Orosz miniszterelnök: jól tudjuk, hogy több 10 millió fiatal kriptózik

-

Az oroszok állítólag mintegy 130 milliárd dollárnyi kriptopénzzel rendelkeznek, de a kormány továbbra sem fogadta el a kriptotörvényt.

Az orosz miniszterelnök kijelentette, hogy az oroszok kriptovaluta-állománya dollármilliárdokat ér, de a kormány még nem fogadta el az iparág szabályozási keretét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok együttesen több mint 10 billió rubelt (130 milliárd dollár) tartanak kriptopénzekben, például Bitcoinban (BTC) – állította Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök az orosz kormány csütörtöki éves jelentésében.

A miniszterelnök nem említette a számadat forrását, megjegyezve, hogy az összeg „különböző becsléseken” alapul, kijelentve:

„Jól tudjuk, hogy több mint 10 millió fiatal nyitott eddig kriptotárcát, amelyen jelentős összegeket utaltak át, ami meghaladja a 10 billió rubelt”.

Ha igaz, akkor a Misusztyin által idézett legfrissebb becslések az orosz kriptobirtoklásról elég közel vannak Oroszország aranykészletéhez, amely a hírek szerint 240 milliárd dollárt tett ki 2022 márciusának végén.

A Fehér Ház becslései szerint Oroszország aranykészletei az ország központi bankja teljes tartalékának mintegy 20%-át alkotja.

Az orosz kormány legfrissebb számai hónapokkal azután érkeztek, hogy a Bank of Russia tavaly bejelentette, miszerint a helyi kriptobirtokok méretének felmérését tervezi.

A központi bank becslései szerint Oroszország éves kriptotranzakcióinak értéke körülbelül 5 milliárd dollárra tehető. Az év elején egyes források az oroszországi kriptobirtokok teljes összegét is 214 milliárd dollárra becsülték.

Annak ellenére, hogy az oroszok egyre nagyobb mértékben fektetnek be a kriptopénzekbe, az orosz kormány kissé lassan fogadott el egyértelmű szabályokat a növekvő kriptopénzpiac szabályozására, mivel a különböző kormányzati struktúrák nem tudtak konszenzusra jutni az iparág szabályozásának módjáról.

Pénteken az orosz pénzügyminisztérium benyújtotta az orosz kriptotörvény egy újabb változatát a kormányhoz, miután a dokumentumot más minisztériumok és szabályozók észrevételeinek megfelelően módosította.

Ahogy arról korábban a mi is többször beszámoltunk, az orosz központi bank volt az egyik legnagyobb helyi szkeptikusa a kriptónak: Elvira Nabiullina, a Bank of Russia kormányzója az év elején a Bitcoin betiltását sürgette az állam részéről.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Miközben Oroszország a világ legtöbb szankcióval sújtott országává vált, számos globális tisztviselő aggodalmát fejezte ki az egyre növekvő narratívával kapcsolatban, miszerint Oroszország a kriptót a szankciók kijátszására használhatja.

A hét elején a Bank of Russia első kormányzóhelyettese, Kszenia Judaeva állítólag azzal érvelt, hogy a szankciók kriptóval történő kijátszása Oroszországban „gyakorlatilag lehetetlen”, különösen a nagy tranzakciók esetében.

A központi bank korábban állítólag megismételte, hogy a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták „valójában egy pénzügyi piramisjáték”-nak tekinthetők.

A kriptopénzipar néhány jelentős vezetője biztos abban, hogy a kriptó nem használható az oroszok számára a szankciók kijátszásának eszközeként.

Changpeng Zhao, a Binance, a világ legnagyobb kereskedési volumenű kriptotőzsdéjének alapítója és vezérigazgatója szerdán kijelentette, hogy az oroszok nem igazán használhatják a kriptopénzeket a szankciók elkerülésére. Ez azért van, mert a kriptotranzakciók nem anonimak – jelentette ki:

„A legtöbb tranzakciónak valóban egy központi tőzsdén kell keresztülmennie, bármilyen nagy értéke is legyen, mert a decentralizált tőzsdéknek még nincs elég likviditásuk. […] Tehát az egy tévhit, hogy a Bitcoin anonim. A Bitcoin anonimitási funkciója nagyon-nagyon gyenge.”

Olvastad már? Pontatlan a BTC historikus ár-előrejelzése

 

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!