A Real Vision alapítója szerint a bitcoin „addigra messze felülmúlhatja az aranyat”

Raoul Pal, a Real Vision alapító-vezérigazgatója elmondta: „nagyjából stimmel”, hogy a bitcoin 2025-re elérheti az 1 millió dollárt.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

Pal a múlt héten adott interjút, amelyben elmondta, hogy az elkövetkező pár év során hatalmas mennyiségű pénz vándorolhat a bitcoinba.

Pal: „hatalmas mennyiségű” tőke áramolhat a bitcoinba

„Szerintem ez az 1 millió dolláros jóslat nagyjából beigazolódhat 5-6 éven belül.”

„Átesünk még 2-3 ilyen feleződési cikluson, és ténykényt tudom, hogy emberek és intézmények részéről hatalmas mennyiségű pénz fog a bitcoinba áramlani. Hihetetlenül magas összegekről van szó, jelenleg ez nem is tudna belépni a piacokra, de már sok okos ember dolgozik, hogy megoldják ezt a problémát.”

A bitcoin jelenlegi feleződési ciklusa 2020 májusában kezdődött és nagyjából 4 évig fog tartani. Pal mellett több elemző is megvizsgálta a feleződések hatását, és mindenki bika eseménynek tartja. A feleződések során a bányászoknak járó blokkjutalom 50%-kal csökken.

PlanB, a stock-to-flow modell megalkotója szerint májusra egy egész nagyságrenddel növekedhet a bitcoin értéke.

Mindeközben egyre több cég vásárolja be magát bitcoinba.

„Szerintem a növekedés nem a világ összeomlása miatt fog megindulni, csupán hatalmas mennyiségű tőke fog a piacokba áramolni.”

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

„Miért lenne aranyállományom?”

Pal emellett elmondta, miszerint már várja, hogy eladja aranybefektetését és bitcoinra váltsa.

Annak ellenére, hogy „nincs problémája az arannyal” egyelőre megtartja mindkét pozícióját, de a jövőben egyre inkább a bitcoin felé hajlik majd.

„A makrolehetőségek tekintetében a bitcoin idővel ki fog törni ezekből a mostani mintázatokból, és ezt követően messze lenyomja majd az aranyat. Ebben 100%-ig biztos vagyok. Ha ez elkezdődik, akkor mi okom lenne rá, hogy még legyen aranyam?”

Pal ezzel sincs egyedül. Többen, köztük Willy Woo, a Cointelegraph elemzője is megírta, hogy a bitcoin kezdi megtörni korrelációját a hagyományos befektetési eszközökkel.

Az időtáv bizonytalan, de Woo a múlt hónap során azt írta, szerinte „hamarosan” várható.

A Stack Funds kockázati vagyonkezelő szerint a BTC/USD-árfolyam a novemberi elnökválasztás után akár a 15.000 dollárt is elérheti.

Olvastad már? Morgan Creek: a kriptopénzek miatt elkerülhetetlen a bankok nélküli világ

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.