Egy évtizede alvó bitcoin mozdult meg

-

2009-ben kibányászott bitcoinok mozdultak meg a héten, két alkalommal is. Utoljára ilyen régi coinokat 2020-ban mozgattak meg, több, mint egy éve.
A mostani 250 BTC 12,4 évig „aludt”, így a mostani utalással a tulajdonos 10,8 millió dollárt küldött el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A blokkláncot közelről tanulmányozók mindig lenyűgözve figyelik, mikor a hálózat ilyen korai szakaszában létrehozott coinok mozognak, és ha szerencséjük van, néha lehet látni egy 2011-es, vagy ritkábban egy 2010-es adag utalását.
Elképesztően kicsi az esély viszont arra, hogy 2009-ből származó bitcoin mozduljon meg, és ez mindig sokkal érdekesebbnek számít, hiszen azok a coinok meglehetősen közel vannak a titokzatos alkotó, Satoshi személyéhez.
A 2020-as küldés is egy teljes blokkjutalom, 50 BTC mozgatása volt, és most is így történt, öt blokkért járó 250 BTC lett elküldve.
A btcparsers.com pontosan az ilyesmi nyomon követésére szolgál, ennek a segítségével egészen részletes adatokhoz lehet hozzájutni az egyes utalásokról, coinokról.
Most az látszik, hogy bár több különböző blokkért járó jutalomról van szó, a bányász vélhetően ugyanaz a személy, hiszen egyben lett elutalva az összes bitcoin, ugyanabban a blokkban.
Az elemzésekből kiderül, hogy a küldő túl nagy hangsúlyt nem fektetett a magánszférája megőrzésére, a Blockchair elemzőeszköze az utalásokat kritikusnak minősítette adatvédelmi szempontból.
Ez mindössze annyit jelent, hogy az utalásokhoz használt címek között összefüggést találtak, hiszen egyben lettek elküldve. Emiatt pedig nagy a valószínűsége, hogy mindegyik blokkot ugyanaz a felhasználó találta, a bitcoinok egyetlen tulajdonoshoz tartoznak.

Érdekességként érdemes hozzátenni, hogy a címhez a 250 bitcoin mellett tartozik 250 BCH és 250 BSV is, a forkokból, de ezeket nem mozdította meg a tulajdonos.

Az eredeti 250 bitcoin sem lett szétdarabolva több címzett között, mindössze két címre utalták el azokat. Ez nagyon hasonló ahhoz, ahogyan 2020-ban is történt, akkor is mindössze kettő címre küldék el a 2009-ben kibányászott blokkokból származó jutalmat.
Az az 50 BTC azóta sem lett továbbküldve, ugyanazokon í címeken van, mozdulatlanul azóta is.

Olvastad már? 40.000 dollárra törhet a bitcoin, ha elveszít egy fontos támaszt – elemzés

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!