Orosz miniszterelnök: jól tudjuk, hogy több 10 millió fiatal kriptózik

-

Az oroszok állítólag mintegy 130 milliárd dollárnyi kriptopénzzel rendelkeznek, de a kormány továbbra sem fogadta el a kriptotörvényt.

Az orosz miniszterelnök kijelentette, hogy az oroszok kriptovaluta-állománya dollármilliárdokat ér, de a kormány még nem fogadta el az iparág szabályozási keretét.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok együttesen több mint 10 billió rubelt (130 milliárd dollár) tartanak kriptopénzekben, például Bitcoinban (BTC) – állította Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök az orosz kormány csütörtöki éves jelentésében.

A miniszterelnök nem említette a számadat forrását, megjegyezve, hogy az összeg „különböző becsléseken” alapul, kijelentve:

„Jól tudjuk, hogy több mint 10 millió fiatal nyitott eddig kriptotárcát, amelyen jelentős összegeket utaltak át, ami meghaladja a 10 billió rubelt”.

Ha igaz, akkor a Misusztyin által idézett legfrissebb becslések az orosz kriptobirtoklásról elég közel vannak Oroszország aranykészletéhez, amely a hírek szerint 240 milliárd dollárt tett ki 2022 márciusának végén.

A Fehér Ház becslései szerint Oroszország aranykészletei az ország központi bankja teljes tartalékának mintegy 20%-át alkotja.

Az orosz kormány legfrissebb számai hónapokkal azután érkeztek, hogy a Bank of Russia tavaly bejelentette, miszerint a helyi kriptobirtokok méretének felmérését tervezi.

A központi bank becslései szerint Oroszország éves kriptotranzakcióinak értéke körülbelül 5 milliárd dollárra tehető. Az év elején egyes források az oroszországi kriptobirtokok teljes összegét is 214 milliárd dollárra becsülték.

Annak ellenére, hogy az oroszok egyre nagyobb mértékben fektetnek be a kriptopénzekbe, az orosz kormány kissé lassan fogadott el egyértelmű szabályokat a növekvő kriptopénzpiac szabályozására, mivel a különböző kormányzati struktúrák nem tudtak konszenzusra jutni az iparág szabályozásának módjáról.

Pénteken az orosz pénzügyminisztérium benyújtotta az orosz kriptotörvény egy újabb változatát a kormányhoz, miután a dokumentumot más minisztériumok és szabályozók észrevételeinek megfelelően módosította.

Ahogy arról korábban a mi is többször beszámoltunk, az orosz központi bank volt az egyik legnagyobb helyi szkeptikusa a kriptónak: Elvira Nabiullina, a Bank of Russia kormányzója az év elején a Bitcoin betiltását sürgette az állam részéről.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Miközben Oroszország a világ legtöbb szankcióval sújtott országává vált, számos globális tisztviselő aggodalmát fejezte ki az egyre növekvő narratívával kapcsolatban, miszerint Oroszország a kriptót a szankciók kijátszására használhatja.

A hét elején a Bank of Russia első kormányzóhelyettese, Kszenia Judaeva állítólag azzal érvelt, hogy a szankciók kriptóval történő kijátszása Oroszországban „gyakorlatilag lehetetlen”, különösen a nagy tranzakciók esetében.

A központi bank korábban állítólag megismételte, hogy a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták „valójában egy pénzügyi piramisjáték”-nak tekinthetők.

A kriptopénzipar néhány jelentős vezetője biztos abban, hogy a kriptó nem használható az oroszok számára a szankciók kijátszásának eszközeként.

Changpeng Zhao, a Binance, a világ legnagyobb kereskedési volumenű kriptotőzsdéjének alapítója és vezérigazgatója szerdán kijelentette, hogy az oroszok nem igazán használhatják a kriptopénzeket a szankciók elkerülésére. Ez azért van, mert a kriptotranzakciók nem anonimak – jelentette ki:

„A legtöbb tranzakciónak valóban egy központi tőzsdén kell keresztülmennie, bármilyen nagy értéke is legyen, mert a decentralizált tőzsdéknek még nincs elég likviditásuk. […] Tehát az egy tévhit, hogy a Bitcoin anonim. A Bitcoin anonimitási funkciója nagyon-nagyon gyenge.”

Olvastad már? Pontatlan a BTC historikus ár-előrejelzése

 

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!