Mégsem vásárolja meg a Twitter Elon Musk, banális oka van

-

Váratlan fordulattal Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a közösségimédia-óriás igazgatótanácsának küldött levelében jelentette be, hogy véget kíván vetni a 44 milliárd dolláros Twitter-üzletnek.
A Twitter titkolózása a platformon lévő hamis és spam fiókok számairól a fő oka a techmogul döntésének – derült ki egy pénteki levélből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Röviden: a világ leggazdagabb embere nem elégedett a Twitter által a spamekről és a hamis fiókokról nyújtott információk hiányával.
A Twitter jogi vezetőjének, Vijaya Gadde-nak címzett levél szerint Musk azért mondja fel a fúziót, mert a Twitter „úgy tűnik, hamis és félrevezető állításokat tett”, amelyekre Musk hivatkozva döntött.
Elon Musk eredetileg részvényenként 54,20 dollárért, azaz mintegy 44 milliárd dollárért állapodott meg a kriptobarát közösségimédia-platform megvásárlásáról készpénzben.
A Twitter igazgatótanácsa elégedett volt a döntéssel, egyhangúlag megszavazta az ügyletet, amely ismét magántulajdonban lévő céggé teszi a Twittert.
Az SEC-hez benyújtott levélben azonban azzal érveltek, hogy a Twitter nem volt teljesen világos két kulcsfontosságú adatot illetően – ez a Twitter eljárása a spam és hamis fiókok monetizálható napi aktív felhasználók (mDAU) közé történő felvételének ellenőrzése, valamint az ilyen fiókok azonosítása és felfüggesztése tekintetében.
A közösségi média a jelentések szerint az elmúlt két évben titkolózott az mDAU napi mértékét illetően.
A levélben ez áll:

„Röviden, a Twitter közel két hónapja nem szolgáltatott olyan információkat, amelyeket Musk úr kért, annak ellenére, hogy ismételt, részletes pontosításainak célja az volt, hogy a Twitter egyszerűsítse a Musk úr eredeti kéréseiben kért legfontosabb információk azonosítását, összegyűjtését és közzétételét.”

A levél ezután azt állítja, hogy a Twitter megszegi az egyesülési megállapodás két szakaszát (6.4. és 6.11. szakasz). A levél szerint a közösségimédia-vállalat június 6-án értesült a jogsértésről, és „a Twitter számára az egyesülési megállapodásban biztosított bármely jogorvoslati időszak mára lejárt”.
A Twitter igazgatótanácsa azonban határozottan nem örül annak, hogy Elon Musk felmondta a megállapodást és lemondott a tranzakcióról.

Bret Taylor, a Twitter elnöker egy tweetben közölte, hogy az igazgatótanács a korábban megállapított áron szeretné lezárni a tranzakciót, és ha szükséges, jogi lépéseket fog tenni. „„Biztosak vagyunk benne, hogy a delaware-i bíróságon győzni fogunk” – írta Taylor.
2022 áprilisában Musk elárulta, hogy szándékában áll eltávolítani a Twitterről az összes spam- és csalórobot-fiókot, ha elfogadják a 44 milliárd dolláros ajánlatát.
A közösségimédia-platform fejlesztésére vonatkozó mesterterve olyan új funkciók bevezetését is tartalmazta, mint a tweetek szerkesztésének és a szerkesztési előzmények megtekintésének lehetősége.
Az elmúlt évek során a Twitter-fiókok feltörése és a botok számos átverési és adathalász kísérlethez járultak hozzá. Legutóbb a Yuga Labs társalapítója, a Gordon Goner álnéven ismert felhasználó adott ki figyelmeztetést a közösségimédia-fiókjai ellen irányuló szervezett támadásról, miközben egy Twitter bennfentes közreműködéséről beszélt.
Korábban Changpeng „CZ” Zhao kriptotőzsdéje, a Binance 500 millió dolláros társbefektetést vállalt a Twitterbe a világ leggazdagabb emberével együtt.

Olvastad már? Moszkva akár egy saját kriptotőzsde létrehozását is fontolgathatja

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!