A 60 Minutes adásában vasárnap a salvadori Bitcoin Beachről volt szó

-

Sharyn Alfonsi újságíró, a 60 Minutes tudósítója interjút készített Mike Petersonnal, az egyik olyan emberrel, aki a Bitcoin Beach projektet finanszírozta és a kripto bevezetését szorgalmazta.
A 60 Minutes, a CBS 1968 óta futó hírműsora április 10-én egy új epizódban mutatja be a salvadori Bitcoin Beachet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 60 Minutes Twitter-fiókjának pénteki bejegyzése szerint az oknyomozó hírműsor egy szegmenst fog leadni El Zonte kriptobarát területéről, egy Salvadorban található faluról, ahol a lakosok és a látogatók a közüzemi számláktól kezdve a tacóig bármiért fizethetnek bitcoinnal (BTC).
Sharyn Alfonsi, a műsor újságírója és tudósítója interjút készített Mike Petersonnal, az egyik olyan emberrel, aki finanszírozta a projektet és bátorította a kripto bevezetését a lakosok körében.


A Bitcoin Beach projekt megelőzte a BTC törvényes fizetőeszközként való elfogadását Salvadorban, amelyet először Nayib Buekele elnök jelentett be a Bitcoin 2021 konferencián, majd 2021 szeptemberében hatályba is léptek a szükséges törvények.
Azóta az elnök több BTC-vásárlást is végrehajtott, összesen 1801 BTC-t vett januárig, ami a cikk megjelenésének időpontjában nagyjából 77 millió dollárt ér.

Bitcoin Beach. Jack Farren fotója.

A Salvadori Kereskedelmi Kamara márciusban közzétett felmérése szerint a válaszadók mindössze 14%-a mondta azt, hogy BTC-ben bonyolított le tranzakciókat Salvador Bitcoin-törvényének hatályba lépése óta, a vállalatok több mint 90%-a pedig azt állította, hogy a Bitcoin bevezetése kevés hatással volt az eladásokra.
Az ország eközben a Bitcoin City kapcsán is folyamatosan halad előre, amely egy BTC-kötvényekből finanszírozott projekt, és részben a vulkánokból származó geotermikus energiával működne.
A 60 Minutes műsor nem korlátozódik csak a kriptopénzekről szóló riportokra, és tartalmazni fog egy exkluzív interjút Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki jelenleg a háború sújtotta országban tartózkodik.

Az ukrán kormány továbbra is fogad adományokat kriptóban és fiatban humanitárius segélyre, valamint az ország hadseregének finanszírozására az orosz erők elleni harcban.

Olvastad már? 40.000 dollárra törhet a bitcoin, ha elveszít egy fontos támaszt – elemzés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!