Koreai-amerikai együttműködés a kriptós nyomozásokban

-

Az amerikai és a dél-koreai kormány a jelentések szerint megállapodott abban, hogy megosztják egymással a folyamatban lévő kriptoügyekkel kapcsolatos adatokat, beleértve a Terraform Labs vezérigazgatója, Do Kwon körüli ügyet, valamint a Terra (LUNA) és a stabilcoin terrausd (UST) kriptopénzek összeomlását.
A dél-koreai igazságügyi miniszter, Han Dong-hoon ezen a héten New York-i látogatása során találkozott amerikai ügyészségi tisztviselőkkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A találkozón jelen lévő amerikai tisztviselők között volt Andrea Griswold, az Egyesült Államok ügyészének vezető jogtanácsosa és Scott Hartman, a New York déli körzetéért felelős amerikai ügyészség értékpapír- és árupiaci csalásokkal foglalkozó munkacsoportjának társvezetője.
A két ország tisztviselői megvizsgálták, hogyan lehetne fokozni az együttműködést a jelentős értékpapírcsalások és pénzügyi bűncselekmények – köztük a kriptovalutával kapcsolatos bűncselekmények – felderítése terén.
Ennek során megvitatták a szöuli déli kerületi ügyészség és a New York-i déli kerületi hivatal közötti információcserét.
A két fél megállapodott abban, hogy megosztják egymással a folyamatban lévő ügyekkel kapcsolatos legfrissebb nyomozati adataikat, beleértve a terra (LUNA) kriptopénz és az algoritmikus stabilcoin terrausd (UST) összeomlásával kapcsolatos információkat.
Az Egyesült Államok és Dél-Korea egyaránt nyomoz a Terraform Labs alapítója, Do Kwon és a LUNA és az UST összeomlása ügyében. A dél-koreai ügyészek vizsgálják a lehetséges csalási vádakat. Emellett a koreai kormány fontolgatja, hogy egységes bevezetési szabványt vezet be a kriptotőzsdékre.
Az Egyesült Államokban a Tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálja Do Kwont, valamint azt, hogy az UST összeomlása előtti marketingje megsértette-e a befektetővédelmi szabályokat.
A LUNA összeomlása arra késztette a SEC elnökét, Gary Genslert, hogy arra figyelmeztessen, hogy sok kriptotoken bukni fog. Eközben az amerikai törvényhozók is a stabilcoinok sürgős szabályozását követelik.

Olvastad már? Ismét hegymenetbe fordult a BTC, pedig a dollár is erősödik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!