Bitcoin, Ethereum technikai elemzés – 22.000 fölé lőtt a BTC

-

A legutóbbi, nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés előtt a bitcoin pénteken többhetes csúcsra, 22.000 dollár fölé emelkedett.
A coin több mint három hete nem volt ilyen magasságokban, míg az ETH szintén ralizott, közel két hét óta először emelkedett 1200 dollár fölé.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A BTC pénteken háromhetes csúcsra nőtt, mivel a piacok a legfrissebb nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés közzétételét várták.
A csütörtöki 20.382,89 dolláros mélypontot követően a BTC/USD a mai nap folyamán 22.314,94 dolláros napközbeni csúcsra lőtt ki.
Ezzel a lépéssel a bitcoin június 16. óta nem látott magasságokba került, amikor az árak a 30.000 dolláros régióból törtek le a 20.000 dolláros régió alá.

BTC/USD – Napi grafikon

A korábbi emelkedés azóta alábbhagyott, a bitcoinnal jelenleg 21.581,56 dolláron kereskednek, mivel a bikák nem tudták megtörni a 22.070 dolláros ellenállási pontot.
Mindez úgy történt, hogy a 14 napos RSI-indikátor 48,50-es felső határa is tartotta magát, a bikák pedig úgy döntöttek, hogy ezen a ponton kiszállnak a pozícióikból.
Ha a BTC a hétvégén folytatni kívánja a ralit, akkor a relatív erősségnek először ezen a jelenlegi akadályon kellene átverekednie magát.

Ethereum

A világ második legnagyobb kriptotokenje szintén zöldben volt a mai kereskedés során, mivel az árak többhetes csúcsra kerültek.
Az ETH/USD pénteken 1.262,89 dolláros csúcsra került, ami a legmagasabb árfolyam június 26. óta.
A BTC-hez hasonlóan a mai napon az ETH is az 1.260 dolláros kulcsfontosságú ellenállási pont fölé emelkedett, amely az elmúlt hetekben bizonytalan terület volt.

ETH/USD – Napi grafikon

Az említett csúcsok elérése óta az árak azóta csökkentek, és a cikk írásakor az ethereum 1.227,74 dollárt ér.
Bár az árak most kissé lecsökkentek, a token még mindig 3,55%-kal többet ér a tegnapi mélypontnál, 1.181,12 dollárnál.
Egy másik hasonlóság a fenti bitcoinelemzéssel, hogy a 14 napos RSI itt is plafont ért el, és hacsak nem történik meg egy ezen a ponton túli áttörés, akkor valószínűleg az ETH az 1.100 dolláros régió felé fog visszaesni.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!