenhol, ezek mégse mozgatták meg az árfolyamot. Ez az 50 milliós bevásárlás viszont elhozhatja az áttörést.

Elnyújtott felhalmozási szakasz

Az elmúlt hónapok során a BTC a 10500 és a 11000 dollár közötti sávban mozgott. Ennyire lecsökkent volatilitású időszak után viszont rendszerint komoly ármozgás szokott bekövetkezni.
A Bollinger szalagok, egy indikátor, amely kifejezetten a volatilitást figyeli, jelentősen összeszűkültek.
A havi kilengés 20% alá került, amely az előző 5 évben mindössze hét alkalommal történt meg. Több technikai indikátor is arra utal, hogy kiugrás közeledik a volatilitásban.
Ez annak a valószínűségét is növeli, hogy az akkumulációs fázis tovább folytatódik, és a 10500 dolláros támasz-szint megmarad.

A lánc aktivitása növekszik

Cole Garner elemző szerint az elmúlt hetekben határozott kiugrás figyelhető meg a napi aktivitású címek számában.
Ezt több dolog is magyarázhatja, de vélhetően szerepet játszhat benne a kínai befektetők növekvő igénye is, főleg miután az állami televízióban pozitívan nyilatkoztak a kriptopénzekről.

Forrás: glassnode

A hálózati aktivitás mellett a hashráta is új magasságokba ért, ez alapján a bányászok optimisták a középtávú árfolyamtrendeket illetően.
A Glassnode kutatója így összegezte ezt:

„24 órás nézeten a BTC hashrátája új rekordot állított be, először érte el a 170 EH/s mértéket. Ez a májusi felezés óta 40%-os emelkedést jelent, a hálózat ennyivel biztonságosabb azóta.”

Olvastad már? Másfél millió dollárnyit kapnak a sencseni lakosok a kínai CBDC-ből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!