Jutalékmentes lehet a BTC-kereskedés a Binance tőzsdén

-

A tőzsde vezetője megkérdezte a felhasználókat, hogy mi a véleményük egy jutalékmentesen használható tőzsdéről. A kereskedési díjak mértéke a hagyományos és a kriptopiacon is jelentős költséget érhet el, de ahogyan CZ rávilágított, a jutalékmentesség meghatározott kockázatokkal is járhat.
A Binance a legnagyobb kriptotőzsde, a közeli vetélytárs FTX-nél 10-szer nagyobb kereskedési volumennel. CZ közismerten odafigyel a felhasználókra, és a tőzsde már több olyan funkciót is bevezetett, amelyek közösségi kezdeményezésként, ötletként merültek fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vezető nemrégiben a Twitteren indított egy szavazást, amely során megkérdezte a felhasználókat, támogatnák-e a jutalékmentes BTC-kereskedés lehetőségét.
A díjak eltörlése kereskedési szempontból egyértelműen előnyt jelent, hiszen nagyot lehet spórolni vele, főleg, ha valaki sokat tőzsdézik. Van viszont néhány probléma, amely felmerülhet, többek között ilyen az úgynevezett wash-trading, azaz a forgalomhamisítás.
Ennek során a felhasználók minimális, vagy éppen nulla árkülönbséggel adnak el és vásárolnak, amely az árfolyamot nem mozgatja meg, viszont a volumenbe beleszámít. Így például feljebb lehet lépni a VIP-ranglistán, és egyéb kedvezményeket bezsebelni.


CZ azt is elmondta, hogy a díjmentes kereskedés bevezetése miatt sokkal szigorúbb biztonsági intézkedésekre lesz majd szükség, például olyanokra, amelyek segítségével azonosítani lehet az illegális kötéseket.
A tőzsdén az egyes VIP-szintek különböző előnyöket adnak, ezek közé tartozik a kedvezményes kereskedési jutalék is. Viszont ha nincsen jutalék, akkor mi értelme lenne a VIP-szinteknek, ez is egy olyan kérdés, amely hamar felmerült a közösségben.

A szavazáson már több tízezren leadták a voksukat, és nem meglepő módon nagyjából kétharmados arányban az ingyenes kereskedést pártolják. CZ elmondta, hogy a kihívásoktól függetlenül hajlandóak bevezetni ezt az újítást, ha tényleg ezt szeretnék a felhasználók.

„Lássuk, mit szeretnének az emberek, mire szavaznak. Mi odafigyelünk rájuk.”

A Binance a világ egyre több részén ereszt gyökeret, ahogy újabb és újabb országokban szerzi meg a működéséhez szükséges engedélyeket.
Nemrégiben például Spanyolországban kapott zöld utat, mint virtuális eszköz-szolgáltató, CZ szerint pedig az ilyen, hivatalos működést bizonyító engedélyek is a felhasználók javát szolgálják.

„A hatékony szabályozás létfontosságú a kriptopénzek széles körű elterjedéséhez. Jelentős összegeket fordítunk a szabályoknak való megfelelésre, a szükséges eszközök és módszerek biztosítására, hogy a platformunk a legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb tudjon maradni az iparágban.”


Olvastad már? Mégsem vásárolja meg a Twitter Elon Musk, banális oka van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!