Bikapiac előszele: nem növekszik számottevően a tőzsdékre történő beáramlás

-

A bitcoin kiárusítása és az ezzel összefüggő árfolyamesés „nem fog megtörténni” – állítja egy ismert elemzővállalat ismert vezérigazgatója.

Egy október 12-i Twitter-bejegyzésében Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója megjegyezte, hogy a tőzsdékre történő átlagos beáramlás alacsony szinteken maradt a BTC árnövekedései ellenére.

Ki: A tőzsdékre történő beáramlás „továbbra is biztonságos zónában” van

Ki kiemelte a CryptQuant az átlagos tőzsdebeáramlást mérő indikátorát, amely igencsak alacsony kockázatú szinten maradt – kiárusításra tehát nincs sok esély.

Az átlagos tőkebeáramlás azt méri, menyi bitcoin kerül a tőzsdékre azzal a feltételezéssel, hogy azt esetleg eladásra vagy kereskedési tevékenységre használhatják majd fel. Növekedése a bálnák tevékenységére enged következtetni – vagy pedig nagy volumenű hodlerek terveznek eladásokat.

„Nem lesz BTC-dömping” – jegyezte meg Ki.

„A tőzsdék beáramlási átlaga általában azt jelzi, mennyi aktív bálna van a tőzsdéken. 2 BTC fölött veszélyes zónáról beszélünk, jelenleg azonban biztonságos szinten tartózkodunk”

A BTC/USD árfolyam korábban ezen a héten már megközelítette a 11.500 dollárt, a befektetőknek pedig eszük ágában sem volt eladni

Forrás: Ki Young Ju/ Twitter

Az aktivitás hiánya szöges ellentétben áll az idei tendenciával. Március 9-én, egy héttel ezelőtt a koronavírus eszközközi árösszeomlást okozott, a beáramlások pedig a 2 BTC-s „veszélyes zónába” kerültek. Pár nappal később, március 14-én az 5 BTC-s csúcsot is elérte. A bitcoin ezzel párhuzamosan 3600 dollárig csökkent.

Mi a helyzet a BitMEX eladási nyomásával?

A CryptoQuant korábban arra is rámutatott, hogy a bányászoktól érkező beáramlás is látható mértékben járul hozzá a bitcoin árműveleteihez.

Múlt hónapban a bányász poolok felől történő beáramlásban is csúcs mutatkozott. Ezek célja az eladás volt, amely aztán 3%-os csökkenést generált a BTC/USD árfolyamban.

Októberben a kiutalások helyzetét a BitMEX is torzította, amely derivátumóriás ellen épp most folytat nyomozást az amerikai adóhatóság. A BitMEX-ről történő kiutalások azóta 50.000 BTC-s havi szintet értek el a CryptoQuant adatai szerint.

Forrás: CryptoQuant

A BitMEX – ahogy azt a Cointelegraph és a Digital Assets Data adatai is megerősítik – már nem képviselnek olyan nagy részesedést a bitcoinalapú határidős szerződések területén, mint a múltban.

Forrás: Cointelegraph

Ahogy azt több elemző is megjegyezte, a bitcoin sikeresen kezelte azokat a viharokat, amelyeket a platform okozott, és még a 11.000 dolláros ellenállási szintet is sikeresen áttörte.

Ez a fajta ellenállás akár a bitcoin bikafutamának az előszele is lehet, miközben az egyre több piaci szereplő magabiztosan tekint a jövőbe a következő növekedéseket illetően.

Olvastad már? Bullish jel: egyre többen hodlolják a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!