A technológiai csomópontnak számító kínai Sencsen városa a tervek szerint 1,5 millió dollárnyit kap majd a kínai digitális jüanból a projekt tesztfázisának keretén belül.

A kínai Sencsen városa csütörtökön jelentette be, miszerint több mint 10 millió jüant (1,5 millió dollár) osztana szét lakosai között a nemzeti digitális valuta szélesebb pilot programjának keretén belül. A hírről a helyi CGTN hírportál számolt be.

A lépés segíthet fokozni az emberek fogyasztását, valamint letesztelheti a lakosság igényét a kínai digitális valutára, ha úgy tetszik CBDC-re.

A tesztet a sencseni Louho kerület finanszírozza, amely 50.000 fogadó félnek fogja eljuttatni a pénzt egy lottórendszeren keresztül – derült ki a jelentésből.

Ezeket aztán 3389 kereskedőnél használhatják fel, amelyek között éttermek, szupermarketek, benzinkutak, metróállomások, áruházak, valamint általános üzletek is szerepelnek.

A fogadók a helyi bankok által fejlesztett tárcáik segítségével hasznosíthatják majd fel a kapott pénzt. A fejlesztők között természetesen ott szerepel a Kínai Jegybank, az ország központi bankja is.

„Csak le kell tölteni az alkalmazást, eddig négyet fejlesztett már ki négy nagy kereskedelmi bank”

– jegyezte meg Mo Li, a HashKeyHub kriptotárcaalkalmazás marketingvezetője.

Egy hasonló pilotot korábban már a Guandong-Hong Kong-Macao Greater Bay Areában is folytattak, amely területnek Sencsen is a része.

Kisebb tesztek már korábban is voltak

Mindezközben az olyan kínai vállalkozások, mint a helyi DiDi autómegosztó óriás is kipróbálta a CBDC-t taxifizetések esetében júliusban. A nagy volumenű, a társadalom nagy részét érintő teszteknek azonban a sencseni az egyik első példája.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ha CBDC-kről hallunk, ne mossuk azt össze a kriptopénzekkel. Ez előbbinél ugyanis a magánélet védelmének kérdése egyáltalán nem adódik annyira egyértelműen, mint egyes kriptopénz esetében.

Ha pedig kínai CBDC-ről hallunk, majdhogynem biztosak lehetünk abban, hogy a dollárfüggőség csökkentésén túl az is jól fog jönni a kormánynak, ha lakosai minden egyes pénzügyi tranzakcióját visszakövetheti majd.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!