Michael Saylor szerint az Ethereum egyértelműen értékpapírnak számít

-

A MicroStrategy vezetője szerint az Ethereum ICO segítségével indult értékpapírnak számít, ráadásul az elmúlt évek során rengeteg alapvető változtatáson ment keresztül a rendszer.
Nézetei szerint a kriptoiparban valójában kizárólag a bitcoin az egyetlen kriptopénz, amely nem számít értékpapírnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nemrégiben adott interjúban beszélt erről Saylor, ahol megkérdőjelezte a tényt, hogy több USA szenátor is árucikként hivatkozik a bitcoinra és az etherre is.
Kirsten Gilibrand és Cynthia Lummis szenátorok mellett ráadásul a SEC és a CFTC vezetősége is ezt a nézetet osztja.
Saylor hosszasan beszélt a Bitcoin és az Ethereum közötti jelentős különbségekről, és külön kiemelte azt, hogy kizárólag a Bitcoin marad változatlan az elmúlt évek során.

„Szerintem az Ethereum az egy értékpapír, ez elég egyértelmű. ICO-val lett kibocsátva, van mögötte egy igazgatótanács, előbányászat is volt, hard forkok is voltak, több is, és van az úgynevezett nehézségi bomba, amelyet folyton elhalasztanak.”

Saylor úgy érvelt, hogy a fejlesztőcsapat által erőltetett folyamatos frissítés szintén arra utal, hogy az ETH megfelel az értékpapírok követelményeinek.
Az úgynevezett nehézségi bomba ráadásul teljes mértékben ellehetetleníti majd az ETH-bányászokat.
Saylor úgy véli, hogy ha egy digitális eszközt árucikként akarunk meghatározni, akkor annak olyan dolognak kell lennie, hogy a protokollt akkor se lehessen megváltoztatni, ha tényleg mindenki meg akarja.

„Egy árucikknek nem lehet kibocsátója, és nem működhet senki döntései alapján. A kriptoiparnak az egyik alapvető működési elve, hogy ha valamit meg lehet változtatni, akkor az értékpapírnak számít.”

Az értékpapírok alapvetően egymással felcserélhető, kereskedhető pénzeszközök, amelyekkel privát vagy nyilvános tőkét igyekeznek bevonni a kibocsátók.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Az árucikkek pedig olyan fizikai termékek vagy eszközök, amelyeknek pénzbeli értéke van. Ezen belül az úgynevezett kemény árucikkek például a nemesfémek, a puha árucikkek pedig a mezőgazdasági termények.
Saylor úgy véli, a Bitcoin digitális árucikknek is tekinthető, hiszen a tulajdonságai ugyanúgy megváltoztathatatlanok, mint a fizikai árucikkeké, például az aranyé. Ha valaki digitális árucikket akarna létrehozni, az valójában az aranyat kellene, hogy digitalizálja.
Saylor állításával ellentétben a Bitcoin hálózata több frissítést is tapasztalt az elmúlt években, bár ezek mindegyike soft fork, és visszamenőlegesen nem változtatja meg a protokollt.
Az egyik legutóbbi tavaly novemberben volt, a Taproot frissítés, amely a privá funkciókat hivatott erősíteni.
Az interjúban szóba kerülte az altcoinok is, többek között az ADA. Saylor ezek esetében is csak megismételni tudta a már ismert véleményét, amely szerint ő csak a bitcoinnal foglalkozik.

„Úgy vélem az összes proof-of-stake hálózat értékpapírnak számít, és rendkívül kockázatosak. A szabályozók bármikor úgy dönthetnek, hogy nem engedélyezik ezek számára a további működést.”

A MicroStrategy esetén az egyik legfőbb ok, hogy miért csak bitcoint vesznek, az az, hogy a törvényeknek nem megfelelő altokat a jogszabályokkal működésképtelenné lehet tenni.
A vállalat 2022-ben is folytatja a vásárlást, és jelen pillanatban már közel 4 milliárd dollárnyi, 129 ezer BTC tulajdonosának számít.

Olvastad már? A Tether visszakapta a pénzét a Celsiustól

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!