A kriptopénzek miatt az embereknek nem lesz szüksége bankokra.

A több milliárd dollár értékű Morgan Creek Capital befektetési cég egyik vezérigazgatója szerint a „technológia természetes fejlődése” miatt elkerülhetetlen, hogy egy bank nélküli világ alakuljon ki.

Vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, mindössze 3 lépésben. Szülinapi akció a CoinCashnél, 33 új DeFi token, most extra 3%-ot küldünk ajándékba.

Mark Yusko úgy véli, hogy a kriptopénzek idővel egy „csendes forradalmat” hozhatnak el, amely egy bankok nélküli társadalomhoz vezethet.

Yusko egy október 13-ai interjúban elmondta, hogy az emberek idővel a kriptopénzek segítségével „a saját bankjaik lehetnek.”

A bankok nélküli világról tett megjegyzése ellenére a vezérigazgató hozzátette, hogy a pénzintézetek azért nem fognak teljesen eltűnni:

„Továbbra is szükségünk lesz a bankokra különböző digitális valuta vagy digitális fiat kölcsönök miatt. De egyre inkább egy határok nélküli világ felé sodródunk, a nemzetállamok jelentősége egyre csökken, a globális rendszerek sokkal fontosabbak lesznek, és a világ polgára lehetsz ahelyett, hogy csak egyetlen ország polgára lennél.”

Yusko a Morgan Creek Capital Management alapítója, vezérigazgatója és befektetési vezetője. A cég 2004-ben indult, azóta befektetéskezelési szolgáltatásokat nyújt intézmények és tehetős családok számára, emellett befektetési programok felépítésében is segíti ügyfeleit.

A Morgan Creek Capital kriptokörökben főleg arról ismert, hogy van egy digitális eszközökre kihegyezett leányvállalata, a Morgan Creek Digital. Az alvállalatot Yusko és Anthony Pompliano indította útjára.

2020 augusztusában Pompliano azt jósolta, hogy a bitcoin idővel elérheti az arany piaci összértékét, amellyel nagyjából 400.000 dollár lenne az árfolyama.

Olvastad már? A kriptós bankok lenyomják a többit, és lehet, hogy alig három év alatt sikerül ez

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂