Az OKCoin megnyitotta a szingapúri tőzsdéjét

-

Az új létesítményük az Ázsia-Óceánia térséget szolgálná ki, így a világ egyik legrégebbi tőzsdéje immár abban a régióban is jelen lesz.

A tőzsde bejelentése szerint 5 hónappal az ország pénzügyi jogszabályinak való megfelelés után a tőzsde a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit.

Az OKCoin felületén elérhető lesz a szingapúri dollár, és a felhasználók ilyen páron kereskedhetnek a bitcoinnal és etherrel is.
Khairi Azmi, a szingapúri iroda menedzsere elmondta, az OKCoin lépéseket tett annak érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljenek a szingapúri pénzügyi hatóságok által kibocsátott fizetési megoldásokról szóló jogszabályoknak.
A januártól hatályos törvények alapján a kriptopénzeket kezelő vállalkozások számára kötelező a regisztráció, és engedélyekhez kötött a pénzváltási tevékenység, valamint a lakossági és intézményi mértékű kifizetések kezelése is.
Az első engedély, amelyet ezen törvények alapján kiadott a hatóság, az Xfers cég XSGD stablecoinja, a szingapúri dollárhoz kötött token kiadásához kapcsolódik.
Azmi így fogalmazta meg ezt a folyamatot:

„Nagyon komolyan vettük, hogy az összes létező szabálynak megfeleljünk, és ebből a szempontból Szingapúr kifejezetten vonzó helyszín. A pénzügyi hatóságok elvárásai nagyon egyértelműek, a jogi környezet abszolút letisztult.”

Az új szabályozások fényében várhatóan a versenyszféra is jobban érdeklődni fog a kriptoipar iránt.
Szeptemberben például a brit CryptoCompare szolgáltatási segítségével a helyi értékpapírtőzsde már listázott egy BTC és egy ETH-indexet.

Ennek az árinformációját inputként tudja használni a többi tőzsde, többek között az OKCoin is, vas időben követhető vele az árfolyam alakulása.
A Bitfury elemzői szerint Szingapúrban 26 bejegyzett kriptotőzsde működött június végén, ezzel pedig a harmadikak a listán, amely a legtöbb szabályozott tőzsdét fenntartó országot rangsorolja. Ezt a mezőnyt az
Egyesült Királyság és Hong Kong vezeti. Júliusban pedig egy helyi kormányügynökség jelentette be, hogy 234 blokklánccal foglalkozó cég van az országban.

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!