Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója részesedést szerzett a Twitter Inc.-ben, miután kijelentette, hogy „komolyan elgondolkodik” egy új közösségi médiaplatform létrehozásán, amely a szólásszabadságot helyezi előtérbe.

Egy elemző szerint ez végül részvényfelvásárláshoz vezethet. A Tesla és a Spacex vezérigazgatója, Elon Musk az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) hétfőn benyújtott bejelentésében hozta nyilvánosságra, hogy 9,2 százalékos részesedést szerzett a Twitterben.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Elon Musk Revocable Trust, amelynek a Tesla-főnök az egyedüli vagyonkezelője, most 73 486 938 Twitter-részvényt birtokol – részletezi a SEC-bejelentés, hozzátéve, hogy ez az összeg a Twitter törzsrészvényeinek 9,2%-át jelenti a február 10-én forgalomban lévő 800 641 166 részvény alapján.

A részesedés értéke a Twitter pénteki záróárfolyama alapján 2,89 milliárd dollár.

Musk befektetése a közösségi médiaóriásba alig több mint egy héttel azután történt, hogy Musk azt mondta, „komolyan elgondolkodik” egy új közösségi médiaplatform létrehozásán, amely a szólásszabadságra összpontosítana, mint elsődleges prioritásra.

Musk, aki gyakori felhasználója a Twitternek, egy közvélemény-kutatást is indított a platformon, amelyben 80 millió követőjét kérdezte arról, hogy szerintük a Twitter szigorúan betartja-e a szólásszabadság elvét.

A Tesla-főnök utalt arra, hogy a felmérés következményei „fontosak lesznek”. Több mint kétmillió szavazatot számoltak össze, és 70,4 százalékuk mondott nemet.

A 9,2%-os részesedéssel Musk a Twitter legnagyobb részvényese lett. Összehasonlításképpen: a Twitter alapítója, Jack Dorsey, aki tavaly lemondott a cég vezérigazgatói posztjáról, 2,25%-os részesedéssel rendelkezik.

Bár Musk befektetése a Twitterben passzív részesedésnek számít, a befektetők abban bíznak, hogy ebből valami több lehet, és a Twitter részvényei több mint 25%-ot emelkedtek a piac előtti kereskedésben.

Dan Ives, a Wedbush elemzője hétfőn a CNBC-nek nyilatkozott, és elmondta, ez végül valamilyen felvásárláshoz vezethet.

„Ennek van értelme, tekintettel arra, amiről Musk legalábbis beszélt, legalábbis a közösségi média szempontjából. Azt várnánk, hogy ez a passzív részesedés csak a kezdete a Twitter igazgatótanácsával és vezetőségével folytatott szélesebb körű beszélgetéseknek, amelyek végül egy aktív részesedéshez és a Twitter potenciális agresszívabb tulajdonosi szerepvállalásához vezethetnek.”

Paul Hickey, a Bespoke Investment Group társalapítója megosztotta a CNBC-vel:

„A Twitter egy 30 milliárd dolláros vállalat. Elon Musk 300 milliárd dollárt ér. Ez nem feltétlenül nagy részesedés számára… Én a Tesla részvényesének szemszögéből gondolkodom. Ahogy növekednek, tényleg azt akarod, hogy levegye a szemét a labdáról?”

Olvastad már? 3 kulcsfontosságú régióban is majdnem megduplázódott az új kriptósok száma

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!