Hivatalos biztonsági auditálást folytattak a Ledgernél

-

A folyamat célja, hogy biztosítsák a vállalatnál tárolt ügyfél-információk megfelelő kezelését.

A Ledger, a különféle hardvertárca-megoldásokat kínáló vállalat sikeresen átesett az SOC (rendszer- és szervezeti irányítás) 1-es típusú teszten.

A Cointelegraph-hoz eljuttatott nyilatkozat szerint a New York-i Friedman LLP könyvvizsgáló cég SOC 2 Type 1 tesztelést hajtott végre a Ledgeren.

„A SOC 2 Type 1 jelentés megszerzésével most további réteggel biztosítottuk ügyfeleinket, megerősítve, hogy a Vault megoldás mindig biztonságos.”

A Ledger nagy játékosoknak és vállalatoknak szóló megoldása – a Vault – a vállalat letétkezelő szárnyaként működik.

Az SOC 2 teszt a vállalat biztonságosságát ellenőrzi egy auditon keresztül, valamint hitelesíti az ügyfelekről szóló adatok biztonságos tárolásának a tényét.

„Az AICPA auditfolyamatnak való megfelelés bizonyítékaként az SOC 2 Type 1 jelentés azt mutatja, hogy a SaaS [szoftver mint szolgáltatás] cég a legjobb eljárásokat alkalmazza”fejtette ki az RSI security egy blogbejegyzésben.

„A potenciális ügyfelek számára biztosítékként szolgál, ha egy szolgáltatószervezeten az említett auditfolyamatot lefolytatják, és biztosak lehetnek abban, hogy a az adataik biztonságban vannak” – tették hozzá.

Ezzel szemben az SOC 2 Type 2 vizsga még magasabbra teszi a lécet, még mélyebb szabványokat vizsgál, és még több időt igényel a lefolytatása.

Az SOC 2 Type 1 elemzés során a Friedman több szinten vizsgálta a Ledgert, beleértve a biztonsági visszaállítási stratégiáit, a biztonságát, valamint számos egyéb technikai tényezőt.

„Egy ilyen tanúsítvány megszerzése igazi teljesítménynek számít, mivel arról tanúskodik, hogy a folyamataink és a rendszereink áramvonalasak, jól dokumentáltak és teljesen biztonságosak” – mondta Charles Guillemet, a Ledger technológiai vezetője egy nyilatkozatban.

A következő évben a vállalat célja, hogy a SOC 2 Type 2 tanúsítványt is megszerezze, derült ki Pascal Gauither, a Ledger vezérigazgatójának a nyilatkozatban szereplő kommentjeiből.

A vizsga teljesítésére elsősorban azért volt szükség, mivel a Leder pár hónappal ezelőtt olyan kiszivárogtatási támadást szenvedett el, amely során ügyféladatok is illetéktelen kezekbe kerültek.

A népszerű hardvertárca-vállalat az eset után kijavította a kapcsolódó hibákat.

A Gemini kriptotőzsde is idén jelentette be, hogy sikeresen átment az SOC 2 2-es típusú tesztjén még 2020 januárjában.

Olvastad már? Másfél millió dollárnyit kapnak a sencseni lakosok a kínai CBDC-ből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!