Az USA dollár DXY indexe újabb csúcsokat ért el, ennek ellenére viszont a BTC árfolyama is emelkedni kezdett. Március óta a legnagyobb heti növekedést láthatjuk, az elemzők közül viszont nincs mindenki meggyőződve a kedvező folytatásról.

A BTC ára a hét eleje óta 12%-kal emelkedett. Előtte napokig egy kifejezetten szűk sávban mozgott, de aztán egy felugrással a 22 ezres szint fölé került.

Ez önmagában is említésre méltó lenne, de érdemes hozzátenni, hogy ezzel ismét a 200 hetes mozgóátlag alá érkezett az ár. Ez a szint az elmúlt hetek során ellenállásként működött, és nem sikerült tartósan áttörni.

Az árfolyam most pontosan ez alatt látszik konszolidálódni, és egyes elemzők úgy vélik, adottak a körülmények a trendfordulóhoz. A 200 hetes mozgóátlag meghódítása viszont egyáltalán nem könnyű mutatvány.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ismert elemző, Michael Van de Poppe is úgy nyilatkozott a követőinek, hogy még eltarthat egy darabig az erőgyűjtés.

„Elértük a 22300-at, és úgy néz ki, ez a szint most tart. Itt konszolidálódni kell, akár egy visszateszteléssel a 20700 dollárnál, különben nem biztos, hogy a piac kész meghódítani a 200 hetes mozgóátlagot. Ez a szint komoly kihívást jelent.”

Poppe szerint elképesztő mennyiségű likviditás várakozik efölött a szint fölött, és ha sikerült ténylegesen áttörni, akkor az árfolyam akár 30 ezerig menetelhet.

A piaci hangulat változása sokak szerint már kezd látszódni, bár a Fear&Greed Index még mindig az extrém félelem tartományában van.

Évtizedes csúcson a dollár

A BTC erősödése sokakat meglepett, hiszen a makrogazdasági adatok miatt esést várt a többség, akár bőven 20 ezer alá.

„Sokan várják a 22 ezret. Olyan ez, mint amikor az 52-t várták 47 ezernél, vagy éppen a 35 ezret, amikor az ár 31 ezer volt. Szerintem előbb benézünk 16 ezerre, és talán utána. A dollár parabolikusan emelkedik, az emberek pedig túl korán örülnek. Nincs jele hatalmas optimizmusnak, és az árat még mindig fogja a 22 ezres szint. Ha ez elesik, az durva lesz, az altok 50%-ot is eshetnek. Nem lesz kegyelem.”

A DXY 107,3 ponton áll, ilyen értéket húsz éve nem lehetett látni a piacon. A dollár erősségével pedig az aktuális nézetek szerint fordított korrelációt kellene mutatnia a kriptoeszközöknek, még sincs ez így.


Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés – 22.000 fölé lőtt a BTC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.