A legutóbbi, nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés előtt a bitcoin pénteken többhetes csúcsra, 22.000 dollár fölé emelkedett.

A coin több mint három hete nem volt ilyen magasságokban, míg az ETH szintén ralizott, közel két hét óta először emelkedett 1200 dollár fölé.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A BTC pénteken háromhetes csúcsra nőtt, mivel a piacok a legfrissebb nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés közzétételét várták.

A csütörtöki 20.382,89 dolláros mélypontot követően a BTC/USD a mai nap folyamán 22.314,94 dolláros napközbeni csúcsra lőtt ki.

Ezzel a lépéssel a bitcoin június 16. óta nem látott magasságokba került, amikor az árak a 30.000 dolláros régióból törtek le a 20.000 dolláros régió alá.

BTC/USD – Napi grafikon

A korábbi emelkedés azóta alábbhagyott, a bitcoinnal jelenleg 21.581,56 dolláron kereskednek, mivel a bikák nem tudták megtörni a 22.070 dolláros ellenállási pontot.

Mindez úgy történt, hogy a 14 napos RSI-indikátor 48,50-es felső határa is tartotta magát, a bikák pedig úgy döntöttek, hogy ezen a ponton kiszállnak a pozícióikból.

Ha a BTC a hétvégén folytatni kívánja a ralit, akkor a relatív erősségnek először ezen a jelenlegi akadályon kellene átverekednie magát.

Ethereum

A világ második legnagyobb kriptotokenje szintén zöldben volt a mai kereskedés során, mivel az árak többhetes csúcsra kerültek.

Az ETH/USD pénteken 1.262,89 dolláros csúcsra került, ami a legmagasabb árfolyam június 26. óta.

A BTC-hez hasonlóan a mai napon az ETH is az 1.260 dolláros kulcsfontosságú ellenállási pont fölé emelkedett, amely az elmúlt hetekben bizonytalan terület volt.

ETH/USD – Napi grafikon

Az említett csúcsok elérése óta az árak azóta csökkentek, és a cikk írásakor az ethereum 1.227,74 dollárt ér.

Bár az árak most kissé lecsökkentek, a token még mindig 3,55%-kal többet ér a tegnapi mélypontnál, 1.181,12 dollárnál.

Egy másik hasonlóság a fenti bitcoinelemzéssel, hogy a 14 napos RSI itt is plafont ért el, és hacsak nem történik meg egy ezen a ponton túli áttörés, akkor valószínűleg az ETH az 1.100 dolláros régió felé fog visszaesni.


Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.