Betiltja az EU a nagy értékű kriptoszolgáltatásokat Oroszország felé

-

Az európai intézmények becsukják Oroszország számára a kriptokiskapukat az EU legújabb szankciócsomagjával, amelyet Moszkva Ukrajna elleni agressziója miatt vetett ki.
Az új szankciók megtiltják a „nagy értékű” kriptoeszköz-szolgáltatások nyújtását orosz szervezetek és lakosok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az EU 10.000 euróra korlátozza az orosz kriptotárca-befizetéseket

Az Európai Unió az Ukrajna elleni orosz katonai támadásra válaszul hozott szankcióit kibővítve ismét a kriptovalutákat vette célba.
Pénteken az Európai Bizottság, a brüsszeli végrehajtó szerv üdvözölte az EU Tanácsa által elfogadott korlátozások ötödik körét.
Ezeket úgy alakították ki, hogy „tovább járuljanak hozzá a Kremlre nehezedő gazdasági nyomás fokozásához, és megbénítsák az ukrajnai invázió finanszírozásának képességét”.
Az Európai Unió Hivatalos Lapjában közzétett új tanácsi rendelet megtiltja a „nagy értékű” kriptovaluta-szolgáltatások nyújtását az Orosz Föderációnak.
A rendelet az orosz állampolgárok, más lakosok és az országban letelepedett jogi személyek számára nyújtott kriptotárca-, számla- vagy letétkezelési szolgáltatásokra vonatkozik, ha a digitális pénzeszközök összértéke meghaladja a 10.000 eurót (közel 11.000 dollár). Az EU hangsúlyozta:

„A helyzet súlyosságára tekintettel és válaszul Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziójára, helyénvaló további korlátozó intézkedéseket bevezetni. Különösen helyénvaló a kriptotárcákra vonatkozó beutalási tilalom kiterjesztése.”

Hasonlóképpen az EU is korlátozza az orosz magánszemélyek és szervezetek fiat betéteit, de a küszöbérték jóval magasabb, 100.000 euró.
A különböző egyéb kiskapuk bezárására irányuló intézkedések megtiltják továbbá az euróban vagy az EU-tagállamok más hivatalos pénznemében denominált bankjegyek és átruházható értékpapírok Oroszország és Moszkva legszorosabb szövetségese, Fehéroroszország, illetve az ott bejegyzett személyek vagy szervezetek számára történő értékesítését.
A pénzügyi korlátozások a vagyon befagyasztását és az ország bankszektorának negyedét képviselő négy orosz bank ügyleteinek teljes tilalmát is előirányozzák.
Február végén a nyugati szövetségesek, köztük uniós tagok és intézmények kizárták a „kiválasztott orosz bankokat” a bankközi fizetésekhez használt SWIFT pénzügyi üzenetküldő hálózatból.

Az Európai Bizottság és a Tanács megjegyezte, hogy az orosz pénzintézetek most „teljesen el vannak vágva az uniós piacoktól”.

Olvastad már? BTC, ETH technikai elemzés: kulcsfontosságú támaszszintek előtt állunk

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!