Raoul Pal szerint 2025-re 1 millió dollár lehet a bitcoin árfolyama

-

A Real Vision alapítója szerint a bitcoin „addigra messze felülmúlhatja az aranyat”
Raoul Pal, a Real Vision alapító-vezérigazgatója elmondta: „nagyjából stimmel”, hogy a bitcoin 2025-re elérheti az 1 millió dollárt.

Pal a múlt héten adott interjút, amelyben elmondta, hogy az elkövetkező pár év során hatalmas mennyiségű pénz vándorolhat a bitcoinba.

Pal: „hatalmas mennyiségű” tőke áramolhat a bitcoinba

„Szerintem ez az 1 millió dolláros jóslat nagyjából beigazolódhat 5-6 éven belül.”

„Átesünk még 2-3 ilyen feleződési cikluson, és ténykényt tudom, hogy emberek és intézmények részéről hatalmas mennyiségű pénz fog a bitcoinba áramlani. Hihetetlenül magas összegekről van szó, jelenleg ez nem is tudna belépni a piacokra, de már sok okos ember dolgozik, hogy megoldják ezt a problémát.”

A bitcoin jelenlegi feleződési ciklusa 2020 májusában kezdődött és nagyjából 4 évig fog tartani. Pal mellett több elemző is megvizsgálta a feleződések hatását, és mindenki bika eseménynek tartja. A feleződések során a bányászoknak járó blokkjutalom 50%-kal csökken.
PlanB, a stock-to-flow modell megalkotója szerint májusra egy egész nagyságrenddel növekedhet a bitcoin értéke.
Mindeközben egyre több cég vásárolja be magát bitcoinba.

„Szerintem a növekedés nem a világ összeomlása miatt fog megindulni, csupán hatalmas mennyiségű tőke fog a piacokba áramolni.”

„Miért lenne aranyállományom?”

Pal emellett elmondta, miszerint már várja, hogy eladja aranybefektetését és bitcoinra váltsa.
Annak ellenére, hogy „nincs problémája az arannyal” egyelőre megtartja mindkét pozícióját, de a jövőben egyre inkább a bitcoin felé hajlik majd.

„A makrolehetőségek tekintetében a bitcoin idővel ki fog törni ezekből a mostani mintázatokból, és ezt követően messze lenyomja majd az aranyat. Ebben 100%-ig biztos vagyok. Ha ez elkezdődik, akkor mi okom lenne rá, hogy még legyen aranyam?”

Pal ezzel sincs egyedül. Többen, köztük Willy Woo, a Cointelegraph elemzője is megírta, hogy a bitcoin kezdi megtörni korrelációját a hagyományos befektetési eszközökkel.
Az időtáv bizonytalan, de Woo a múlt hónap során azt írta, szerinte „hamarosan” várható.
A Stack Funds kockázati vagyonkezelő szerint a BTC/USD-árfolyam a novemberi elnökválasztás után akár a 15.000 dollárt is elérheti.

Olvastad már? Morgan Creek: a kriptopénzek miatt elkerülhetetlen a bankok nélküli világ

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!