Másfél millió dollárnyit kapnak a sencseni lakosok a kínai CBDC-ből

-

A technológiai csomópontnak számító kínai Sencsen városa a tervek szerint 1,5 millió dollárnyit kap majd a kínai digitális jüanból a projekt tesztfázisának keretén belül.
A kínai Sencsen városa csütörtökön jelentette be, miszerint több mint 10 millió jüant (1,5 millió dollár) osztana szét lakosai között a nemzeti digitális valuta szélesebb pilot programjának keretén belül. A hírről a helyi CGTN hírportál számolt be.

A lépés segíthet fokozni az emberek fogyasztását, valamint letesztelheti a lakosság igényét a kínai digitális valutára, ha úgy tetszik CBDC-re.
A tesztet a sencseni Louho kerület finanszírozza, amely 50.000 fogadó félnek fogja eljuttatni a pénzt egy lottórendszeren keresztül – derült ki a jelentésből.
Ezeket aztán 3389 kereskedőnél használhatják fel, amelyek között éttermek, szupermarketek, benzinkutak, metróállomások, áruházak, valamint általános üzletek is szerepelnek.
A fogadók a helyi bankok által fejlesztett tárcáik segítségével hasznosíthatják majd fel a kapott pénzt. A fejlesztők között természetesen ott szerepel a Kínai Jegybank, az ország központi bankja is.

„Csak le kell tölteni az alkalmazást, eddig négyet fejlesztett már ki négy nagy kereskedelmi bank”

– jegyezte meg Mo Li, a HashKeyHub kriptotárcaalkalmazás marketingvezetője.
Egy hasonló pilotot korábban már a Guandong-Hong Kong-Macao Greater Bay Areában is folytattak, amely területnek Sencsen is a része.

Kisebb tesztek már korábban is voltak

Mindezközben az olyan kínai vállalkozások, mint a helyi DiDi autómegosztó óriás is kipróbálta a CBDC-t taxifizetések esetében júliusban. A nagy volumenű, a társadalom nagy részét érintő teszteknek azonban a sencseni az egyik első példája.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ha CBDC-kről hallunk, ne mossuk azt össze a kriptopénzekkel. Ez előbbinél ugyanis a magánélet védelmének kérdése egyáltalán nem adódik annyira egyértelműen, mint egyes kriptopénz esetében.
Ha pedig kínai CBDC-ről hallunk, majdhogynem biztosak lehetünk abban, hogy a dollárfüggőség csökkentésén túl az is jól fog jönni a kormánynak, ha lakosai minden egyes pénzügyi tranzakcióját visszakövetheti majd.
(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!