A Tether (USDT) 2021-re lehagyhatja az Ethereumout

-

A Tether, kapitalizációja alapján a világ legnagyobb stabilkoinja, a Bloomberg kriptopénzek kilátásaival foglalkozó cikke szerint 2021-re akár az Ethereumot is lehagyhatja összértékben.
Ehhez az is jelentősen hozzájárul, hogy az intézményeknek egyre nagyobb az igénye a stabilkoinok iránt. Emellett a különböző kormányok is saját, államilag-támogatott valutákat indítanának, amely szintén megemelheti a tether iránti keresletet.

A cikk írásakor közel 16 milliárd dollár a tether kapitalizációja, ezzel a teljes kriptopiac összértékének 4%-át adja. Ezzel szemben az Ethereum összértéke 43 milliárd dollár.

A tether felemelkedése

Mike McGlone, a Bloomberg tapasztalt árucikkstratégája és a cikk írója elmondta, hogy a tether fontossága egyre növekszik a digitális eszközök ökoszisztémáján belül.

„Az USDT kulcsfontosságú szerepet tölt be a digitális eszközök kereskedésében, sok digitális spot tőzsde elsődlegesen bitcoin helyett tetherpárokat vezet.”


A Bloomberg szerint a tether sokban eltér az altkoinoktól, melyek jelentős mértékben hozzájárultak a 2017-es kriptolufihoz. „A tether olyan szerepet tölt be melyet a legtöbb kriptopénz nem tud, mivel ez egy stabil fizetési eszköz.”
Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója azt mondta:

„Jelenleg a tether a legstabilabb, legmegbízhatóbb és legjobban elterjedt stabilkoin, amely sok innovációhoz vezet. A Tether olajozza a különböző Ethereum-protokollokat, akárcsak a különböző defiprojektek. Természetesen az Ethereummal nem akarunk versenybe szállni.”

Arduino hozzátette, hogy „erős kép lesz” amikor a tether átlépi az ethereum jelenlegi 40 milliárd dolláros összértékét.

A Tether nem versenyez a bitcoinnal

Ardoino elmondta, hogy a Tether „kiegészíti a bitcoint ahelyett, hogy versenybe szállna vele.”
A Tether több blokkláncon is fut, mint az Algorand, a Simple Ledger Protocol, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron és Solana. A Tether célja, hogy támogassa és segítse a blokkláncszféra innovációt.
McGlone szerint a mennyiségi lazítás és az emelkedő államadósság/GDP arány erős hátszelet adhat a bitcoinnak, melynek értéke 2025-re a 100.000 dollárt is elérheti.

Olvastad már? A fejlődő országok örülhetnek a Ripple új partnerségének

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!