Pontatlan a BTC historikus ár-előrejelzése

-

Egyes elemzők szerint a BTC árfolyama már függetlenül mozog a négy éves felezési ciklusoktól, amelyek eddig befolyásolták a teljesítményét.
Az 50 ezer dolláros ellenállás úgy tűnik, nagyobb gondot okoz, mint sokan várták, és a felezési ciklus közepére érve a BTC árfolyama rácáfol a várakozásokra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez alapján lehetséges, hogy a historikus árfolyam-mozgások a továbbiakban nem szolgálhatnak az előrejelzések alapjául.
A felezés során a BTC blokkjutalma a felére csökken, az előző 2020-ban volt, a következő pedig 2024 május 5. napján esedékes. Ekkor a blokkjutalom 3,125 bitcoinra csökken.
A Santiment elemzőcsapata egy részletes cikket szentelt annak, hogy a jelek szerint ez a felezés most máshogyan hat az árra, mint az eddigi alkalmak során.
Az 50 ezer dolláros szintet várják április közepére, és ha ez meglesz, akkor számos kétely eloszlik, amelyek szerint a piaci ciklusok nem biztos, hogy véglegesen megváltoztak.

„Ha az árfolyam e fölött stabilizálódik, akkor egyre nagyobb valószínűséggel állíthatjuk, hogy ez a ciklus különbözik az előzőektől.”

Jelenleg alig pár nappal járunk a felezési ciklus közepe előtt, az árfolyam pedig a 43 ezre dolláros szint környékén mozog. A bitcoin eddig négy felezésen ment keresztül, és mindegyik után nagyon hasonlóan reagált a piac, a négy év viszonylag kiszámíthatóan játszódott le.
A Santiment szerint viszont kezd látszódni, hogy a mostani ciklus különbözik ezektől, és az árfolyam most nem úgy fog viselkedni, ahogyan azt várhatnánk.
A Santiment adataiból látszik, hogy minden felezés után bikapiac kezdődött, az árfolyammal együtt pedig a hálózati aktivitás is növekedett, majd ez drámai ugrást hozott az árban.
Ez a 2020 májusi felezés után is így indult, és a 2021 novemberi rekordig tartott. A ciklus második felében viszont egy medvepiac várható, ez viszont most még nem érkezett meg, és kérdéses, hogy a ciklus közepére érve meg fog-e.

Willy Woo, egy másik népszerű elemző szintén hasonló megfigyelést tett. Márciusban felelevenítette egy tavaly októberi elemzését, és arra jutott, hogy az előző ciklusok mintái már nem érvényesek, valószínűleg búcsút mondhatunk a 4 éves ciklusoknak.


Megfigyelése szerint 2019 óta rövid bika és medvepiacok váltják egymást, világrengető áremelkedés nélkül.
Woo úgy véli, ezzel a ciklusok előre-jelezhetetlenné váltak, és jobban fognak reagálni a kereslet-kínálat meglétére.

Ez a Santiment szerint is valószínűbb, akik rámutattak, hogy a 2018-as medvepiachoz képest jelenleg sokkal nagyobb a hálózati forgalom, ez pedig nagyobb igényre utal.


Philip Swift, a Look Into Bitcoin elemzőcég alapítója szerint a négy éves ciklusok nem most szűntek meg, hanem már valamivel korábban.
Úgy gondolja, legfeljebb még egy ciklust láthatunk, amely valamennyire hasonlítani fog az előzőekhez, de aztán a bitcoin egy teljesen új növekedési pályára áll.

Olvastad már? Az OpenSea már a Solana hálózatát is támogatja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!