Az ETH marginálisan emelkedett a pénteki kereskedés során, mivel eltávolodott a közelmúltbeli, 3145 dollár körüli támaszszintjétől.

A BTC ezzel szemben ma többnyire konszolidált, mivel az árak főként a 43.000 dolláros régió közelében maradtak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

Pénteken a BTC már a negyedik egymást követő nap után esett, mivel az árak a hét folyamán folyamatosan alacsonyabb mélypontokat értek el.

A csütörtöki kereskedés során elért 42.899,91 dolláros mélypontot követően a BTC/USD árfolyama ez alá a pont alá csökkent, ma pedig 42.884,58 dolláros mélypontot ért el.

Ezzel a csökkenéssel a BTC továbbra is a kéthetes mélypont közelében található, de a 42.500 dolláros alsó szint továbbra is érintetlen maradt.

BTC/USD – Napi grafikon

Ha ezt a szintet áttörjük, akkor az árfolyam potenciálisan akár 40.600 dollárig zuhanhat, és úgy tűnik, hogy ez lehet a következő támasz, a már most meglévőn túl.

A grafikonra pillantva, a BTC rövid távú momentuma most határozottan eltolódott, a 10 napos piros mozgóátlag határozottan lefelé mutat.

Az árfolyam erőssége is alacsonyabb, az RSI 45,80-as értéket vett fel, ami március 13. óta a legalacsonyabb pont, és úgy tűnik, hogy valószínűleg 44 felé tart, ami nem jó hír a bikák számára.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ethereum

Miután csütörtökön a 3.145 dolláros hosszú távú támaszpontja alá esett, az ETH pénteken némileg emelkedett, és elkerülte a nagy letörést.

Az ETH/USD-vel a mai nap eddigi részében a 3.200 dolláros szint felett kereskednek, miután elérték a 3.301,61 dolláros csúcsot.

Bár a nyereség a korábbi csúcsokhoz képest mérséklődött, az ETH még mindig magasabb, mint a tegnapi 3.157,91 dolláros mélypont, ami tizenegy napos mélypont volt.

ETH/USD – Napi grafikon

A BTC-hez hasonlóan a 10 napos mozgóátlag is lefelé mutat, azonban míg a bitcoin 5%-ot esett az elmúlt héten, addig az ETH ugyanebben az időszakban 2,5%-os csökkenést mutat.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A 14 napos RSI továbbra is a háromhetes mélypont közelében, 50,14-nél állt be, azonban a közelgő 55-nél lévő plafon rövidre vághatja a mai nyereséget.

Összességében a piaci bizonytalanság továbbra is fokozott az ETH-t illetően, mind a bikák, mind a medvék óvatosak a következő lehetséges lépéssel kapcsolatban.

Olvastad már? Az OpenSea már a Solana hálózatát is támogatja

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.