Az új létesítményük az Ázsia-Óceánia térséget szolgálná ki, így a világ egyik legrégebbi tőzsdéje immár abban a régióban is jelen lesz.

A tőzsde bejelentése szerint 5 hónappal az ország pénzügyi jogszabályinak való megfelelés után a tőzsde a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit.

Az OKCoin felületén elérhető lesz a szingapúri dollár, és a felhasználók ilyen páron kereskedhetnek a bitcoinnal és etherrel is.

Khairi Azmi, a szingapúri iroda menedzsere elmondta, az OKCoin lépéseket tett annak érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljenek a szingapúri pénzügyi hatóságok által kibocsátott fizetési megoldásokról szóló jogszabályoknak.

A januártól hatályos törvények alapján a kriptopénzeket kezelő vállalkozások számára kötelező a regisztráció, és engedélyekhez kötött a pénzváltási tevékenység, valamint a lakossági és intézményi mértékű kifizetések kezelése is.

Az első engedély, amelyet ezen törvények alapján kiadott a hatóság, az Xfers cég XSGD stablecoinja, a szingapúri dollárhoz kötött token kiadásához kapcsolódik.

Azmi így fogalmazta meg ezt a folyamatot:

„Nagyon komolyan vettük, hogy az összes létező szabálynak megfeleljünk, és ebből a szempontból Szingapúr kifejezetten vonzó helyszín. A pénzügyi hatóságok elvárásai nagyon egyértelműek, a jogi környezet abszolút letisztult.”

Az új szabályozások fényében várhatóan a versenyszféra is jobban érdeklődni fog a kriptoipar iránt.

Szeptemberben például a brit CryptoCompare szolgáltatási segítségével a helyi értékpapírtőzsde már listázott egy BTC és egy ETH-indexet.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ennek az árinformációját inputként tudja használni a többi tőzsde, többek között az OKCoin is, vas időben követhető vele az árfolyam alakulása.

A Bitfury elemzői szerint Szingapúrban 26 bejegyzett kriptotőzsde működött június végén, ezzel pedig a harmadikak a listán, amely a legtöbb szabályozott tőzsdét fenntartó országot rangsorolja. Ezt a mezőnyt az

Egyesült Királyság és Hong Kong vezeti. Júliusban pedig egy helyi kormányügynökség jelentette be, hogy 234 blokklánccal foglalkozó cég van az országban.

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂