Morgan Creek: a kriptopénzek miatt elkerülhetetlen a bankok nélküli világ

-

A kriptopénzek miatt az embereknek nem lesz szüksége bankokra.
A több milliárd dollár értékű Morgan Creek Capital befektetési cég egyik vezérigazgatója szerint a „technológia természetes fejlődése” miatt elkerülhetetlen, hogy egy bank nélküli világ alakuljon ki.

Mark Yusko úgy véli, hogy a kriptopénzek idővel egy „csendes forradalmat” hozhatnak el, amely egy bankok nélküli társadalomhoz vezethet.
Yusko egy október 13-ai interjúban elmondta, hogy az emberek idővel a kriptopénzek segítségével „a saját bankjaik lehetnek.”
A bankok nélküli világról tett megjegyzése ellenére a vezérigazgató hozzátette, hogy a pénzintézetek azért nem fognak teljesen eltűnni:

„Továbbra is szükségünk lesz a bankokra különböző digitális valuta vagy digitális fiat kölcsönök miatt. De egyre inkább egy határok nélküli világ felé sodródunk, a nemzetállamok jelentősége egyre csökken, a globális rendszerek sokkal fontosabbak lesznek, és a világ polgára lehetsz ahelyett, hogy csak egyetlen ország polgára lennél.”

Yusko a Morgan Creek Capital Management alapítója, vezérigazgatója és befektetési vezetője. A cég 2004-ben indult, azóta befektetéskezelési szolgáltatásokat nyújt intézmények és tehetős családok számára, emellett befektetési programok felépítésében is segíti ügyfeleit.
A Morgan Creek Capital kriptokörökben főleg arról ismert, hogy van egy digitális eszközökre kihegyezett leányvállalata, a Morgan Creek Digital. Az alvállalatot Yusko és Anthony Pompliano indította útjára.
2020 augusztusában Pompliano azt jósolta, hogy a bitcoin idővel elérheti az arany piaci összértékét, amellyel nagyjából 400.000 dollár lenne az árfolyama.

Olvastad már? A kriptós bankok lenyomják a többit, és lehet, hogy alig három év alatt sikerül ez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!