A bitcoin a kulcsfontosságú támaszszintje közelében mozgolódik, és az ETH ára is lejjebb került a hétvége kezdetén, miközben közben 3200 dollár alá esett.

Bitcoin

A kriptopénzek piacai több mint 2%-ot estek szombaton, a BTC árfolyama pedig ugyanennyivel csökkent a hétvége kezdetére.

Szombaton a BTC/USD árfolyam a nap nagy részében a 42.000 dolláros támaszszint közelében volt, a korábbi 42.183,25 dolláros mélypontot követően.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a csökkenés a pénteki 43.903,02 dolláros napközbeni csúcsot követi, azonban a volatilitás további növekedésével a kereskedők felszámoltak néhány pozíciót, így az árfolyamok is csökkenésnek indultak.

BTC/USD – Napi grafikon

A grafikonra pillantva a lendület akkor csökkent, amikor egy újabb kulcsfontosságú támaszpontot értünk el, ezúttal a 14 napos RSI formájában, amely a 43,55-ös padlót szilárdan tartotta.

Amennyiben ez áttörésre kerül, a medvék valószínűleg a 40.000 dolláros pont felé fogják vinni a BTC/USD-t. A bikák azonban esetleg megpróbálhatják tartani a vonalat.

Ethereum

Miután megpróbált ellenállni a jelenlegi vörös hullámnak, a világ második legnagyobb kriptopénze végül elmerült, mivel az ETH ma 3200 dollár alá esett.

Az ETH/USD a hétvége kezdetére 3.179,14 dolláros napközbeni mélypontra esett, ami kevesebb mint 24 órával azután következett be, hogy elérte a 3.300 dollár feletti csúcsot.

A szombati esés azt jelenti, hogy az ETH az elmúlt hét napban közel 9%-ot csökkent, és mint ilyen, a hosszú távú padló közelében tartózkodik.

ETH/USD – Napi grafikon

Az ETH jelenlegi támaszszintje a 3.145 dolláros pontnál van, amely március 21. óta áll, miután egy beboruló bullish gyertyatartó áttörte az akkori plafont.

Az ETH-val az elmúlt három napon ennek a zónának a közelében kereskedtek, amit sokan a legutóbbi bikás szériát követő tartós konszolidáció jelének tekintenek.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A 14 napos RSI is folytatja a konszolidációt, az 51-es és 55-ös szintek között mozog, és sokan nem várnak érdemi változást a lendületben, amíg ezek a pontok nem törnek át.

Olvastad már? 40.000 dollárra törhet a bitcoin, ha elveszít egy fontos támaszt – elemzés

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.