A Bank of Russia konzultációt indít a digitális rubelről

-

Oroszország központi bankja szerint a digitális rubel „a készpénz és nem készpénz mellett létezhetne mint a pénz új formája.”
Az orosz pénzügyhatóságok megerősítették, hogy a kormány egy központi bank által kiadott digitális valuta (CBDC) kibocsátását tervezi.

Október 13-án a Bank of Russia konzultációt indított a digitális rubel fejlesztéséről.
A központi bank elmondta, a digitális rubel „a készpénz és nem készpénz mellett létezhetne mint a pénz új formája.” A bank elmondása szerint a CBDC-projekthez további infrastruktúrát kell felépíteni.
A bank szerint a digitális rubelnek mindene meglesz ahhoz, hogy „pénzként működjön.” A projekt időzítéséről a közeljövőben döntenek a hatóságok.
A cikk szerint a digitális rubel „gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá” teheti a fizetéseket.
A bank hozzátette, hogy a CBDC a tőkekiáramlás kockázatát is csökkenheti:

„A nemzeti digitális valuta korlátozná a pénz kiáramlását külföldi valutákba, így hozzájárulna a pénzügyi és makrogazdasági stabilitáshoz.

A bank szerint a felhasználók e-tárcákkal és mobileszközökkel férhetnének hozzá pénzünkhöz, mely online és offline is elérhető lenne. „Így a digitális rubel kiegészítené a jelenlegi pénzügyi körforgást, a készpénz rubel és a lakosság vagyona mellett.”
A digitális rubel a „gazdaság minden eleme számára elérhető lesz”, ilyenek a polgárok, vállalkozások, pénzügyi szolgáltatók és a kormány. A bank hozzátette, hogy a digitális rubelnek három fő feladatköre van, ez a vagyontárolás, egységi értékvezetés és csereeszköz.

A Bank of Russia konzultációs cikke jól mutatja, hogy az ország komolyan érdeklődik saját digitális valutájának kiadása iránt.
Az orosz kormány korábban már pedzegette a „CryptoRuble” kiadását, de ez a konzultáció a legnagyobb fejlemény a CBDC kapcsán.
2020 augusztusában az orosz állami Sberbank is elmondta, hogy egy rubelalapú stabilkoin kiadását fontolgatja.

Olvastad már? Bikapiac előszele: nem növekszik számottevően a tőzsdékre történő beáramlás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!