Megfelelő kriptós szabályozásra van szükség a Fed szerint

-

Lael Brainard, a Federal Reserve alelnöke hangsúlyozta a kriptopénzügyi rendszer szilárd szabályozásának fontosságát, még mielőtt a kriptoökoszisztéma olyan nagyra nőne, hogy az kockázatot jelenthetne a szélesebb pénzügyi rendszer stabilitására.
Lael Brainard, a Federal Reserve Governors Board alelnöke pénteken a Bank of England londoni konferenciáján beszélt a szabályozás fontosságáról és a decentralizált pénzügyekről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Először a kriptopiac közelmúltbeli volatilitására utalt, hogy az komoly sebezhetőségeket tárt fel a kripto-rendszerben.
Hozzátette, hogy mind a hagyományos, mind a kripto-rendszerek érzékenyek a tőkeáttételi, elszámolási, és likviditási kockázatokra.

„Az innovációnak megvan a lehetősége arra, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat gyorsabbá, olcsóbbá és befogadóbbá tegye, méghozzá olyan módon, amely a digitális ökoszisztémában honos. Fontos, hogy a kriptopénzek szilárd szabályozásának alapjait már most megteremtsük, mielőtt a kriptoökoszisztéma olyan nagyra nőne vagy annyira összekapcsolódna, hogy kockázatot jelenthetne a szélesebb pénzügyi rendszer stabilitására.”

A Federal Reserve alelnöke hangsúlyozta a nemzeti és nemzetközi együttműködés szükségességét is.

„A közelmúltbeli zavarok és a kriptóba fektetett lakossági befektetők veszteségei rávilágítanak arra, hogy sürgősen biztosítani kell a meglévő szabályozások betartását, és pótolni kell azokat a hiányosságokat, ahol a szabályozást vagy a végrehajtást esetleg testre kell szabni – például a decentralizált protokollok és platformok esetében. A jövőbeni pénzügyi ellenálló képességet nagymértékben növeli, ha biztosítjuk, hogy a szabályozási perem kiterjedjen a kriptopiacra, és tükrözze az azonos kockázat, azonos közzététel, azonos szabályozási eredmény elvét.”

A Fed alelnöke hozzátette, hogy egy amerikai központi banki digitális valuta (CBDC) segíthetné a pénzügyi stabilitást azáltal, hogy semleges, megbízható elszámolási réteget biztosít a jövőbeli kriptofinanszírozási rendszerben.
Csütörtökön az amerikai pénzügyminisztérium átadta Joe Biden elnöknek a kriptoeszközökkel kapcsolatos nemzetközi kötelezettségvállalás keretrendszerét, ahogyan azt a márciusban kiadott végrehajtási utasításában előírta.
A pénzügyminisztérium hangsúlyozta a nemzetközi szövetségesekkel való együttműködés fontosságát a digitális eszközök szabályozását szolgáló globális kripto-szabványok kidolgozása érdekében.

Olvastad már?  Jutalékmentes lehet a BTC-kereskedés a Binance tőzsdén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!