Újabb hét telt el, és a nagyközönség most sem maradt izgalmak nélkül. Elon Musk és a Twitter, Bored Ape hírverés, vagy éppen a MtGox tőzsde bitcoinja mind terítékre került, ahogyan az indonéz kriptoadó kérdése is.

Nézzük meg, melyek voltak a legfontosabb hírek a közelmúltban!

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mi idegesíti Elon Muskot a Twitteren?

Elon Musk a Twitter legnagyobb problémájának a spambotok, az automata reklámprogramok jelenlétét tartja.

A Tesla és a SpaceX vezére nemrégiben vásárolta be magát a cégbe, és mivel most már az igazgatótanács tagja, „jelentős fejlesztéseket” ígért a felhasználóknak.

Emellett olyan változtatásokat említett még megfontolandóként, mint például a szerkeszthetőség a tweetek, kommentek esetében.

Bövebben

Jó üzlet az NFT?

Nem maradhatott ki a hírekből az NFT szektor sem, a közösség most éppen a legnyereségesebb NFT-kereskedőkre figyel, és összegyűjtötték, hogy a Bored Ape Yacht Club kollekció esetén kik a legjobb tréderek.

Több kifejezetten nagy értékű NFT-kollekció is létezik, amelyek darabjai akár millió dolláros áron cserélnek gazdát.

Rengetegen vannak, akik az ilyen típusú NFT-ket teljesen értéktelennek tartják, de például pont a Bored Ape kollekció esetén 257 millió dolláros forgalmat bonyolítottak az elmúlt 30 napban a tulajdonosok.

Ezek ráadásul a kifejezetten drága tokenek közé tartoznak, és az adásvétel bár nagy profittal kecsegtet, sokkal kockázatosabb is.

A legjobb NFT-kereskedők viszont így is több millió dolláros profitot képesek elérni ezek segítségével.

Bövebben

Régi tőzsdehack

Újból rivaldafénybe került egy nagy tárca, amely a rossz emlékű MtGox tőzsdéhez tartozik, tartozott.

Az elmúlt 11 évben ebben a tárcában semmiféle mozgás nem tapasztalható, a figyelem oka viszont az egyenleg, amely nem kevesebb, mint 80 ezer bitcoin. Mai áron ez a készlet nagyjából 3,7 milliárd dollárt jelent.

A tőzsde bedőlése óta nincs mozgás ezen a címen, amely alig pár éve is még a hatodik legnagyobbnak számított a hálózaton.

Ma a kilencedik a listán, de 2011 március elseje óta semennyit sem költöttek el belőle. Nem csoda hát, ha a közösség nagyon is odafigyel rá, hogy mi a helyzet ezzel a tárcával.

Bövebben

Indonéziai kriptoadó

Májustól az indonéz lakosoknak adót kell fizetniük a kriptopénzeik áremelkedésén elért nyereség után. Az állam emellett áfát is kivet a kriptovásárlásokra.

Nagy bajt ez ugyan nem okoz, hiszen hazai szemmel nézve kifejezetten barátinak tűnik ez a két adó, mivel mind a kettő 0,1%-ot jelent, ennyit kell fizetniük a kriptotulajdonosoknak az országban.

Olvastad már? Betiltja az EU a nagy értékű kriptoszolgáltatásokat Oroszország felé

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!