Hivatalos biztonsági auditálást folytattak a Ledgernél

-

A folyamat célja, hogy biztosítsák a vállalatnál tárolt ügyfél-információk megfelelő kezelését.

A Ledger, a különféle hardvertárca-megoldásokat kínáló vállalat sikeresen átesett az SOC (rendszer- és szervezeti irányítás) 1-es típusú teszten.

A Cointelegraph-hoz eljuttatott nyilatkozat szerint a New York-i Friedman LLP könyvvizsgáló cég SOC 2 Type 1 tesztelést hajtott végre a Ledgeren.

„A SOC 2 Type 1 jelentés megszerzésével most további réteggel biztosítottuk ügyfeleinket, megerősítve, hogy a Vault megoldás mindig biztonságos.”

A Ledger nagy játékosoknak és vállalatoknak szóló megoldása – a Vault – a vállalat letétkezelő szárnyaként működik.

Az SOC 2 teszt a vállalat biztonságosságát ellenőrzi egy auditon keresztül, valamint hitelesíti az ügyfelekről szóló adatok biztonságos tárolásának a tényét.

„Az AICPA auditfolyamatnak való megfelelés bizonyítékaként az SOC 2 Type 1 jelentés azt mutatja, hogy a SaaS [szoftver mint szolgáltatás] cég a legjobb eljárásokat alkalmazza”fejtette ki az RSI security egy blogbejegyzésben.

„A potenciális ügyfelek számára biztosítékként szolgál, ha egy szolgáltatószervezeten az említett auditfolyamatot lefolytatják, és biztosak lehetnek abban, hogy a az adataik biztonságban vannak” – tették hozzá.

Ezzel szemben az SOC 2 Type 2 vizsga még magasabbra teszi a lécet, még mélyebb szabványokat vizsgál, és még több időt igényel a lefolytatása.

Az SOC 2 Type 1 elemzés során a Friedman több szinten vizsgálta a Ledgert, beleértve a biztonsági visszaállítási stratégiáit, a biztonságát, valamint számos egyéb technikai tényezőt.

„Egy ilyen tanúsítvány megszerzése igazi teljesítménynek számít, mivel arról tanúskodik, hogy a folyamataink és a rendszereink áramvonalasak, jól dokumentáltak és teljesen biztonságosak” – mondta Charles Guillemet, a Ledger technológiai vezetője egy nyilatkozatban.

A következő évben a vállalat célja, hogy a SOC 2 Type 2 tanúsítványt is megszerezze, derült ki Pascal Gauither, a Ledger vezérigazgatójának a nyilatkozatban szereplő kommentjeiből.

A vizsga teljesítésére elsősorban azért volt szükség, mivel a Leder pár hónappal ezelőtt olyan kiszivárogtatási támadást szenvedett el, amely során ügyféladatok is illetéktelen kezekbe kerültek.

A népszerű hardvertárca-vállalat az eset után kijavította a kapcsolódó hibákat.

A Gemini kriptotőzsde is idén jelentette be, hogy sikeresen átment az SOC 2 2-es típusú tesztjén még 2020 januárjában.

Olvastad már? Másfél millió dollárnyit kapnak a sencseni lakosok a kínai CBDC-ből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!