Pontatlan a BTC historikus ár-előrejelzése

-

Egyes elemzők szerint a BTC árfolyama már függetlenül mozog a négy éves felezési ciklusoktól, amelyek eddig befolyásolták a teljesítményét.
Az 50 ezer dolláros ellenállás úgy tűnik, nagyobb gondot okoz, mint sokan várták, és a felezési ciklus közepére érve a BTC árfolyama rácáfol a várakozásokra.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez alapján lehetséges, hogy a historikus árfolyam-mozgások a továbbiakban nem szolgálhatnak az előrejelzések alapjául.
A felezés során a BTC blokkjutalma a felére csökken, az előző 2020-ban volt, a következő pedig 2024 május 5. napján esedékes. Ekkor a blokkjutalom 3,125 bitcoinra csökken.
A Santiment elemzőcsapata egy részletes cikket szentelt annak, hogy a jelek szerint ez a felezés most máshogyan hat az árra, mint az eddigi alkalmak során.
Az 50 ezer dolláros szintet várják április közepére, és ha ez meglesz, akkor számos kétely eloszlik, amelyek szerint a piaci ciklusok nem biztos, hogy véglegesen megváltoztak.

„Ha az árfolyam e fölött stabilizálódik, akkor egyre nagyobb valószínűséggel állíthatjuk, hogy ez a ciklus különbözik az előzőektől.”

Jelenleg alig pár nappal járunk a felezési ciklus közepe előtt, az árfolyam pedig a 43 ezre dolláros szint környékén mozog. A bitcoin eddig négy felezésen ment keresztül, és mindegyik után nagyon hasonlóan reagált a piac, a négy év viszonylag kiszámíthatóan játszódott le.
A Santiment szerint viszont kezd látszódni, hogy a mostani ciklus különbözik ezektől, és az árfolyam most nem úgy fog viselkedni, ahogyan azt várhatnánk.
A Santiment adataiból látszik, hogy minden felezés után bikapiac kezdődött, az árfolyammal együtt pedig a hálózati aktivitás is növekedett, majd ez drámai ugrást hozott az árban.
Ez a 2020 májusi felezés után is így indult, és a 2021 novemberi rekordig tartott. A ciklus második felében viszont egy medvepiac várható, ez viszont most még nem érkezett meg, és kérdéses, hogy a ciklus közepére érve meg fog-e.

Willy Woo, egy másik népszerű elemző szintén hasonló megfigyelést tett. Márciusban felelevenítette egy tavaly októberi elemzését, és arra jutott, hogy az előző ciklusok mintái már nem érvényesek, valószínűleg búcsút mondhatunk a 4 éves ciklusoknak.


Megfigyelése szerint 2019 óta rövid bika és medvepiacok váltják egymást, világrengető áremelkedés nélkül.
Woo úgy véli, ezzel a ciklusok előre-jelezhetetlenné váltak, és jobban fognak reagálni a kereslet-kínálat meglétére.

Ez a Santiment szerint is valószínűbb, akik rámutattak, hogy a 2018-as medvepiachoz képest jelenleg sokkal nagyobb a hálózati forgalom, ez pedig nagyobb igényre utal.


Philip Swift, a Look Into Bitcoin elemzőcég alapítója szerint a négy éves ciklusok nem most szűntek meg, hanem már valamivel korábban.
Úgy gondolja, legfeljebb még egy ciklust láthatunk, amely valamennyire hasonlítani fog az előzőekhez, de aztán a bitcoin egy teljesen új növekedési pályára áll.

Olvastad már? Az OpenSea már a Solana hálózatát is támogatja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!