Morgan Creek: a kriptopénzek miatt elkerülhetetlen a bankok nélküli világ

-

A kriptopénzek miatt az embereknek nem lesz szüksége bankokra.
A több milliárd dollár értékű Morgan Creek Capital befektetési cég egyik vezérigazgatója szerint a „technológia természetes fejlődése” miatt elkerülhetetlen, hogy egy bank nélküli világ alakuljon ki.

Mark Yusko úgy véli, hogy a kriptopénzek idővel egy „csendes forradalmat” hozhatnak el, amely egy bankok nélküli társadalomhoz vezethet.
Yusko egy október 13-ai interjúban elmondta, hogy az emberek idővel a kriptopénzek segítségével „a saját bankjaik lehetnek.”
A bankok nélküli világról tett megjegyzése ellenére a vezérigazgató hozzátette, hogy a pénzintézetek azért nem fognak teljesen eltűnni:

„Továbbra is szükségünk lesz a bankokra különböző digitális valuta vagy digitális fiat kölcsönök miatt. De egyre inkább egy határok nélküli világ felé sodródunk, a nemzetállamok jelentősége egyre csökken, a globális rendszerek sokkal fontosabbak lesznek, és a világ polgára lehetsz ahelyett, hogy csak egyetlen ország polgára lennél.”

Yusko a Morgan Creek Capital Management alapítója, vezérigazgatója és befektetési vezetője. A cég 2004-ben indult, azóta befektetéskezelési szolgáltatásokat nyújt intézmények és tehetős családok számára, emellett befektetési programok felépítésében is segíti ügyfeleit.
A Morgan Creek Capital kriptokörökben főleg arról ismert, hogy van egy digitális eszközökre kihegyezett leányvállalata, a Morgan Creek Digital. Az alvállalatot Yusko és Anthony Pompliano indította útjára.
2020 augusztusában Pompliano azt jósolta, hogy a bitcoin idővel elérheti az arany piaci összértékét, amellyel nagyjából 400.000 dollár lenne az árfolyama.

Olvastad már? A kriptós bankok lenyomják a többit, és lehet, hogy alig három év alatt sikerül ez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!