A YFI fájdalmas esése ellenére a befektetők továbbra is optimisták

-

A piacvezető deficoinok, mint a Yearn.finance (YFI) és Uniswap (UNI) értéke nagyot esett az elmúlt egy hét során. A defipiacok korrekciója ellenére a befektetők továbbra is pozitívak az esések miatt.
Az elmúlt egy hét során a YFI 8,39%-ot, a UNI pedig 5,98%-ot esett. Ez szeptember óta 40% és 60%-os esést jelent a két token számára.

A befektetők szerint három oka is van, hogy miért volt fontos ez a korrekció

Kelvin Koh, az ázsiai Spartan Group befektetési cég üzlettársa szerint kiemelten fontos volt a defipiacok korrekciója.
A zuhanás előtt rengeteg fenntarthatatlan projekt ígért hihetetlen mértékű kamatokat. A legtöbb alól kihúzták a szőnyeget, amely lényegében azt jelenti, hogy az egész egy csalás volt.
A defipiacok helyreállásával kezdenek csillapodni a fenntarthatatlan projektek és irányzatok is. A korrekció a gyenge kezűeket is kirázta.

„Örülök, hogy átestünk egy defikorrekción. Bármennyire fájdalmas volt, több dolgot is elért: 1. kirázta a gyenge kezeket, 2. megadta, hogy valójában mennyit is érnek a defiprojektek, 3. remélhetőleg kinyírt minden olyan kaja coint, amely 10.000%-os kamatos farmolást ígért.”

Azért is fájhatott a mostani esés, mivel a legnagyobb projektek is együtt zuhantak a piaccal.
A YFI értéke szeptember 2-a óta több mint 62%-ot csökkent, 43.996 dollárról 16.330 dollárig.
Ahogy a bitcoin áttörte a 11.000 dollárt, úgy egyre több defiprojekt kezdett zuhanni. Egyesek szerint ennek oka, hogy a defipiacokból származó profitok visszaszállnak a bitcoinba.
Mások pedig shortolni kezdték a YFI, UNI és egyéb defitokeneket, mint biztosíték a bitcoin emelkedése esetén.

Nemrég Sam Bankman-Fried (SBF), az FTX tőzsde és Alameda kutatócég vezérigazgatója is megerősítette, hogy 200 YFI-s short pozíciót indított, de kiemelte, hogy nem a pozíciója áll az esés mögött.
Azonban sokkal több befektető van, aki shortolhatja az YFI-t, mivel a token finanszírozási rátája már régóta negatív az olyan nagy platformokon, mint a Binance.
Egyre több befektető shortolja az olyan defióriásokat, mint a YFI, így az egész defipiac oldalazni kezdett.

Túl korai még a YFI számára, hogy kilőjön?

A legutóbbi deficiklus a kamatfarmolásra volt kihegyezve, amely jelentős technikai hozzáértést igényel.
Sokak számára még a befektetés is nehézkesnek bizonyult, ugyanis a decentralizált tőzsdékkel szemben olyan szolgáltatásokat kell használni, mint a Metamask és a Uniswap, melyeknek kezelése kezdők számára bonyolultnak bizonyulhat.

Koh szerint egyes befektetési irodák a defivel fektettek be vagyonokat:

„Egyes befektetési irodák kezdenek érdeklődni a piac iránt és inkább vagyonalapokon keresztül szállnak be, mint közvetlen befektetésekkel.”

A következő kihívás a széleskörű elterjedés lehet. Egyelőre tisztázatlan, hogy a defi elég vonzó lehet-e ahhoz, hogy a kriptoszférán kívülről is bevonzza a felhasználókat.

Olvastad már? Lehet, hogy a defi egy buborék, de erősebbek leszünk tőle

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!