Az OpenSea már a Solana hálózatát is támogatja

-

Miután a múlt héten hivatalosan is bejelentették, hogy a támogatás megérkezik, a Solana blokklánc hálózaton kiadott NFT-kkel már lehet kereskedni az OpenSea-n.
Az OpenSea elsősorban az Ethereumra épül, és jelenleg nagy fölénnyel uralja az NFT-k kereskedelmét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana hozzáadásával az OpenSea mostantól az Ethereumon és annak oldalláncos, vagy második rétegű skálázási megoldásain kívül a második legnagyobb NFT ökoszisztémából származó gyűjteményeknek is helyet ad.
A piactér szerint a Solana-támogatás béta verzióban került hozzáadásra, „korlátozottan elérhető funkciókkal”.
Az OpenSea azt mondja, hogy jelenleg 165 gyűjteményt támogat, bár ha láncok szerint keresünk a piactéren, akkor több mint 865 000 összes Solana NFT-t mutat.


Az OpenSea jelenleg olyan népszerű Solana NFT-gyűjteményeket engedélyez, mint a Solana Monkey Business, DeGods, Degenerate Ape Academy, Aurory és Shadowy Super Coder.
A Solana lényegesen alacsonyabb tranzakciós díjakat kínál, mint az Ethereum, és egy energiahatékonyabb blokklánchálózat, amely egyszerre nagyobb számú tranzakciót képes kezelni.
A Solana érkezését az OpenSea-ra már régóta várták. A kiszivárgott képek januárban kezdtek felbukkanni, és egészen a múlt heti hivatalos bejelentésig folytatódtak, amikor a felhasználók észrevették, hogy nyilvánvaló Solana tárcaintegrációkat adnak hozzá a piactérhez.
A mai nap elején a Solana NFT-k a hivatalos bejelentés előtt élesítve lettek az OpenSea-n, de aztán néhány órára eltűntek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Ez egybeesett a Solana hálózati problémáival, amely sokakat arra késztetett a közösségi médiában, hogy azt találgassák, hogy az OpenSea a hálózati túlterheltség miatt elhalasztotta a bevezetést. Az OpenSea azonban hivatalosan semmi ilyesmit nem közölt.
Az OpenSea Discord szerverén korábban a piactér közösségi csapatának tagjai válaszoltak a Solana NFT-k vásárlásával kapcsolatos problémákról szóló felhasználói panaszokra. Az egyik alkalmazott azt írta, hogy „az egész cég most ezen dolgozik”, nyilvánvalóan arra utalva, hogy a Solana NFT funkciókat az elvárásoknak megfelelően működésbe hozzák.
Anatolij Jakavenko, a Solana Labs társalapítója a Twitteren reagált a Solana hálózati teljesítményével kapcsolatos panaszokra.

„A teljesítmény terhelés alatt szívás. Ennek kijavítása a legfontosabb prioritás. A szégyen is segít, hogy végre megoldjuk, fókuszban tart.”

Az OpenSea vezető NFT piactérként ma már rendszeresen több milliárd dollár értékű kereskedési volument kezel havonta. A Magic Eden jelenleg a Solana legnagyobb NFT piactere, és havonta több százmilliós volument generál.
A Magic Eden a héten megerősítette a kriptós sajtónak, hogy felvállalja a „Solana-natív” státuszát, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az olyan projektekből származó tokeneket, mint az Aurory és a DeGods, megtalálhassák.

Érdekes módon az OpenSea abban különbözik a többi Solana piactértől, hogy a felhasználók a saját pénztárcájukon belül tarthatják a listázott NFT-ket.

„Az OpenSea-n nem kell választania a likviditás és az ellenőrzés között – amikor listázza valaki a tokeneket, az NFT-k a saját pénztárcájában maradnak, amíg el nem adják őket.”

Olvastad már?  Lézerszemű bikaszoborral indítja a Bitcoin 2022-t Miami polgármestere

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Ben Jonas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!