A piacvezető deficoinok, mint a Yearn.finance (YFI) és Uniswap (UNI) értéke nagyot esett az elmúlt egy hét során. A defipiacok korrekciója ellenére a befektetők továbbra is pozitívak az esések miatt.

Az elmúlt egy hét során a YFI 8,39%-ot, a UNI pedig 5,98%-ot esett. Ez szeptember óta 40% és 60%-os esést jelent a két token számára.

A befektetők szerint három oka is van, hogy miért volt fontos ez a korrekció

Kelvin Koh, az ázsiai Spartan Group befektetési cég üzlettársa szerint kiemelten fontos volt a defipiacok korrekciója.

A zuhanás előtt rengeteg fenntarthatatlan projekt ígért hihetetlen mértékű kamatokat. A legtöbb alól kihúzták a szőnyeget, amely lényegében azt jelenti, hogy az egész egy csalás volt.

A defipiacok helyreállásával kezdenek csillapodni a fenntarthatatlan projektek és irányzatok is. A korrekció a gyenge kezűeket is kirázta.

„Örülök, hogy átestünk egy defikorrekción. Bármennyire fájdalmas volt, több dolgot is elért: 1. kirázta a gyenge kezeket, 2. megadta, hogy valójában mennyit is érnek a defiprojektek, 3. remélhetőleg kinyírt minden olyan kaja coint, amely 10.000%-os kamatos farmolást ígért.”

Azért is fájhatott a mostani esés, mivel a legnagyobb projektek is együtt zuhantak a piaccal.

A YFI értéke szeptember 2-a óta több mint 62%-ot csökkent, 43.996 dollárról 16.330 dollárig.

Ahogy a bitcoin áttörte a 11.000 dollárt, úgy egyre több defiprojekt kezdett zuhanni. Egyesek szerint ennek oka, hogy a defipiacokból származó profitok visszaszállnak a bitcoinba.

Mások pedig shortolni kezdték a YFI, UNI és egyéb defitokeneket, mint biztosíték a bitcoin emelkedése esetén.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Nemrég Sam Bankman-Fried (SBF), az FTX tőzsde és Alameda kutatócég vezérigazgatója is megerősítette, hogy 200 YFI-s short pozíciót indított, de kiemelte, hogy nem a pozíciója áll az esés mögött.

Azonban sokkal több befektető van, aki shortolhatja az YFI-t, mivel a token finanszírozási rátája már régóta negatív az olyan nagy platformokon, mint a Binance.

Egyre több befektető shortolja az olyan defióriásokat, mint a YFI, így az egész defipiac oldalazni kezdett.

Túl korai még a YFI számára, hogy kilőjön?

A legutóbbi deficiklus a kamatfarmolásra volt kihegyezve, amely jelentős technikai hozzáértést igényel.

Sokak számára még a befektetés is nehézkesnek bizonyult, ugyanis a decentralizált tőzsdékkel szemben olyan szolgáltatásokat kell használni, mint a Metamask és a Uniswap, melyeknek kezelése kezdők számára bonyolultnak bizonyulhat.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Koh szerint egyes befektetési irodák a defivel fektettek be vagyonokat:

„Egyes befektetési irodák kezdenek érdeklődni a piac iránt és inkább vagyonalapokon keresztül szállnak be, mint közvetlen befektetésekkel.”

A következő kihívás a széleskörű elterjedés lehet. Egyelőre tisztázatlan, hogy a defi elég vonzó lehet-e ahhoz, hogy a kriptoszférán kívülről is bevonzza a felhasználókat.

Olvastad már? Lehet, hogy a defi egy buborék, de erősebbek leszünk tőle

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂