A GPU-k ára globálisan is csökken, jó hír ez a bányászoknak

-

A GPU-árak meteorszerű esése egy kis lehetőséget nyitott a kis bányászok számára, hogy beszerezhessenek egy nagyobb teljesítményű és hatékonyabb bányászati berendezést.
A csökkenő Bitcoin (BTC) árak közvetlen következményeként a bányászok által tranzakciós díjakból és bányászjutalmakból származó teljes bevétel egyéves mélypontra, közel 15 millió dollárra esett július 4-én.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A grafikus kártyák vagy GPU-k árának egyidejű csökkenése azonban segít a bányászoknak ellensúlyozni működési költségeiket a folyamatos medvepiac közepette.
A Bitcoin-bányászatból származó bevételek 9 hónap alatt 79,6%-kal csökkentek, amióta 2021. október 25-én 74,4 millió dolláros történelmi csúcsot értek el.
Ráadásul a globális chiphiány és a koronavírus-járvány a bányászberendezések legfontosabb alkatrészének – a grafikus feldolgozó egységnek (GPU) – az árát is megdobta, ami tovább rontotta a bányászok eredményeit.

A Bitcoin-bányászat bevételei az elmúlt évben. Forrás: Blockchain.com

Miután a kártyagyártók világszerte újraindították működésüket, a GPU-k árai masszív csökkenésnek indultak, és egyes kártyákat az MSRP-árak alatt értékesítettek. Csak májusban a GPU-árak átlagosan több mint 15%-kal csökkentek, mivel a kínálat meghaladta a piaci keresletet.
Ráadásul a GPU-k közelmúltbeli beáramlása arra kényszerítette a másodlagos piacokon az eladókat, hogy csökkentsék a használt bányászgépek eltúlzott árait.

A GPU-árak alakulása az elmúlt egy évben. Forrás: TechSpot.

A Cointelegraph korábban arról számolt be, hogy több állami Bitcoin-bányász jól áll a hosszan tartó medvepiac túlélését illetően, mivel az alacsony bevételek továbbra is fenntartják a bányászati létesítmények működési költségeit.
Ahogy az alábbiakban látható, az Argo, a CleanSpark, a Stronghold, a Marathon és a Roit azok közé a bányászok közé tartozik, amelyeknél a bányászati bevételek és a működési költségek aránya stabil – ami a jó egészségi állapotot jelzi.

Havi működési cash flow vs. bányászati bevétel. Forrás: Arcane Crypto.

Ráadásul a GPU-árak meteorszerű esése egy kisebb lehetőséget nyitott a kis bányászok számára, hogy beszerezzenek egy nagyobb teljesítményű és hatékonyabb bányászati berendezést.
A másodpercenkénti 203,6 exahash számítási sebességgel kapcsolatos alacsonyabb követelményekkel párosulva a bányászoknak ma már kisebb számítási teljesítményre van szükségük ahhoz, hogy sikeresen kibányásszanak egy blokkot a Bitcoin blokkláncán.
A bányászati bevételek nyilvánvaló csökkenése ellenére a Marathon Digital Holdings elárulta, hogy továbbra is folytatja a BTC halmozását a bányászaton keresztül.
A Cointelegraphnak nyilatkozva Charlie Schumacher, a Marathon Digital vállalati kommunikációért felelős alelnöke megosztotta az általános működésükre vonatkozó betekintést:

„Csak összehasonlításképpen: 2022 első negyedévében egy bitcoin-előállítási költségeink körülbelül 6200 dollár voltak. Az energiaárazásunk is fix, így nem vagyunk kitéve az energiapiacok változásainak”.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés – 22.000 fölé lőtt a BTC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!