Újabb engedélyt kapott a Binance a Közel-Keleten

-

Az Abu Dhabi Global Market jóváhagyása lehetővé teszi a Binance számára, hogy digitális eszközök, köztük kriptovaluták kereskedőjeként működjön.
A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje a kereskedési volumen tekintetében, és most engedélyt kapott az Abu Dhabiban való működésre, amely Bahrein és Dubai után a harmadik szabályozói jóváhagyás a közel-keleti régióban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Abu Dhabi Global Market (ADGM) engedélye lehetővé teszi a Binance számára, hogy bróker-kereskedőként működjön digitális eszközökkel, köztük kriptovalutákkal – ez egy újabb mérföldkő a kriptotőzsde számára, amely teljes körűen engedélyezett cégként kíván működni.


Az ADGM az Egyesült Arab Emírségek fővárosán belül nemzetközi pénzügyi szabad zónaként működik, és történelmileg fontos szerepet játszik a joghatósága alatt nyújtott pénzügyi szolgáltatások szabályozásában és felügyeletében.
A Binance szabályozási engedélyek megszerzésére irányuló erőfeszítéseit világszerte viszonozva az ADGM kijelentette:

„Az IPA része a Binance azon terveinek, hogy egy nemzetközileg elismert és jól szabályozott pénzügyi központban, teljes mértékben szabályozott virtuális eszközszolgáltatóként pozícionálja magát.”

Az ADGM megosztotta azt a szándékát is, hogy hasonló szabályozási engedélyeket adjon a helyi, valamint a globális kriptovállalatoknak, hogy Abu Dhabit még inkább „gyorsan növekvő virtuális eszközök központjaként és digitális gazdaságként” pozícionálja.
Dhaher bin Dhaher, az ADGM vezérigazgatója is üdvözölte a lépést, megígérve, hogy segíteni fogja a Binance erőfeszítéseit, hogy jelenlétüket Abu Dhabiban hozzák létre.
A Binance mellett korábban a kiemelkedő kriptotőzsde, az FTX is működési engedélyt kapott Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségek Abu Dhabi után második legnagyobb városában.
Március 22-én az ADGM közzétett egy dokumentumot, amelyben azt javasolta, hogy az ADGM által engedélyezett vállalatoknak lehetővé teszik az NFT kereskedés elindítását a joghatóság területén.

A szabad zóna fő szabályozója, a Pénzügyi Szolgáltatásokat Szabályozó Hatóság (FSRA) az ADGM konzultációs dokumentumában az NFT-ket inkább szellemi tulajdonként, mint „meghatározott befektetésekként vagy pénzügyi eszközökként” jellemezte.
Az NFT-k kereskedésének engedélyezése azonban valószínűleg megköveteli majd, hogy az engedéllyel rendelkező vállalatok megfeleljenek az ADGM pénzmosás elleni (AML) és szankciós szabályainak.

Olvastad már? A múlthét eseményei kriptoföldéről

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!