Nagy ütemben halmozzák a bitcoint a bálnák

-

A nagypályásokat nem hatotta meg az árfolyam gyengélkedése, és jó vásárlási lehetőségként tekintettek rá, komoly mértékű beszerzéseket láthattunk.
A 40 ezer dolláros régió alsó feléhez közelítve a bikák viszont nem tudták visszaszerezni az irányítást, a támasz-szintek egyre gyengébbnek tűnnek, ahogyan a hét a végéhez közeledik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 43 ezer dolláros szint is érintve lett, március 23. óta először csúszott ennyire le az árfolyam, hiába tartotta meg eddig számos alkalommal, támaszként az árat. Péntekre a Bitstamp tőzsdén 42131 dollárig is leesett.
Az optimista kereskedők is egyre inkább kellemetlenül érezhetik magukat, ahogyan a piacokon általános likvidációs hullámot láthatunk, például a Coinglass adatait megfigyelve.

A kereskedők számára a rövid távú kilátások egyre borúsabbak. A népszerű kereskedő, elemző, Crypto Ed szerint a 40 ezer dolláros szint is újratesztelésre kerül, sőt, az is lehet, hogy a lejtmenet nem ott fog véget érni.

44 ezernél, vagy inkább feljebb, 45—46 környékén mondanám azt, hogy kezdek megnyugodni. Addig viszont aggódok, hogy a 40 ezer felé tartunk, és, hogy talán meg sem állunk ott. Ahogyan már mondtam a múlt héten is, már nem bízok a hegymenetben.”

Egy grafikonon bemutatva az is látható, hogy szerinte 40 ezernél és 37500-nál húzódnak most fontos támasz-szintek.

Forrás: Crypto Ed/Twitter

A Glassnode elemzői viszont nagyobb volatilitást várnak, pont azért, mert a hétvégi piaci volumen kisebb szokott lenni.


Az előző hétvégével összehasonlítva a BTC most nagyjából 10%-os mínuszban, 5000 dollárral alacsonyabb árfolyamon van. Persze a mostani hétnek még nincs vége.

Semmi sem állítja meg a Bitfinex bálnáit

A friss adatokból mindenesetre látható, hogy nem mindenki menekülne a piacról. A bálnák egyértelműen felhalmoznak, lecsapva az eladók által áruba bocsátott olcsó coinokra. Különösen szembeötlő a Bitfinex tőzsde forgalma.


Ez a tőzsde már korábban is rivaldafénybe került, hiszen a rengeteg bálna a platformon, és azok vásárlási szokása, jelentős hatásal lehetnek a piacra.
Nemrég ráadásul egy újabb, egyelőre ismeretlen szereplő is feltűnt a vásárlók között, aki az úgynevezett költségátlagolós vásárlás stratégiáját folytatja.

Az átlagosnál kicsit nagyobb mértékben persze, mivel napi rendszerességgel, az ártól függetlenül millió dolláros tételeket vásárol.

Olvastad már? BTC, ETH technikai elemzés: kulcsfontosságú támaszszintek előtt állunk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!