Ismét hegymenetbe fordult a BTC, pedig a dollár is erősödik

-

Az USA dollár DXY indexe újabb csúcsokat ért el, ennek ellenére viszont a BTC árfolyama is emelkedni kezdett. Március óta a legnagyobb heti növekedést láthatjuk, az elemzők közül viszont nincs mindenki meggyőződve a kedvező folytatásról.
A BTC ára a hét eleje óta 12%-kal emelkedett. Előtte napokig egy kifejezetten szűk sávban mozgott, de aztán egy felugrással a 22 ezres szint fölé került.


Ez önmagában is említésre méltó lenne, de érdemes hozzátenni, hogy ezzel ismét a 200 hetes mozgóátlag alá érkezett az ár. Ez a szint az elmúlt hetek során ellenállásként működött, és nem sikerült tartósan áttörni.
Az árfolyam most pontosan ez alatt látszik konszolidálódni, és egyes elemzők úgy vélik, adottak a körülmények a trendfordulóhoz. A 200 hetes mozgóátlag meghódítása viszont egyáltalán nem könnyű mutatvány.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ismert elemző, Michael Van de Poppe is úgy nyilatkozott a követőinek, hogy még eltarthat egy darabig az erőgyűjtés.

„Elértük a 22300-at, és úgy néz ki, ez a szint most tart. Itt konszolidálódni kell, akár egy visszateszteléssel a 20700 dollárnál, különben nem biztos, hogy a piac kész meghódítani a 200 hetes mozgóátlagot. Ez a szint komoly kihívást jelent.”

Poppe szerint elképesztő mennyiségű likviditás várakozik efölött a szint fölött, és ha sikerült ténylegesen áttörni, akkor az árfolyam akár 30 ezerig menetelhet.
A piaci hangulat változása sokak szerint már kezd látszódni, bár a Fear&Greed Index még mindig az extrém félelem tartományában van.

Évtizedes csúcson a dollár

A BTC erősödése sokakat meglepett, hiszen a makrogazdasági adatok miatt esést várt a többség, akár bőven 20 ezer alá.

„Sokan várják a 22 ezret. Olyan ez, mint amikor az 52-t várták 47 ezernél, vagy éppen a 35 ezret, amikor az ár 31 ezer volt. Szerintem előbb benézünk 16 ezerre, és talán utána. A dollár parabolikusan emelkedik, az emberek pedig túl korán örülnek. Nincs jele hatalmas optimizmusnak, és az árat még mindig fogja a 22 ezres szint. Ha ez elesik, az durva lesz, az altok 50%-ot is eshetnek. Nem lesz kegyelem.”

A DXY 107,3 ponton áll, ilyen értéket húsz éve nem lehetett látni a piacon. A dollár erősségével pedig az aktuális nézetek szerint fordított korrelációt kellene mutatnia a kriptoeszközöknek, még sincs ez így.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés – 22.000 fölé lőtt a BTC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!