A Tether visszakapta a pénzét a Celsiustól

-

A Tether BTC-ben denominált kölcsönét teljes egészében, veszteség nélkül likvidálták, ezzel enyhítve az aggodalmakat, hogy a stabilcoin kibocsátónak túlméretezett kitettsége lehet a bajba jutott kriptohitelezővel szemben.
Egy pénteken kiadott közleményben a Tether kifejtette, hogy a Celsius-szal kötött hitelezési megállapodás megakadályozta, hogy a mögöttes üzletágát bármilyen lefelé irányuló kockázat érje.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Celsiusnak kibocsátott BTC-ben denominált hitel 130%-os túlbiztosítással rendelkezett, és az eredeti megállapodás lehetővé tette a Tether számára, hogy a hitel fedezetét likvidálja.

„Ezt a folyamatot úgy hajtották végre, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a piacokra gyakorolt hatást, és valójában, miután a hitel fedezetét biztosították, a Tether a megállapodásnak megfelelően visszaadta a fennmaradó részt a Celsiusnak. A Celsius pozícióját úgy számoltuk fel, hogy a Tether nem szenvedett veszteséget.”


A Celsius fizetésképtelenségéről szóló pletykák a múlt hónapban kezdtek el keringeni, miután a kriptokölcsönző kénytelen volt leállítani a kifizetéseket a „szélsőséges piaci körülmények” miatt.
A masszív veszteségekről és likviditási korlátokról szóló részletek hamarosan kiszivárogtak, mivel a cég új jogi szakértőt fogadott fel, hogy tanácsot adjon az átszervezéshez.
A válság kibontakozásával júniusban a Tether kiadott egy közleményt, amelyben kifejtette, hogy a Celsiusban lévő befektetéseinek semmi köze az USDT, a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú stabilcoinjának egészségéhez és támogatásához.

„Bár a Tether befektetési portfóliója tartalmaz egy befektetést a vállalatban, amely a részvényesi tőkénk minimális részét teszi ki, nincs összefüggés e befektetés és a saját tartalékaink vagy stabilitásunk között.”

Az USDT a legszélesebb körben használt stabilcoin a piacon, de dominanciája az elmúlt évben csökkent. Jelenleg az USDT teljes piaci kapitalizációja 66 milliárd dollár a CoinMarketCap szerint. A Circle’s USD Coin (USDC) 55,5 milliárd dolláros kapitalizációval a második helyen áll a stabilcoinok között.

Olvastad már? Ismét hegymenetbe fordult a BTC, pedig a dollár is erősödik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!