A Tether, kapitalizációja alapján a világ legnagyobb stabilkoinja, a Bloomberg kriptopénzek kilátásaival foglalkozó cikke szerint 2021-re akár az Ethereumot is lehagyhatja összértékben.

Ehhez az is jelentősen hozzájárul, hogy az intézményeknek egyre nagyobb az igénye a stabilkoinok iránt. Emellett a különböző kormányok is saját, államilag-támogatott valutákat indítanának, amely szintén megemelheti a tether iránti keresletet.

A cikk írásakor közel 16 milliárd dollár a tether kapitalizációja, ezzel a teljes kriptopiac összértékének 4%-át adja. Ezzel szemben az Ethereum összértéke 43 milliárd dollár.

A tether felemelkedése

Mike McGlone, a Bloomberg tapasztalt árucikkstratégája és a cikk írója elmondta, hogy a tether fontossága egyre növekszik a digitális eszközök ökoszisztémáján belül.

„Az USDT kulcsfontosságú szerepet tölt be a digitális eszközök kereskedésében, sok digitális spot tőzsde elsődlegesen bitcoin helyett tetherpárokat vezet.”

A Bloomberg szerint a tether sokban eltér az altkoinoktól, melyek jelentős mértékben hozzájárultak a 2017-es kriptolufihoz. „A tether olyan szerepet tölt be melyet a legtöbb kriptopénz nem tud, mivel ez egy stabil fizetési eszköz.”

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója azt mondta:

„Jelenleg a tether a legstabilabb, legmegbízhatóbb és legjobban elterjedt stabilkoin, amely sok innovációhoz vezet. A Tether olajozza a különböző Ethereum-protokollokat, akárcsak a különböző defiprojektek. Természetesen az Ethereummal nem akarunk versenybe szállni.”

Arduino hozzátette, hogy „erős kép lesz” amikor a tether átlépi az ethereum jelenlegi 40 milliárd dolláros összértékét.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

A Tether nem versenyez a bitcoinnal

Ardoino elmondta, hogy a Tether „kiegészíti a bitcoint ahelyett, hogy versenybe szállna vele.”

A Tether több blokkláncon is fut, mint az Algorand, a Simple Ledger Protocol, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron és Solana. A Tether célja, hogy támogassa és segítse a blokkláncszféra innovációt.

McGlone szerint a mennyiségi lazítás és az emelkedő államadósság/GDP arány erős hátszelet adhat a bitcoinnak, melynek értéke 2025-re a 100.000 dollárt is elérheti.

Olvastad már? A fejlődő országok örülhetnek a Ripple új partnerségének

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂