Bullish jel: egyre többen hodlolják a bitcoint

-

A láncadatok szerint növekvő tendenciát mutat a HODL stratégia a bitcoin befektetőinek a körében. Sokan számítanak bikafutamra 2021 első negyedévében.
Az új adatok szerint a bitcoin jelenlegi árművelete jobban utal a hodlerkedés népszerűségére, mint a korábbi ciklusok során.

Willy Woo láncelemző szerint a „reflexivitás”-nak hívott mérőszám növekedett az utóbbi hónapokban.
Kifejtette, miszerint az indikátor a bitcoinbefektetők azon tendenciájáról ad képet, mennyire elterjedt az árfolyam növekedését feltételező hodler tevékenység. Gyakorlatilag a lakossági hodlerek felmérésének egy módjáról van szó.

A következő bikafutam mellett eltörpülhet az előző ciklus.

Számos oka van annak, miért tartogatják most a BTC-jüket többen, mint a korábbi bikaciklusok során.
Ha a bitcoin lenyom egy ralit 2021-ben, a legtöbb befektető csak egy halving utáni raliként tekinthet majd erre. Történelmét tekintve a bitcoin mindig 12-15 hónapon keresztül növekedett a feleződéseket követően. A lakossági befektetők valószínűleg nem akarnak kimaradni egy masszív áremelkedésből.
A bitcoin meglepő ellenálló képességet mutatott több potenciális, ún. „fekete hattyú” esemény során. A márciusi, pandémiás összeomlásokat követő kezdeti felépülések után több negatív történés ellenére is 10.000 dollár fölött tartózkodott.

Az utóbbi időben a vezető kriptopénz árfolyama kisebb megrázkódtatáson esett át, miután az Amerikai Határidős és Árutőzsde Felügyelet (CFTC) a banktitkokról szóló törvény megsértésével vádolta meg a BitMEX-et.
A CFTC bejelentését követően a BTC árfolyama 10.500 dollár alá csökkent, majd gyorsan visszaszerezte a 10.700 dolláros támaszszintet. Woo szerint ez két tényező együttállásának volt köszönthető.
Mint mondta:

„A [reflexivitás] a hodlerek azon tendenciája, hogy áremelkedés esetén egyre inkább ragaszkodjanak stratégiájukhoz. Én a reflexivitás növekedésére számítottam a bikapiac mániákus fázisa során, de elég állandónak nézett ki az utóbbi ciklusokban. Ez a ciklus érdekes; a reflexivitás jobban növekszik, mint az elmúlt ciklusokban.”

Az utolsó negyedévbe lépve az ágazat vezetői szerint az amerikai elnökválasztás szintén pozitív hatással lesz a bitcoinra, a hodlerekkel kapcsolatos adatok pedig továbbra is a felszín felett tartják majd a kriptopénz árfolyamát.

Az amerikai elnökválasztások is a bitcoinnak kedveznek

Az ágazati vezetők és a kriptopipar prominens befektetői úgy vélik, a novemberi elnökválasztások jó hatással lesznek a vezető kriptopénzre.
Su Zhu, a Three Arrows Capital vezérigazgatója azt mondta, a demokraták győzelme különféle makrotényezők miatt is katalizátorként funkcionálhatnak majd. De Trump második mandátuma szintén előnyösen hatna az árfolyamra.
Azt írta:

„Biden nagyon bullish lenne a bitcoin számára, mivel a demokrata kék hullám a modern monetáris elmélet példátlan alkalmazását hozná el, vagyis a dollár gyengeségét és még nagyobb deficitet. Ha már itt tartunk, akkor Trump [újraválasztása] szintén bullish.”

Ahogy arról a múlt héten több hírportál is beszámolt, az olyan kereskedők, mint például Peter Brandt szerint a magasabb időkereten vizsgált csártok a bitcoin erős növekedését vetítik előre.
A kedvező technikai jellemzők, erősödő fundamentumok és növekvő hodlertevékenység fényében tehát semmi nem zárja ki egy esetleges 2021-es bikafutam lezajlását.

Olvastad már? Az Ethereum 3,5 százaléka bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!