A BTC április 8-án ismét 40 000 dollár alá esése fenyegetett, mivel a rövid időtávon a bikák nem tudtak elég erőt gyűjteni. Az ár a 38 000 dolláros támaszhoz való visszatérést kockáztatja.

A BTC/USD az április 8-i Wall Street-i nyitás előtt egy 44 000 dollár által határolt tartományban konszolidálódott.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pár a héten csökkentette a volatilitást, miután a 2022-es csúcsokról lefelé indult, de az elemzők arra figyelmeztettek, hogy a következő lépés egyértelműen az év során kialakult kereskedési tartományba való visszatérés lehet.

„A BTC jelenleg a ~43.100 dolláros területet próbálja támaszként megerősíteni. Ha ez nem sikerül neki & ~$43K ellenállássá válik. Addig is – reteszt folyamatban.”

Szintén egy újabb lefelé tartó lehetőséget szemlélt Crypto Ed, egy népszerű kereskedő, aki a 44 ezer dollárnál tett sikertelen kitörési kísérletet jelölte meg a potenciális medvés folytatás jeleként.

A nap folyamán egy YouTube-frissítésben emellett kiemelte a 40 000 dollárt, mint a következő logikus medvés célpontot.

A Rekt Capital egy potenciális pozitívumként azt jelölte meg, hogy a BTC/USD egy korábbi kitörés után megőrizte az 50 hetes exponenciális mozgóátlagát (EMA) – ami a múltban “hatalmas emelkedést előzött meg” – jegyezte meg.

Az árfolyam gyenge teljesítménye a Miamiban zajló Bitcoin 2022 konferenciát kísérte, amely a különböző figyelemfelkeltő beszédek és a nagy iparági nevek bejelentései ellenére sem tudta feldobni a piaci hangulatot.

A PayPal társalapítója, Peter Thiel a rivaldafényt egy fő beszéddel vonta magára, amelyben Warren Buffettet, az ESG mozgalmat és másokat sorolta a bitcoin amerikai “ellenségei” közé.

„Ha ezt egyben kellene összefoglalnunk, akkor azt mondanám, a pénzügyi gerontokrácia, amely az országot ilyen ostoba erényeskedő/gyűlöletgyári kifejezéssel irányítja, mint például az ESG, szemben áll azzal, amit nekünk forradalmi ifjúsági mozgalomnak kellene tekintenünk.”

Cathie Wood, az ARK Invest vezérigazgatója eközben megerősítette azt a jóslatát, miszerint 2030-ra a Bitcoin 1 millió dollárba fog kerülni.

A Wood által kezelt ARK Innovation ETF (ARKK) április 8-án több mint 34%-kal csökkent az előző évhez képest, erősen alulteljesítve magát a BTC-t.

Olvastad már? Orosz miniszterelnök: jól tudjuk, hogy több 10 millió fiatal kriptózik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.