Másfél millió dollárnyit kapnak a sencseni lakosok a kínai CBDC-ből

-

A technológiai csomópontnak számító kínai Sencsen városa a tervek szerint 1,5 millió dollárnyit kap majd a kínai digitális jüanból a projekt tesztfázisának keretén belül.
A kínai Sencsen városa csütörtökön jelentette be, miszerint több mint 10 millió jüant (1,5 millió dollár) osztana szét lakosai között a nemzeti digitális valuta szélesebb pilot programjának keretén belül. A hírről a helyi CGTN hírportál számolt be.

A lépés segíthet fokozni az emberek fogyasztását, valamint letesztelheti a lakosság igényét a kínai digitális valutára, ha úgy tetszik CBDC-re.
A tesztet a sencseni Louho kerület finanszírozza, amely 50.000 fogadó félnek fogja eljuttatni a pénzt egy lottórendszeren keresztül – derült ki a jelentésből.
Ezeket aztán 3389 kereskedőnél használhatják fel, amelyek között éttermek, szupermarketek, benzinkutak, metróállomások, áruházak, valamint általános üzletek is szerepelnek.
A fogadók a helyi bankok által fejlesztett tárcáik segítségével hasznosíthatják majd fel a kapott pénzt. A fejlesztők között természetesen ott szerepel a Kínai Jegybank, az ország központi bankja is.

„Csak le kell tölteni az alkalmazást, eddig négyet fejlesztett már ki négy nagy kereskedelmi bank”

– jegyezte meg Mo Li, a HashKeyHub kriptotárcaalkalmazás marketingvezetője.
Egy hasonló pilotot korábban már a Guandong-Hong Kong-Macao Greater Bay Areában is folytattak, amely területnek Sencsen is a része.

Kisebb tesztek már korábban is voltak

Mindezközben az olyan kínai vállalkozások, mint a helyi DiDi autómegosztó óriás is kipróbálta a CBDC-t taxifizetések esetében júliusban. A nagy volumenű, a társadalom nagy részét érintő teszteknek azonban a sencseni az egyik első példája.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ha CBDC-kről hallunk, ne mossuk azt össze a kriptopénzekkel. Ez előbbinél ugyanis a magánélet védelmének kérdése egyáltalán nem adódik annyira egyértelműen, mint egyes kriptopénz esetében.
Ha pedig kínai CBDC-ről hallunk, majdhogynem biztosak lehetünk abban, hogy a dollárfüggőség csökkentésén túl az is jól fog jönni a kormánynak, ha lakosai minden egyes pénzügyi tranzakcióját visszakövetheti majd.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Jöhet a recesszió a piacon

A Mad Money műsorvezetője, a tévedéseiről ismert Jim Cramer úgy fogalmazott, hogy a Fed szigorít a pénzpolitikáján, és recessziót fog előidézni. A CNBC műsorvezetője, a...

Az Algorand törheti az előtte álló ellenállásokat

Prémium Algorand Nagyszerűen alakul az Algorand grafikonja, így további növekedésben részesülhet a kriptoelem, amennyiben a Bitcoin tartani tudja jelenlegi kimagasló szintjét. A jelenlegi emelkedő struktúra ellenálláshoz érkezet,...

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!