A Bank of Japan szerint egyetlen digitális valuta sem kerül monopol helyzetbe

-

A Japán törvényhozók egyre jobban aggódnak Kína CBDC-kezdeményezése miatt.
Úgy tűnik, hogy a Japán kormány felső vezetésében nem tud megegyezni abban, hogy Kína központi bank által kiadott digitális valutája (CBDC) mekkora veszélyt jelent a nemzetre nézve.

Kenji Okamura, Japán pénzügyi miniszterhelyettese a múlt héten aggodalmát fejezte ki a kínai projekt miatt. Szerinte „Kína lépéselőnyt szerezhet, és emiatt érdemes lehet aggódni.”
Kazushige Kamiyama, a Bank of Japan (BoJ) CBDC-kezdeményezése vezetőjének mai kijelentése azonban úgy tűnik, hogy szembemegy ezzel.
Azt mondta, hogy az ilyenfajta lépéselőny gyorsan hátránnyá alakulhat, és egyetlen digitális valuta sem fogja leuralni a piacokat:

„Nem hiszem, hogy egyetlen digitális valuta átvenné a világ feletti uralmat amíg minden ország egy hasonló fizetési rendszeren dolgozik.”


Kamiyama szerint a BoJ közelről figyeli a többi ország haladását a témában, és próbál tanulni ezekből:

„Szeretnénk tudni, hogy más országok központi bankjai, hogy haladnak és tanulni akarunk tőlük, nem csak Kínát akarjuk követni.”

Azt is elmondta, hogy ha a BoJ is kiad egy CBDC-t, a bank lekorlátozhatja a kiadott mennyiséget és azt is korlátoznák, hogy egy ember mennyit tudna tartalékolni belőle.
Ezzel a tőke kiáramlását próbálnák korlátozni a hagyományos bankokból, mivel „ez nem opció. Egyelőre azonban bizonytalan, hogy ezt bevezetjük-e” – mondta.
Teljes gőzzel tart a CBDC-verseny, de úgy tűnik a törvényhozók sem tudják még biztosan, hogyan is kellene megközelíteni a témát.

Olvastad már? Tone Vays: 11.000 dolláron jó bevásárlási szint mutatkozik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!