Az USA főügyésze kiadta a kriptopénzek szabályozásának irányelveit

-

Frissen bejelentett szabályozások a szabadság földjéről.

William Barr, az USA főügyésze hivatalos szabályozási irányelveket adott ki az elszámoltatható kriptopiacok érdekében.

Az irányelveket – melyek hivatalos neve: „Kriptopénz: Egy Szabályozási Keretrendszer” – az USA kiber-digitális akciócsoportja állította össze.
Az Igazságügyi Minisztérium (DoJ) október 8-án kiadott közleménye szerint:

„A keretrendszer összefoglalja a kriptopénzek terjedésével felbukkanó lehetséges veszélyeket és a különböző eljárási kihívásokat; az Igazságügyi Minisztérium által megalkotott keretrendszer létrehozásában az USA és a világ kormányai segítettek; a javaslatok különösen fontosnak tartják a különböző válaszstratégiákat.

Az irányelveket nem sokkal azután adták ki, hogy a DoJ és az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) lecsapott a BitMEX tőzsdére, amiért az illegális tevékenységeket folytatott.

„A kriptopénz egy olyan technológia, amely alapjában megváltoztathatja, a társadalom berendezkedését és azt, hogy az emberek milyen interakciókat folytatnak.” Barr szerint „különösen fontos biztosítani, hogy ez egy biztonságos technológia és nem jelent veszélyt nemzet- vagy közbiztonsági szempontból.”

A közleményt több hatóság is kommentálta, kiemelve, hogy hatalmas lehetőségesek rejlenek a technológiában, de óvatosan kell használni.
A terjedelmes cikk 83 oldalon keresztül tárgyalja a kriptopénzeket, azok „tisztes és illegális felhasználását”, a megfelelő szabályozó szerveket és a jövőbeli terveket.
Külön kiemelték a magánszférára fókuszáló valutákat. A DoJ név szerint említette a Zcash, Monero és DASH kriptopénzeket, mint amelyeket „illegális célokra lehet felhasználni.”
A cikk rámutatott, miszerint az USA jogköre kiterjed az olyan felhasználókra is, akik amerikai szervereken keresztül folytattak tranzakciókat.
A kripto- és blokkláncszféra nagyon összetett. Ennek kapcsán szót ejtettek az olyan pump and dump csalásokról, melyeket régen a hagyományos piacokon is gyakran alkalmaztak, mára viszont a kriptopénzeknek köszönhetően újra reneszánszukat élik.

Olvastad már? Defitokeneket tesz elérhetővé a magyar CoinCash kriptováltó születésnapja alkalmából

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!