A PayPal társalapítója szerint a bitcoin a százszorosára emelkedhet még

-

A milliárdos Paypal-társalapító Peter Thiel összeállított egy listát a bitcoin ellenségeiről, a „pénzügyi gerontokráciáról”, amely szerinte megakadályozza, hogy a kriptopénz árfolyama százszorosára emelkedjen.
A lista élén a Berkshire Hathaway vezérigazgatója, Warren Buffett áll. Thiel őt „Omaha szociopata nagypapájának” nevezte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Peter Thiel nyilvánosságra hozta a Bitcoin ellenségeinek listáját

A Paypal milliárdos társalapítója, Peter Thiel csütörtökön megosztotta a bitcoin 100-szoros emelkedését megakadályozó ellenségeinek listáját, miközben a floridai Miamiban megrendezett Bitcoin 2022 konferencián beszélt.
Az „ellenséglista [egy] lista azokról az emberekről, akik szerintem megállítják a bitcoint” – mondta. „Rengetegen vannak, általában névtelen, arctalan bürokraták[ról van szó], ami persze az egyik módja annak, hogy elrejtőzzenek”.
Thiel folytatta:

„Megpróbáljuk leleplezni őket, és rájönni, hogy valahogy így kell harcolnunk azért, hogy a bitcoin innen tízszer vagy százszor feljebb menjen.”

„A központi bankok csődbe mennek. A fiatpénz-rendszer végén vagyunk” – mondta.
A lista első embere a Berkshire Hathaway vezérigazgatója, Warren Buffett. Thiel feltett egy képet Buffettről, rajta a bitcoinról szóló két leghíresebb idézetével: „patkányméreg a négyzeten” és „nincs és nem is lesz”.
Véleménye szerint:

„Szerintem Omaha szociopata nagyapja talán a legőszintébb és a legegyenesebb ebben.”

Thiel továbbá megjegyezte, hogy Buffett elfogultsága miatt hosszú távon a fiatpénz-rendszer mellett áll, és a Berkshire Hathaway vezetőjének tanácsait követő pénzkezelők úgy tesznek, mintha bonyolult lenne a bitcoinba fektetni.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A következő személy a bitcoin ellenségeinek listáján a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon. Thiel egy idézettel együtt tette fel Dimon képét:
„Én nem kriptovalutáknak, hanem kriptotokeneknek nevezem őket, mert a valuták mögött törvényi szabályok, központi bankok […] állnak”.
A következő képet a Blackrock vezérigazgatójáról, Larry Finkről tette fel, az ő idézetével:

„Hatalmas lehetőségeket látok egy digitalizált kriptoblokklánchoz kapcsolódó valutában, és szerintem ez az, ahová tart”. A Paypal társalapítója hozzátette, hogy Fink idézete némileg reprezentatív a bitcointámadások egész műfajára nézve, ami további kontextust igényel, kijelentve, hogy „a pro-blockchain egy anti-bitcoin kifejezés, nagyon tipikusan”.

Thiel ezután a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) szabványokat hozta fel, részletezve:

„A címke, amit kitaláltak, és talán az igazi ellenség az ESG … Szerintem az ESG csak egy gyűlöletgyár”.

Hangsúlyozta: Ha az ESG-re gondol, a KKP-re kell gondolnia…

„A pénzügyi gerontokrácia az, amely az országot bármilyen ostoba erényjelző/gyűlöletgyár segítségével irányítja, mint amilyen az ESG, ami nekik van” – zárta a milliárdos. „[…] nekünk úgy kell gondolkodnunk, hogy ez egy forradalmi ifjúsági mozgalom, és nekünk csak ki kell mennünk erről a konferenciáról, és át kell vennünk a világuralmat.”

Olvastad már? Az EKB igazgatótanácsának tagja szerint elengedhetetlen egy európai CBDC létrehozása

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!