A Yearn.finance-nek extrém csökkenésekkel kellett szembenéznie az utóbbi hetekben, hiszen az egykor vezető defiprojekt egy sor technikai kiesést könyvelhetett el nemrég.

Ahogy arról korábban a CryptoSlate is beszámolt, Sam Bankman-Fried, az FTX és az Alameda Research vezérigazgatója azt mondta, az eszköz árcsökkenése három tényezőnek köszönhető:

  • A defipiac többi szereplője is jelentős korrekciókon ment keresztül, amely a legtöbb játékost hátrányosan érintette.
  • A Yearn.finance egy sor rossz „PR-eseten” van túl, beleérve az Eminence mellékprojektjükkel kapcsolatos ellentmondásokat, valamint a protokollban és kulcstermékekben felfedezett bugokat, sebezhetőségeket.
  • A hozamvadászat kamatjai is drasztikus mértékben csökkentek. Ez azért érinti különösen fájón a YFI-t, mivel token valódi értékének nagy részét az adja, hogy a protokoll által generált kamatok ebben kerülnek kifizetésre.

Eddigi rekordárfolyama óta a YFI nagyjából 70%-os esett. 44.000 dollárról 14.000 dollárig zuhant a CryptoSlate piaci adatai szerint. Bár még így sem ő számít a legrosszabbul teljesítő deficoinnak, ennek az „összeomlása” a leginkább népszerű kriptokörökben.

Mindezek ellenére az Ethereum egy vezető láncelemzője által megosztott adatok arra utalnak, hogy egy neves kockázati befektető jelentős összegért cserébe vásárolt YFI-t.

YFI-t halmoz a Polychain Capital

Alex Svanevik, az Ethereum-fókuszú Nansen adatelemző cég vezérigazgatója október 17-én megjegyezte, miszerint egy olyan tárca, amelyet vállalata a Polychain Capital tulajdonaként jelölt meg, most először vásárolt YFI tokenket. A vállalat 329 YFI-t vett, amelynek értéke 4.600.000 dollár, a mai napon pedig Binance-tárcákba továbbították a pénzt.

A Nansen szabadalmaztatott módszereket és heurisztikát alkalmaz, hogy megtudja, melyik tárca mely alaphoz, vállalathoz vagy befektetőhöz tartozik, valamint hogy azok hogyan viselkednek a különféle ERC-20 alapú tokenekkel.

A Polychain Capital egy figyelemre méltó kriptoalap, amelyet Olaf Carlson-Wee, a Coinbase első alkalmazottja irányít.

Állítólag 300 millió dollárnyi eszközt kezelnek, amely összeggel meglehetősen szép helyet foglalnak el a ranglistán.

Az adatok szerint egyesek továbbra is shortolnak

A múlt hétig bezárólag az Alameda Research néhány millió dollárnyi YFI-t helyezett short pozícióba. Sam Bankman-Fried az esettel kapcsolatban megjegyezte, miszerint az ő alapja 3 millió dollárnyit shortolt a deficoinból:

„A legtöbb ezek közül stake-elt volt, egyszer sem volt kölcsönadva, a nettő short pedig csak 3 millió dollárnyi volt, bár ezt nem lehetett tudni a teljes könyv ismerete nélkül.

A lakossági befektetők szintén a short mellett teszik le a voksukat.

A ByBt kriptoderivatívákat követő adatforrás szerint a YFI finanszírozási rátája a Huobi és az FTX perpetual futures piacain jelenleg negatív.

A finanszírozási ráta az az ismétlődő díj, amelyet a longolók fizetnek a shortolóknak, hogy normalizálják a szerződéseket a mögöttes piac alakulásának függvényében.

A negatív finanszírozási ráta arra utal, hogy a shortok továbbra is agresszívabbak, mint a longok. A YFI esetében tehát az átlagos YFI perpetual future tulajdonosa ezeken a tőzsdéken shortol, akárcsak a Poylchain teszi azt.

Olvastad már? Megijedtek a bikák – vajon meddig eshet még a bitcoin?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂