Újabb 30 millió dollárt mozgattak a 2016-os Bitfinex-támadásból

-

A Bitfinex-támadók 2020 óta több ezer bitcoint mozgattak már meg.
A 2016-os Bitfinex-tőzsdetámadás során ellopott bitcoinok ismét mozgásnak indultak, a támadók hatalmas mennyiséget utaltak ismeretlen tárcákra.

A kriptotranzakciókat követő Whale Alert adatai alapján október 8-án 4,6 millió dollárnyi lopott bitcoint mozgattak a Bitfinex támadói. Az ellopott bitcoint két külön tranzakcióban utalták el ismeretlen tárcákra, egy 435 és egy 8 bitcoinos utalással.
Azonban a támadók a héten sokkal nagyobb utalásokat is folytattak. A Whale Alert alapján a támadók október 7-én 7 hasonló tranzakciót kezdeményeztek – összesen mintegy 2900 bitcoint, vagyis 26,4 millió dollárt utaltak. Tehát a héten a 2016-ban ellopott 120.000 bitcoin 2,4%-át utalták el.
2020 során több ezer bitcoint továbbítottak más címekre a támadók. 2020 júliusában hasonlóan nagy utalásokat folytattak, mintegy 3503 bitcoint, vagyis 39 millió dollárnyit utaltak.
A Whale Alert adatai alapján 2020 során mintegy 8600 bitcoint küldtek ismeretlen tárcákra. Ez összesen 88,6 millió dollárt jelent a tranzakciók idején számolt árfolyammal. A 2016-os augusztusi támadás során az ellopott bitcoin összege „csupán” 72 millió dollár volt akkori árfolyamon.
A 2012-ben alapított Bitfinex a világ egyik legnagyobb, kriptopénzekkel foglalkozó cége, emellett a Coin360 adatai alapján a top 10 vezető kriptotőzsde között van a kereskedelemi forgalma tekintetében.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!