Bitcoin árprognózis áprilisra: Mi a következő lépés?

-

Április felénél a bitcoin tíz hónap óta először emelkedett a 31.000 dolláros szint fölé.

A bikás hangulat emelkedése a globális infláció folyamatos csökkenésével párhuzamosan következik be, és sokan arra számítanak, hogy a központi bankok hamarosan elfordulnak a jelenlegi monetáris szigorítási politikától.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A piac jelenlegi helyzete

Az április többnyire konszolidációval indult, mivel a kereskedők továbbra is próbálták feldolgozni a múlt havi banki összeomlást és a Federal Reserve 25 bázispontos kamatemelését.

A nem mezőgazdasági foglalkoztatottakról szóló jelentést követően azonban, amely márciusban 236.000-re csökkent az előző havi 326.000-ről, a bikák újra elkezdtek belépni a piacra.

Azóta megjelentek az inflációs adatok is, a kínai fogyasztói árak tizennyolc hónapos mélypontra estek, ami a bitcoint ismét 30.000 dollár fölé lökte.

Az Egyesült Államokban az árak szintén csökkentek, márciusban 5%-ra estek vissza, a kiskereskedelmi eladások, szintén csökkentek.

Áprilisi kilátások

Ezek a tényezők eddig segítettek a bitcoinnak, és ahhoz vezettek, hogy az árak tavaly június óta először 31.000 dollár fölé emelkedtek.

A múlt havi kilátások során a BTC március 10-én 19.628 dolláros mélyponton tanyázott, és a cikk írásakor a BTC/USD árfolyam mostanra 30.400 dollár körül forog a mai nap folyamán.

bitcoin

Ennek a mozgásnak az egyik katalizátora egy kitörés volt, amely a 14 napos relatív erősségi indexen (RSI) történt.

A bikák a 72,44-es csúcsot elérve átlépték a 68-as határértéket, és mélyen a túlvásárolt területre léptek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Januárban az index 89-es csúcsra emelkedett, ami azt jelenti, hogy a túlvett állapot ellenére a hónap előrehaladtával még további emelkedésre lehet számítani.

Ha azonban az RSI a fent említett 68-as támasz alá esik, a medvék újra elkezdhetnek megjelenni.

zeta

Olvastad már? Egy kriptoelemző merész jóslatot tesz az ADA áráról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!