40.000 dollárra törhet a bitcoin, ha elveszít egy fontos támaszt – elemzés

-

Az ETH marginálisan emelkedett a pénteki kereskedés során, mivel eltávolodott a közelmúltbeli, 3145 dollár körüli támaszszintjétől.
A BTC ezzel szemben ma többnyire konszolidált, mivel az árak főként a 43.000 dolláros régió közelében maradtak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

Pénteken a BTC már a negyedik egymást követő nap után esett, mivel az árak a hét folyamán folyamatosan alacsonyabb mélypontokat értek el.
A csütörtöki kereskedés során elért 42.899,91 dolláros mélypontot követően a BTC/USD árfolyama ez alá a pont alá csökkent, ma pedig 42.884,58 dolláros mélypontot ért el.
Ezzel a csökkenéssel a BTC továbbra is a kéthetes mélypont közelében található, de a 42.500 dolláros alsó szint továbbra is érintetlen maradt.

BTC/USD – Napi grafikon

Ha ezt a szintet áttörjük, akkor az árfolyam potenciálisan akár 40.600 dollárig zuhanhat, és úgy tűnik, hogy ez lehet a következő támasz, a már most meglévőn túl.
A grafikonra pillantva, a BTC rövid távú momentuma most határozottan eltolódott, a 10 napos piros mozgóátlag határozottan lefelé mutat.
Az árfolyam erőssége is alacsonyabb, az RSI 45,80-as értéket vett fel, ami március 13. óta a legalacsonyabb pont, és úgy tűnik, hogy valószínűleg 44 felé tart, ami nem jó hír a bikák számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ethereum

Miután csütörtökön a 3.145 dolláros hosszú távú támaszpontja alá esett, az ETH pénteken némileg emelkedett, és elkerülte a nagy letörést.
Az ETH/USD-vel a mai nap eddigi részében a 3.200 dolláros szint felett kereskednek, miután elérték a 3.301,61 dolláros csúcsot.
Bár a nyereség a korábbi csúcsokhoz képest mérséklődött, az ETH még mindig magasabb, mint a tegnapi 3.157,91 dolláros mélypont, ami tizenegy napos mélypont volt.

ETH/USD – Napi grafikon

A BTC-hez hasonlóan a 10 napos mozgóátlag is lefelé mutat, azonban míg a bitcoin 5%-ot esett az elmúlt héten, addig az ETH ugyanebben az időszakban 2,5%-os csökkenést mutat.

A 14 napos RSI továbbra is a háromhetes mélypont közelében, 50,14-nél állt be, azonban a közelgő 55-nél lévő plafon rövidre vághatja a mai nyereséget.
Összességében a piaci bizonytalanság továbbra is fokozott az ETH-t illetően, mind a bikák, mind a medvék óvatosak a következő lehetséges lépéssel kapcsolatban.

Olvastad már? Az OpenSea már a Solana hálózatát is támogatja

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!