Jelentősen megnőtt a SHIB égetési aránya

-

Szombaton a második legnagyobb mém alapú kriptopénz, a Shiba Inu rengeteg tokent égetett el. A statisztikák szerint a hálózat égetési aránya 26 592%-kal nőtt, mivel 1,4 milliárd SHIB-et semmisítettek meg.
Február 22-én egy „Archangel” nevű SHIB csapattag felfedte, hogy a projektnek lesz egy decentralizált tőzsdéje Shibaswap 2.0 néven, egy égetési portállal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A portál a deflációs kínálat megerősítését hivatott segíteni, március közepén pedig a SHIB csapattagok elindították a projekt védelmi csapatát Defense Breed néven.
A Defense Breed célja, hogy fokozza a SHIB „kommunikációját és átláthatóságát”, valamint „megvédje az ökoszisztémát a rosszindulatú projektektől vagy személyektől, akik megpróbálják kihasználni a közösséget”.
Most a shiba inu közössége rendkívül gyors ütemben égeti a tokeneket, sokkal gyorsabban, mint például az Ethereum esetében.

A shibburn.com statisztikái azt mutatják, hogy az elmúlt napban 1,4 milliárd SHIB égett el. Március 14-én a SHIB égési rátája 6700% volt, vagyis 745 millió SHIB került ki a forgalomból egy nap alatt.
Némi összehasonlításképpen: az Ethereum blokklánc az elmúlt 24 órában 4098 etert semmisített meg. Az Ethereum 24 órás elégetett értéke sokkal értékesebb, 13,2 millió dollár égett el az elmúlt napban. A SHIB 1,4 milliárd elégetett tokenje viszont csak 34 554 dollárt ér.
Az elmúlt öt óra alatt csak három cím 59 998 118 SHIB-et égetett el, ami a mai SHIB árfolyamot használva 1 448 dollár értékű.
A SHIB-nek nem volt a legjobb hete, mivel a meme-token 7,6%-ot veszített az elmúlt hét napban. Egy év alatt azonban a SHIB hatalmas, 39,795%-os nyereséget ért el az amerikai dollárral szemben.

A SHIB a második legnagyobb vicctoken a piaci kapitalizáció tekintetében, mivel a dogecoin (DOGE) alatt van. Míg a DOGE 19,1 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, addig a SHIB piaci értékelése 13,2 milliárd dollár körül van, amivel a 15. helyen áll.
A SHIB projekt vezetői szerint a Defense Breed feladata lesz a partnerek, együttműködések és bejövő projektek szűrése.

A Defense Breeddel kapcsolatos blogbejegyzésben a SHIB csapat egyik „Trophias” névre keresztelt tagja elmagyarázta a SHIB égési portál fontosságát.

„A SHIB égetése az ökoszisztémánk egyik központi eleme, és folyamatosan új lehetőségeket keresünk a SHIB égetésére a segédprogramon keresztül.”

Olvastad már? A 60 Minutes adásában vasárnap a salvadori Bitcoin Beachről volt szó

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Ben Jonas

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!