Betiltja az EU a nagy értékű kriptoszolgáltatásokat Oroszország felé

-

Az európai intézmények becsukják Oroszország számára a kriptokiskapukat az EU legújabb szankciócsomagjával, amelyet Moszkva Ukrajna elleni agressziója miatt vetett ki.
Az új szankciók megtiltják a „nagy értékű” kriptoeszköz-szolgáltatások nyújtását orosz szervezetek és lakosok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az EU 10.000 euróra korlátozza az orosz kriptotárca-befizetéseket

Az Európai Unió az Ukrajna elleni orosz katonai támadásra válaszul hozott szankcióit kibővítve ismét a kriptovalutákat vette célba.
Pénteken az Európai Bizottság, a brüsszeli végrehajtó szerv üdvözölte az EU Tanácsa által elfogadott korlátozások ötödik körét.
Ezeket úgy alakították ki, hogy „tovább járuljanak hozzá a Kremlre nehezedő gazdasági nyomás fokozásához, és megbénítsák az ukrajnai invázió finanszírozásának képességét”.
Az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett új tanácsi rendelet megtiltja a „nagy értékű” kriptovaluta-szolgáltatások nyújtását az Orosz Föderációnak.
A rendelet az orosz állampolgárok, más lakosok és az országban letelepedett jogi személyek számára nyújtott kriptotárca-, számla- vagy letétkezelési szolgáltatásokra vonatkozik, ha a digitális pénzeszközök összértéke meghaladja a 10.000 eurót (közel 11.000 dollár). Az EU hangsúlyozta:

„A helyzet súlyosságára tekintettel és válaszul Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziójára, helyénvaló további korlátozó intézkedéseket bevezetni. Különösen helyénvaló a kriptotárcákra vonatkozó beutalási tilalom kiterjesztése.”

Hasonlóképpen az EU is korlátozza az orosz magánszemélyek és szervezetek fiat betéteit, de a küszöbérték jóval magasabb, 100.000 euró.
A különböző egyéb kiskapuk bezárására irányuló intézkedések megtiltják továbbá az euróban vagy az EU-tagállamok más hivatalos pénznemében denominált bankjegyek és átruházható értékpapírok Oroszország és Moszkva legszorosabb szövetségese, Fehéroroszország, illetve az ott bejegyzett személyek vagy szervezetek számára történő értékesítését.
A pénzügyi korlátozások a vagyon befagyasztását és az ország bankszektorának negyedét képviselő négy orosz bank ügyleteinek teljes tilalmát is előirányozzák.
Február végén a nyugati szövetségesek, köztük uniós tagok és intézmények kizárták a „kiválasztott orosz bankokat” a bankközi fizetésekhez használt SWIFT pénzügyi üzenetküldő hálózatból.

Az Európai Bizottság és a Tanács megjegyezte, hogy az orosz pénzintézetek most „teljesen el vannak vágva az uniós piacoktól”.

Olvastad már? BTC, ETH technikai elemzés: kulcsfontosságú támaszszintek előtt állunk

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!