Az OKCoin megnyitotta a szingapúri tőzsdéjét

-

Az új létesítményük az Ázsia-Óceánia térséget szolgálná ki, így a világ egyik legrégebbi tőzsdéje immár abban a régióban is jelen lesz.

A tőzsde bejelentése szerint 5 hónappal az ország pénzügyi jogszabályinak való megfelelés után a tőzsde a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit.

Az OKCoin felületén elérhető lesz a szingapúri dollár, és a felhasználók ilyen páron kereskedhetnek a bitcoinnal és etherrel is.
Khairi Azmi, a szingapúri iroda menedzsere elmondta, az OKCoin lépéseket tett annak érdekében, hogy teljes mértékben megfeleljenek a szingapúri pénzügyi hatóságok által kibocsátott fizetési megoldásokról szóló jogszabályoknak.
A januártól hatályos törvények alapján a kriptopénzeket kezelő vállalkozások számára kötelező a regisztráció, és engedélyekhez kötött a pénzváltási tevékenység, valamint a lakossági és intézményi mértékű kifizetések kezelése is.
Az első engedély, amelyet ezen törvények alapján kiadott a hatóság, az Xfers cég XSGD stablecoinja, a szingapúri dollárhoz kötött token kiadásához kapcsolódik.
Azmi így fogalmazta meg ezt a folyamatot:

„Nagyon komolyan vettük, hogy az összes létező szabálynak megfeleljünk, és ebből a szempontból Szingapúr kifejezetten vonzó helyszín. A pénzügyi hatóságok elvárásai nagyon egyértelműek, a jogi környezet abszolút letisztult.”

Az új szabályozások fényében várhatóan a versenyszféra is jobban érdeklődni fog a kriptoipar iránt.
Szeptemberben például a brit CryptoCompare szolgáltatási segítségével a helyi értékpapírtőzsde már listázott egy BTC és egy ETH-indexet.

Ennek az árinformációját inputként tudja használni a többi tőzsde, többek között az OKCoin is, vas időben követhető vele az árfolyam alakulása.
A Bitfury elemzői szerint Szingapúrban 26 bejegyzett kriptotőzsde működött június végén, ezzel pedig a harmadikak a listán, amely a legtöbb szabályozott tőzsdét fenntartó országot rangsorolja. Ezt a mezőnyt az
Egyesült Királyság és Hong Kong vezeti. Júliusban pedig egy helyi kormányügynökség jelentette be, hogy 234 blokklánccal foglalkozó cég van az országban.

Olvastad már? Megállíthatatlanul dübörög a hazai INLOCK közösségi kölcsönplatform

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!