Moszkva akár egy saját kriptotőzsde létrehozását is fontolgathatja

-

Oroszország létrehozhatna egy külön tőzsdét a kriptopénz-tranzakciók helyi lebonyolítására – javasolta az Állami Duma egyik magas rangú tagja. Az új platformnak a moszkvai tőzsde adhat otthont Anatolij Akszakov, a parlament pénzügyi piaci bizottságának vezetője szerint.

Az orosz hatóságok hazai kriptopénztőzsde létrehozását fontolgatják

A moszkvai tőzsdén (MOEX) kriptokereskedési platformot hozhatnak létre az orosz parlament alsóházának, az Állami Dumának a pénzügyi piaci bizottságát vezető Anatolij Akszakov nyilatkozata szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A törvényhozó, aki részt vesz a kriptovaluták átfogó szabályozási keretének elfogadására irányuló, folyamatban lévő erőfeszítésekben, úgy véli, hogy egy orosz digitáliseszköz-tőzsde a legjobb helyzetben lesz a kriptotranzakciók feldolgozásához az országban.
A MOEX a legnagyobb orosz tőzsde, amely megkönnyíti a részvények, kötvények, származtatott termékek és nemesfémek kereskedelmét, valamint ő működteti Oroszország devizapiacát, központi értéktárát és az ország legnagyobb klíringszolgáltatóját.
A tőzsde az ukrajnai orosz inváziót követően, február 24-én felfüggesztette a kereskedési tevékenységét. Emellett az Oroszország ellen a katonai konfliktus miatt bevezetett nyugati szankciók célpontjává vált. A MOEX csaknem egy hónappal később, március 21-én nyitott meg, de csak az állami kötvények számára.

„Természetesen kell egy kriptotőzsde, amelyet a központi bank szigorú követelményei szerint hoznak létre. Feltételezem, hogy ez a moszkvai tőzsde egyik részlege lesz” – idézte Aksakovot a Prime hírügynökség egy sajtótájékoztatón.

Kifejtette, hogy ez biztosítja majd, hogy az orosz kriptokereskedési platform „egy nagy hagyományokkal rendelkező, elismert szervezet keretein belül” működjön, amely hozzászokott az orosz központi bankkal való aktív interakcióhoz, így „a legjobban megbirkózik a kriptovalutával kapcsolatos műveletek elvégzésének feladatával”.
Az orosz kormányzati intézmények új jogszabályon dolgoznak az ország kriptopiacára vonatkozó szabályok kibővítése érdekében, a legtöbbjük ellenezte az Orosz Nemzeti Bank javaslatát, amely a kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységek, köztük a kereskedés széles körű betiltására irányult.
A törvényhozók várhatóan idén ősszel felülvizsgálják és elfogadják a „Digitális pénznemekről” szóló új törvénytervezetet, amely a kriptopénzműveleteket hivatott szabályozni.
Egy nemrégiben adott interjúban Aksakov jelezte, hogy ez valószínűleg egy „kemény” törvény lesz, annak ellenére, hogy a moszkvai monetáris hatóság enyhítette álláspontját bizonyos szempontokkal kapcsolatban, beleértve a kriptopénzeket is mint a nemzetközi elszámolások eszközét.

Olvastad már? Új vírus terjed a Youtube platformján, a kriptósokat veszi célba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!