A fejlődő országok örülhetnek a Ripple új partnerségének

-

A Ripple blokkláncalapú átutalási hálózat 10 millió dollárral járult hozzá a Mercy Corps civil szervezet támogatásához, amely „sebezhető népek gazdasági lehetőségeinek megalkotására” specializálódott.

Céljuk, hogy elhozzák a digitális pénzügyek világát a bankszámlával nem rendelkező emberek számára. A hírről a vállalat számolt be október 15-én.

„A meglévő pénzügyi rendszer töredezett, elavult, kirekesztő módon 1,7 milliárd embert hagy bankszámla nélkül, és aránytalanul kirekesztő a nőkkel szemben. A feltörekvő fintech-, kripto- és blokklánc-technológiáknak megvan a lehetőségük arra, hogy radikálisan megváltoztassák azt, mégis, jelentős kockázatoknak tesszük ki a világ leginkább sebezhető népeit, ha az ő igényeiket nem vesszük figyelembe az ilyen új technológiák megalkotásakor és fejlesztésekor” – mondta Scott Onder, a Mercy Corp Ventures ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, miszerint a civil szervezet tervei között szerepel globális erőforrásainak kihasználása, hogy „biztosítsa a közösség hangjainak meghallását és azt, hogy a sebezhető népek ne maradjanak szószólók nélkül.

A Ripple és a Rippleworks – egy szociális vállalkozásokra összpontosító nonprofit szervezet – abban segít majd a civil szervezeteknek, hogy implementálhassák a „digitális pénzügyi megoldásokat használó pénzügyi technológiákat”, beleértve az elosztott főkönyvet, a digitális eszközöket és a kriptopénzeket.

A hároméves kezdeményezés során a szervezetek a tervek szerint a fejlődő országokban élő emberek nagy részének segítenek majd a globális gazdasághoz való hozzáférésben.

A Ripple és a Mercy Corps Ventures már most is több pilot projekteken dolgoznak, és a Globális Dél és Latin-Amerika országainak korai fázisukban lévő fintechstartupjaiba terveznek befektetni.

A Ripple különféle edukációs programok révén járul majd hozzá a Mercy Corp tevékenységéhez, hogy így „célozzák meg azokat a pénzügyi kihívásokat, amelyekkel ezeknek az országoknak szembe kell nézniük a digitális pénzügyi megoldások alkalmazásakor.” A céljuk az, hogy 10 millió embert érhessenek el a következő évtizedben.

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, a Ripple korábban az Energy Web Foundation nonprofit szervezettel is partnerségre lépett az EW Zero kifejlesztése érdekében.

Ez az az eszköz, amely lehetővé teszi a blokkláncok számára, hogy megújuló energiaforrásokból származó villanyenergia segítségével működhessenek.

Olvastad már? A kriptós bankok lenyomják a többit, és lehet, hogy alig három év alatt sikerül ez

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!